Πασχάλης Τόσιος προς ΕΛΓΑ: Καλύτερα οχληροί και επίμονοι παρά δήθεν ευγενείς αλλά αδιάφοροι

Με καθυστέρηση 4,5 ετών ο ΕΛΓΑ κατέβαλε επιτέλους τις αποζημιώσεις στους πληγέντες για τις καταστροφικές πλημμύρες των δημων: Εμ. Παππ’α και Ν. Ζίχνης

 

Με ανακοίνωση του ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ εγκαλεί για δημοσιεύματα της εφημερίδας ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ για τις οχληρές δηλώσεις του υποψηφίου βουλευτή του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Πασχάλη Τόσιου, προκειμένου να πληρωθούν οι δικαιούχοι

Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση του κ. Τόσιου η λογική επέβαλε να έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους μέχρι τις 31/12/2018 από τη στιγμή μάλιστα που και ο ΕΛΓΑ έχει διεκπεραιώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και ενέργειες και να έχει αποστείλει τους σχετικούς φακέλους για πληρωμή.

Όπως κατήγγειλε ο υποψήφιος βουλευτής, ήταν απαράδεκτο το γεγονός ότι στην πλειοψηφία των παραγωγών δεν είχαν καταβληθεί ακόμα οι αποζημιώσεις, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 9 του κανονισμού του ΕΛΓΑ που προβλέπει ότι οι αποζημιώσεις πρέπει να καταβάλλονται μέχρι 4 χρόνια από την εκάστοτε επέλευση του ζημιογόνου αιτίου.

(Πλημμύρες Στρυμώνα 2014).Όπως υπογράμμισε εκ νέου ο κ. Τόσιος σε ραδιοφωνική συνέντευξη, την ημέρα αποπληρωμής των πληγέντων από τον ΕΛΓΑ, όλοι παραγωγοί που υποχρεώθηκαν και σε αναδιάρθρωση των καλλιεργειών τους με δικά τους έξοδα, έως τις αρχές του τρέχοντος μήνα, δεν είχαν αποζημιωθεί παρά τις τεράστιες καταστροφές.

Συμπλήρωσε μάλιστα,ηθικά δικαιωμένος για τη θετική εξέλιξη της εξόφλησης τους τα εξής: Καλύτερα οχληροί και επίμονοι απέναντι στους κομματικά διορισμένους προκειμένου να αποζημιωθούν οι δικαιούχοι, παρά δήθεν ευγενείς και στην πραγματικότητα αδιάφοροι στην πολυετή ολιγωρία του ΕΛΓΑ.

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *