19.3 C
Serres

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ο υπουργός Υγείας ζει σε εικονική πραγματικότητα ή συνειδητά διαστρεβλώνει την αλήθεια;

Date:

To ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής απαντώντας στην κριτική που άσκησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στις προτάσεις αναβάθμισης του ΕΣΥ που παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης τόσο με χθεσινό άρθρο του στην εφημερίδα “Το Παρόν” όσο και στην πρόσφατη ομιλία του στην ειδική εκδήλωση για το ΕΣΥ στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, διερωτάται, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, εάν ο υπουργός Υγείας ζει σε εικονική πραγματικότητα ή συνειδητά διαστρεβλώνει την αλήθεια και σημειώνει: «Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η τοποθέτηση του κ. Πλεύρη ότι οι προτάσεις τού ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υλοποιούνται τάχα από την κυβέρνηση;».

Πιο συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει ότι ο κ. Πλεύρης προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών υποστηρίζοντας ότι αξιοποιεί πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης καθώς όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση «οι συγκρίσεις είναι αδυσώπητες, όταν για παράδειγμα η Ιταλία διαθέτει το 10%, η Πορτογαλία το 8% ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ μόνο το 4,8% του συνόλου των πόρων. Ποσά που δεν καλύπτουν ούτε τις τρέχουσες ανάγκες».

Επίσης επικρίνει τον υπουργό Υγείας πως παραγνωρίζει την υποβάθμιση και υπονόμευση του ΕΣΥ από τη Νέα Δημοκρατία και το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι τρίτη μετά τη Βουλγαρία και τη Λιθουανία στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας.

Αναρωτιέται δε ποια πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη υλοποιείται από την κυβέρνηση…

– Όταν ο θεσμός του Οικογενειακού Γιατρού για τον οποίο επαίρεται, χρειάζεται 5.000-6.000 εγγεγραμμένους γιατρούς και αντιθέτως έχει μόνο 3.500 εκ των οποίων η πλειονότητα προέρχεται από τις δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.), με αποτέλεσμα να υφίστανται διπλή επιβάρυνση που οδηγεί σε αδυναμία εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

– Όταν δεν υφίσταται καμία πρόβλεψη για την κάλυψη περιοχών σε πληθυσμιακή αύξηση με δημόσια Νοσοκομεία, καθώς δεν δημιουργήθηκε ένας νέος σύγχρονος χάρτης υγείας.

– Όταν συνεχίζεται η πελατειακή επιλογή διοικήσεων.

– Όταν δεν υπάρχουν δίκτυα για την φροντίδα στο σπίτι και δεν έχουν δημιουργηθεί δημόσια κέντρα χρόνιων παθήσεων και αποκατάστασης.

– Όταν μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης προχωρούν σε 6.000 μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ, που θα καλύψουν μόνο τις νέες αποχωρήσεις και ενώ όλες οι χώρες αλλάζουν στρατηγική μετά την πανδημία.– Όταν δεν υπάρχει μέριμνα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των νέων ιατρών προκειμένου να σταματήσει η «αιμορραγία» με την φυγή τους στο εξωτερικό.

– Όταν οι αμοιβές των λειτουργών του ΕΣΥ παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλές και η Κυβέρνηση απορρίπτει την ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

– Όταν για παράδειγμα στη Σαντορίνη, στη Σύρο, στην Κέρκυρα, στη Ζάκυνθο, στη Ρόδο και σε άλλα νησιά οι ελλείψεις σε γιατρούς καθιστούν αδύνατη την ουσιαστική κάλυψη των αναγκών των κατοίκων.

– Όταν στο σκέλος της πρόληψης και του προσυμπτωματικού ελέγχου, το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για τον καρκίνο του μαστού υπόκειται σε αυθαίρετο ηλικιακό περιορισμό για τις δικαιούχους, μολονότι μία στις πέντε γυναίκες, που νοσεί, είναι κάτω των 50 ετών.

– Όταν οι ευρωπαϊκές στατιστικές καταδεικνύουν ότι στις ψηφιακές εφαρμογές στον χώρο της υγείας είμαστε ουραγοί των ουραγών ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ.

– Όταν προετοιμάζει νέα νομοθετική παρέμβαση, που υπονομεύει ανοιχτά την βασική αρχή του ΕΣΥ: Τη δωρεάν και καθολική παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, καταργώντας την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των ιατρών του ΕΣΥ και μετατρέποντας ένα δημόσιο και κοινωνικό αγαθό σε αντικείμενο της ιδιωτικής αγοράς ευνοώντας την συναλλαγή.

Η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη καταλήγει με την επισήμανση πώς «σ΄ ένα έχει δίκιο ο κ. Πλεύρης: Ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι ο ουσιαστικός αντίπαλος στην πολιτική, που εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία. Γιατί είμαστε εμείς που με τις προτάσεις μας εγγυόμαστε την αναγέννηση του ΕΣΥ προκειμένου οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς και αξιοπρεπείς και να μειώνονται οι κοινωνικές ανισότητες».

Πηγή ΑΠΕ

ΠολιτικήΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ο υπουργός Υγείας ζει σε εικονική πραγματικότητα ή συνειδητά διαστρεβλώνει την...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Συνεχίζεται η Περιοδεία- Από την Ορεστιάδα στην Αθήνα

Συνεχίζουμε το Πρόγραμμα των επισκέψεων ανα την Ελλάδα. => Στην...

Κυρ. Μητσοτάκης: Το Εμπορικό Σήμα των μακεδονικών προϊόντων γίνεται, σε αυτή τη συγκυρία, ισχυρό μέσο οικονομικής διπλωματίας

"Τη διπλωματική αντίδραση της Ελλάδας, απέναντι στις τελευταίες προκλητικές...

Στη Θεσσαλονίκη ο Κ.Μητσοτάκης -Ομιλία στην παρουσίαση της μελέτης ανάπτυξης του μετρό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται σήμερα Δευτέρα τη Θεσσαλονίκη. Στις...

Μικροπολιτική εκμετάλλευση – Άρθρο του Τάσου Χατζηβασιλείου στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής»

Τις τελευταίες ημέρες, η εξωτερική πολιτική έγινε αντικείμενο μικροπολιτικής...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα