Προκαλούν μεγάλη ανησυχία πληροφορίες που έρχονται από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και κάνουν λόγο για απόσυρση των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (ΤΟΜΑ) BMP 1 για να αποσταλούν στην Ουκρανία, μετά ... Περισσότερα

Με κουβερτούλες και πιπέρι μπούκοβο σκοπεύουν να ζεσταθούν οι πολίτες το φετινό χειμώνα που δε χάνουν το χιούμορ τους παρόλο που είναι πολύ προβληματισμένοι.

Epiloges Press

Epiloges Press

Προκαλούν μεγάλη ανησυχία πληροφορίες που έρχονται από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και κάνουν λόγο για απόσυρση των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (ΤΟΜΑ) BMP 1 για να αποσταλούν στην Ουκρανία, μετά από συντήρηση και επισκευή στη Θεσσαλονίκη.
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε διαβεβαιώσει τον Ελληνικό λαό ότι δεν θα αποσυρθούν τα ρωσικά τεθωρακισμένα από τα νησιά, πριν την ταυτόχρονη αντικατάστασή τους από ισάριθμα γερμανικά ΤΟΜΑ τύπου Marder.
Οι υπάρχουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ρωσικά ΤΟΜΑ αποσύρονται, χωρίς να έχουν φτάσει εν τω μεταξύ τα γερμανικά Marder και ενώ επικρατεί σύγχυση και αβεβαιότητα για το τι τελικά θα γίνει με αυτά. Τα ρωσικά ΤΟΜΑ αντικαθίστανται από απλά αμερικανικά τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού τύπου Μ-113, τα οποία δεν είναι τεθωρακισμένα μάχης και δεν αντισταθμίζουν σε καμιά περίπτωση το αποσυρόμενο ρωσικό υλικό.
Με απλά λόγια, στην άστοχη και λανθασμένη απόφαση γι’ αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, που είχε καταστρεπτικές συνέπειες στις ελληνορωσικές σχέσεις, προστίθεται τώρα και ο κίνδυνος της αποδυναμώσεως της αμύνης των νησιών, τη στιγμή που ο Τούρκος υπουργός Αμύνης στρατηγός Ακάρ απειλεί απροκάλυπτα να καταλάβει το Καστελλόριζο και άλλα ελληνικά νησιά.


Η Πατριωτική Ένωση καλεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό να ενημερώσουν υπεύθυνα τον ελληνικό λαό και να τον διαβεβαιώσουν ότι δεν γίνεται και δεν θα γίνει καμιά απόσυρση πολύτιμου αμυντικού υλικού από τα νησιά, όπως τα BMP 1, πριν την αντικατάσταση τους από άλλα ισάριθμα και ισοδύναμης ισχύος τεθωρακισμένα μάχης.
Καλεί, με την ίδια ευκαιρία, την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό για το τι προτίθενται να πράξουν για τη συντήρηση, την προμήθεια ανταλλακτικών και γενικά την εύρυθμη λειτουργία των ρωσικών επίσης αντιαεροπορικών συστημάτων, πάνω στα οποία βασίζεται η αντιαεροπορική άμυνα των νησιών.
Κατά τρίτο λόγο, η Πατριωτική Ένωση επισύρει την προσοχή του ελληνικού λαού και καταγγέλλει σχέδια, που υποβάλλονται από τρίτους, γι’ απόσυρση από τα νησιά βαρέος αμυντικού υλικού, με πρόσχημα την Ουκρανία και πραγματικό στόχο την άσκηση κατευναστικής πολιτικής απέναντι στην Τουρκία και την προώθηση απαράδεκτων σχεδίων συνδιαχειρίσεως και συνεκμεταλλεύσεως στο Αιγαίο. Η Άγκυρα, επιδιώκοντας την προώθηση των γνωστών διεκδικήσεων της, έχει αναλάβει εκστρατεία για τον αφοπλισμό των νησιών, επικαλούμενη προσχηματικά τις σχετικές διεθνείς συνθήκες, την ίδια στιγμή που αμφισβητεί ευθέως την κυριαρχία των νησιών και απειλεί απροκάλυπτα την Ελληνική εθνική ασφάλεια.
Υπό τις συνθήκες αυτές, η αποδυνάμωση της αμύνης των νησιών θα ήταν πράξη εθνικής προδοσίας και είναι αδιανόητη. Η άμυνα των νησιών χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση και όχι αποδυνάμωση και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να είναι προσανατολισμένες όλες οι κυβερνητικές ενέργειες.
-O ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σάββατο του Λαζάρου σήμερα – Γιατί δεν χαμογέλασε ξανά μετά την ανάστασή του

03/04/26 10:26 μμ

Σάββατο του Λαζάρου σήμερα – Γιατί δεν χαμογέλασε ξανά μετά την ανάστασή του

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια - Έθιμα του Λαζάρου σε όλη την Ελλάδα

03/04/26 8:46 πμ

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια – Έθιμα του Λαζάρου σε όλη την Ελλάδα

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

03/04/26 10:27 μμ

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

Σάββατο του Λαζάρου- Έθιμα από όλη την Ελλάδα

03/04/26 10:25 μμ

Σάββατο του Λαζάρου – Έθιμα από όλη την Ελλάδα

Έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ

03/04/26 10:21 μμ

Έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ασχημονεί και παρανομεί σε κάθε της παράσταση ενώπιον του δικαστηρίου

03/04/26 10:02 μμ

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ασχημονεί και παρανομεί σε κάθε της παράσταση ενώπιον του δικαστηρίου

Τρεις καταξιωμένοι σεφ μαγείρεψαν νηστίσιμες συνταγές στο Καπάνι

03/04/26 9:58 μμ

Τρεις καταξιωμένοι σεφ μαγείρεψαν νηστίσιμες συνταγές στο Καπάνι

Πέλλα: Πήραν 146 λίρες και 4.000 ευρώ από ηλικιωμένη με πρόσχημα πρόστιμο για αδήλωτα τιμαλφή

03/04/26 9:51 μμ

Πέλλα: Πήραν 146 λίρες και 4.000 ευρώ από ηλικιωμένη με πρόσχημα πρόστιμο για αδήλωτα τιμαλφή

Χαλκιδική: Διάσωση δύο τσομπανόσκυλων που είχαν εγκλωβιστεί σε βράχους μέσα σε ποταμό

03/04/26 9:47 μμ

Χαλκιδική: Διάσωση δύο τσομπανόσκυλων που είχαν εγκλωβιστεί σε βράχους μέσα σε ποταμό

Δολοφονία στην Καλαμαριά με θύμα 20χρονο - Προσωρινά κρατούμενος και ο δεύτερος φίλος του Κλεομένη

03/04/26 11:56 μμ

Δολοφονία στην Καλαμαριά με θύμα 20χρονο – Προσωρινά κρατούμενος και ο δεύτερος φίλος του Κλεομένη

Bουλή: Το πρωί του Σαββάτου η πρόσβαση των κομμάτων στις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

03/04/26 10:17 μμ

Bουλή: Το πρωί του Σαββάτου η πρόσβαση των κομμάτων στις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Εξάμηνη απαγόρευση εμπορικής αλιευτικής δραστηριότητας για το ευρωπαϊκό χέλι (Anguilla anguilla) για το έτος 2026

03/04/26 9:06 μμ

Εξάμηνη απαγόρευση εμπορικής αλιευτικής δραστηριότητας για το ευρωπαϊκό χέλι (Anguilla anguilla) για το έτος 2026