Προκαλούν μεγάλη ανησυχία πληροφορίες που έρχονται από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και κάνουν λόγο για απόσυρση των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (ΤΟΜΑ) BMP 1 για να αποσταλούν στην Ουκρανία, μετά ... Περισσότερα

Με κουβερτούλες και πιπέρι μπούκοβο σκοπεύουν να ζεσταθούν οι πολίτες το φετινό χειμώνα που δε χάνουν το χιούμορ τους παρόλο που είναι πολύ προβληματισμένοι.

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Προκαλούν μεγάλη ανησυχία πληροφορίες που έρχονται από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και κάνουν λόγο για απόσυρση των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (ΤΟΜΑ) BMP 1 για να αποσταλούν στην Ουκρανία, μετά από συντήρηση και επισκευή στη Θεσσαλονίκη.
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε διαβεβαιώσει τον Ελληνικό λαό ότι δεν θα αποσυρθούν τα ρωσικά τεθωρακισμένα από τα νησιά, πριν την ταυτόχρονη αντικατάστασή τους από ισάριθμα γερμανικά ΤΟΜΑ τύπου Marder.
Οι υπάρχουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ρωσικά ΤΟΜΑ αποσύρονται, χωρίς να έχουν φτάσει εν τω μεταξύ τα γερμανικά Marder και ενώ επικρατεί σύγχυση και αβεβαιότητα για το τι τελικά θα γίνει με αυτά. Τα ρωσικά ΤΟΜΑ αντικαθίστανται από απλά αμερικανικά τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού τύπου Μ-113, τα οποία δεν είναι τεθωρακισμένα μάχης και δεν αντισταθμίζουν σε καμιά περίπτωση το αποσυρόμενο ρωσικό υλικό.
Με απλά λόγια, στην άστοχη και λανθασμένη απόφαση γι’ αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, που είχε καταστρεπτικές συνέπειες στις ελληνορωσικές σχέσεις, προστίθεται τώρα και ο κίνδυνος της αποδυναμώσεως της αμύνης των νησιών, τη στιγμή που ο Τούρκος υπουργός Αμύνης στρατηγός Ακάρ απειλεί απροκάλυπτα να καταλάβει το Καστελλόριζο και άλλα ελληνικά νησιά.


Η Πατριωτική Ένωση καλεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό να ενημερώσουν υπεύθυνα τον ελληνικό λαό και να τον διαβεβαιώσουν ότι δεν γίνεται και δεν θα γίνει καμιά απόσυρση πολύτιμου αμυντικού υλικού από τα νησιά, όπως τα BMP 1, πριν την αντικατάσταση τους από άλλα ισάριθμα και ισοδύναμης ισχύος τεθωρακισμένα μάχης.
Καλεί, με την ίδια ευκαιρία, την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό για το τι προτίθενται να πράξουν για τη συντήρηση, την προμήθεια ανταλλακτικών και γενικά την εύρυθμη λειτουργία των ρωσικών επίσης αντιαεροπορικών συστημάτων, πάνω στα οποία βασίζεται η αντιαεροπορική άμυνα των νησιών.
Κατά τρίτο λόγο, η Πατριωτική Ένωση επισύρει την προσοχή του ελληνικού λαού και καταγγέλλει σχέδια, που υποβάλλονται από τρίτους, γι’ απόσυρση από τα νησιά βαρέος αμυντικού υλικού, με πρόσχημα την Ουκρανία και πραγματικό στόχο την άσκηση κατευναστικής πολιτικής απέναντι στην Τουρκία και την προώθηση απαράδεκτων σχεδίων συνδιαχειρίσεως και συνεκμεταλλεύσεως στο Αιγαίο. Η Άγκυρα, επιδιώκοντας την προώθηση των γνωστών διεκδικήσεων της, έχει αναλάβει εκστρατεία για τον αφοπλισμό των νησιών, επικαλούμενη προσχηματικά τις σχετικές διεθνείς συνθήκες, την ίδια στιγμή που αμφισβητεί ευθέως την κυριαρχία των νησιών και απειλεί απροκάλυπτα την Ελληνική εθνική ασφάλεια.
Υπό τις συνθήκες αυτές, η αποδυνάμωση της αμύνης των νησιών θα ήταν πράξη εθνικής προδοσίας και είναι αδιανόητη. Η άμυνα των νησιών χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση και όχι αποδυνάμωση και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να είναι προσανατολισμένες όλες οι κυβερνητικές ενέργειες.
-O ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Advertisement
ΔΕΗ

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λαϊκή αγορά: Καλές οι τιμές αλλά ελάχιστες οι αγορές - video

26/08/25 7:45 μμ

Λαϊκή αγορά: Καλές οι τιμές αλλά ελάχιστες οι αγορές – video

Σέρρες: Απαγορεύεται η μετακίνηση κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης

26/08/25 7:39 μμ

Σέρρες: Απαγορεύεται η μετακίνηση κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης

Με τη συναυλία αφιέρωμα για τα 100 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης ολοκληρώθηκε η Εμποροπανήγυρη Ηράκλειας - video

26/08/25 7:28 μμ

Με τη συναυλία αφιέρωμα για τα 100 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης ολοκληρώθηκε η Εμποροπανήγυρη της Ηράκλειας – video

12 υπάλληλοι του Δήμου Σερρών που εργάζονταν με το πρόγραμμα 55+ προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για να παραμείνουν - video

26/08/25 7:17 μμ

12 υπάλληλοι του Δήμου Σερρών που εργάζονταν με το πρόγραμμα 55+ προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για να παραμείνουν – video

Πρόγραμμα επισκέψεων υπουργών και υφυπουργών στη Βόρεια Ελλάδα, ενόψει της 89ης ΔΕΘ

26/08/25 4:46 μμ

Πρόγραμμα επισκέψεων υπουργών και υφυπουργών στη Βόρεια Ελλάδα, ενόψει της 89ης ΔΕΘ

Αστροβραδιά 2025 στην Άνω Βροντού Σερρών

26/08/25 4:41 μμ

Αστροβραδιά 2025 στην Άνω Βροντού Σερρών, η κορυφαία καλοκαιρινή συνάντηση φίλων της αστρονομίας και της φύσης

Δίκη για Novartis: «Όσα είπα ήταν αλήθεια» απολογήθηκε η «Αικατερίνη Κελέση»

26/08/25 4:34 μμ

Δίκη για Novartis: «Όσα είπα ήταν αλήθεια» απολογήθηκε η «Αικατερίνη Κελέση»

Γερμανία: Το Apple Watch δεν είναι ένα "προϊόν ελεύθερο διοξειδίου του άνθρακα", αποφάνθηκε δικαστήριο

26/08/25 4:28 μμ

Γερμανία: Το Apple Watch δεν είναι ένα “προϊόν ελεύθερο διοξειδίου του άνθρακα”, αποφάνθηκε δικαστήριο

Προσωπικός αριθμός: Παράταση μέχρι τις 5 Νοεμβρίου για έκδοσή του

26/08/25 3:49 μμ

Προσωπικός αριθμός: Παράταση μέχρι τις 5 Νοεμβρίου για έκδοσή του

Ενιαίο Μητρώο Ακινήτων: Η ψηφιακή επανάσταση στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας

26/08/25 3:43 μμ

Ενιαίο Μητρώο Ακινήτων: Η ψηφιακή επανάσταση στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας

Επαναλειτουργεί το σιντριβάνι στην πλατεία Συντάγματος

26/08/25 3:39 μμ

Επαναλειτουργεί το σιντριβάνι στην πλατεία Συντάγματος

Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών επισκέφθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης

26/08/25 3:33 μμ

Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών επισκέφθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης