Για το εμβόλιο της AstraZeneca, για το οποίο σήμερα Παρασκευή αναμένουμε αποφάσεις από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» του OPEN ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Για το εμβόλιο της AstraZeneca, για το οποίο σήμερα Παρασκευή αναμένουμε αποφάσεις από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» του OPEN TV. Παράλληλα η κυβερνητική εκπρόσωπος μίλησε για τη σημασία του εμβολιασμού και για τα self test στα σχολεία, αλλά και τη λειτουργία των εκκλησιών το Πάσχα. Επίσης, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος και θα εξαντλήσει την τετραετία.

Advertisement
 

«Υπάρχει έντονη φημολογία για το εμβόλιο. Σε καμία περίπτωση δεν συζητείται διακοπή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς είναι ασφαλές και αποτελεσματικό», σημείωσε η Αριστοτελία Πελώνη ενώ αναφέρθηκε και στις ανακοινώσεις του EMA, ο οποίος ξεκαθάρισε πως τα πλεονεκτήματα του εμβολίου είναι πολύ περισσότερα από τους κινδύνους και συγκεκριμένα το ενδεχόμενο θρομβώσεων.

«Στη Μεγάλη Βρετανία που έχουν γίνει 18,1 εκατ. εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο έχουν παρατηρηθεί μόλις 30 τέτοια περιστατικά», σημείωσε η κυρία Πελώνη. Όσον αφορά τη διστακτικότητα των μεγαλύτερων ηλικιών ανέφερε: «Μέχρι στιγμής η προσέλευση για το εμβόλιο της AstraZeneca βρίσκεται στο 93%, επομένως δεν υπάρχει μόνο διστακτικότητα αλλά και εμπιστοσύνη. Ωστόσο, υπάρχει συνολικά δυσπιστία για όλα τα εμβόλια όσον αφορά τους ανθρώπους άνω των 60 ετών. Πρέπει να ξεπεραστεί αυτή η διστακτικότητα διότι τα εμβόλια είναι ασπίδα», υπογράμμισε.

Για το ενδεχόμενο να μπει ηλικιακό όριο για όσους θα κάνουν το εμβόλιο της εταιρείας η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως: «Δε νομίζω ότι θα μπει πλαφόν ηλικιακό για AstraZeneca για τους άνω των 60, γιατί όλα τα περιστατικά που βλέπω ότι εξετάζονται στον κόσμο αφορούν σε μικρότερες ηλικίες. Φαντάζομαι πως εάν και εφόσον υπάρξει απόφαση για περιορισμό δεν θα αφορά τις μεγαλύτερες ηλικίες», ανέφερε.

Advertisement

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως το σύνολο των πολιτών είναι θετικό για τους εμβολιασμούς, ενώ για το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία και για άλλα εμβόλια, όπως το ρωσικό Sputnik V, δήλωσε πως «εμείς ακολουθούμε τον EMA, παίρνουμε εγκεκριμένα εμβόλια μόνον από τον ΕΜΑ».

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
26 Οκτωβρίου: Ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης- Ο βίος και το μαρτύριό του

25/10/25 12:03 μμ

26 Οκτωβρίου: Ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης- Ο βίος και το μαρτύριό του

Κολοκύθια γεμιστά με σάλτσα αυγολέμονο

25/10/25 9:11 μμ

Κολοκύθια γεμιστά με σάλτσα αυγολέμονο

Τι να κάνετε για να μην κολλήσει ξανά το ρύζι και να γίνει αφράτο και σπυρωτό

25/10/25 9:10 μμ

Τι να κάνετε για να μην κολλήσει το ρύζι και να γίνει αφράτο και σπυρωτό

Φυτά: 2 σημεία στο σπίτι που είναι λάθος να τα βάλεις

25/10/25 9:08 μμ

Φυτά: 2 σημεία στο σπίτι που είναι λάθος να τα βάλεις

Μαξιλαροθήκες για πέταμα; Όχι αν ξέρεις πώς θα τις χρησιμοποιήσεις... αλλιώς

25/10/25 9:05 μμ

Μαξιλαροθήκες για πέταμα; Όχι αν ξέρεις πώς θα τις χρησιμοποιήσεις… αλλιώς

Πώς ξεμυρίζουν τα χέρια από κρεμμύδια και σκόρδα;

25/10/25 9:03 μμ

Πώς ξεμυρίζουν τα χέρια από κρεμμύδια και σκόρδα;

Οι τροφές που αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου στον οργανισμό

25/10/25 9:02 μμ

Οι τροφές που αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου στον οργανισμό

Παναθηναϊκός: Νοκ άουτ με θλάση ο Μπακασέτας

25/10/25 8:54 μμ

Παναθηναϊκός: Νοκ άουτ με θλάση ο Μπακασέτας

Από τα Μαθηματικά στο Φως - Ο Αλέκος Παππίας και η τέχνη της ξύλινης γεωμετρίας

25/10/25 8:51 μμ

Από τα Μαθηματικά στο Φως – Ο Αλέκος Παππίας και η τέχνη της ξύλινης γεωμετρίας

Κ. Κυρανάκης: Για το SMS του υπ. Μεταφορών δεν έγινε καμία ανάθεση και δεν δαπανήθηκε από το κράτος ούτε ένα ευρώ

25/10/25 8:42 μμ

Κ. Κυρανάκης: Για το SMS του υπ. Μεταφορών δεν έγινε καμία ανάθεση και δεν δαπανήθηκε από το κράτος ούτε ένα ευρώ

Στη Θεσσαλονίκη ο Σ. Φάμελλος για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης

25/10/25 8:24 μμ

Στη Θεσσαλονίκη ο Σ. Φάμελλος για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης

Γιώργος Τσαλίκης: “Ήμουν άρρωστος και δυσκολεύτηκα πολύ – Έκανα μια προσευχή”

25/10/25 8:21 μμ

Γιώργος Τσαλίκης: “Ήμουν άρρωστος και δυσκολεύτηκα πολύ – Έκανα μια προσευχή”