Περιπλέκεται η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο: Οι Τούρκοι «απαντούν» με ρωσικά πλοίαΕξέδωσαν νέες Navtex δεσμεύοντας περιοχές για να προβεί σε ασκήσεις με πραγματικά πυρά ο ρωσικός στόλος – Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν θα μετέχουν και τουρκικά πλοία

Ακόμη περισσότερο περιπλέκεται πλέον η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς στα ταραγμένα νερά της περιοχής ετοιμάζεται να κάνει τώρα την εμφάνισή του και ο ρωσικός στόλος.

Η Άγκυρα εξέδωσε νωρίτερα δύο Navtex με τις οποίες δεσμεύονται περιοχές της ανατολικής Μεσογείου προκειμένου η αρμάδα του Βλαντιμίρ Πούτιν να πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ωστόσο ακόμη εάν στην άσκηση θα συμμετέχουν από κοινού και τουρκικά πλοία.

Αυτό που κάνει η Τουρκία επί της ουσίας δημοσιεύοντας την εν λόγω Navtex, είναι να ενημερώσει τυπικά και επισήμως τα ερευνητικά σκάφη της «Oruc Reis» και «Barbaros» που πλέουν στις περιοχές που θα γίνουν οι ασκήσεις, ούτως ώστε να έχουν το νου τους.

Η πρώτη Navtex αφορά τη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κύπρου και στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η διάρκειά της θα είναι από τις 8 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Η δεύτερη αφορά θαλάσσιο τμήμα ανατολικά της Κύπρου και εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Η διάρκειά της θα είναι από τις 17 έως τις 25 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτές ερμηνεύουν την κίνηση αυτή της Τουρκίας σε συνεργασία με τη Ρωσική Δημοκρατία ως απάντηση στην απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να προχωρήσουν σε μερική άρση του εμπάργκο όπλων προς την Κύπρο.

Παράλληλα οι Ρώσοι δείχνουν με τον τρόπο τους ότι δεν μένουν εκτός του ιδιότυπου «παιχνιδιού» που εξελίσσεται στην ανατολική Μεσόγειο και μπορεί ανά πάσα στιγμή να οδηγήσει σε ανάφλεξη της περιοχής.


Δείτε τις περιοχές δεσμεύονται με Navtex από την ανάρτηση που έκανε στο Twitter ο Τούρκος δημοσιογράφος Ragip Soylu:

 

Πηγή: newsbeast.gr

Views: 4

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *