Με γοργούς ρυθμούς για πιο γρήγορο ίντερνετ προχωρούν τα σχολεία της χώρας. Από τα 11.400 σχολεία, τα 9.000 επιλέχθηκαν για να αναβαθμίσουν δίκτυό τους και ήδη,   τρεις μήνες μετά ... Περισσότερα

Κυρ. Πιερρακάκης: Δεν θα ήταν προτεραιότητά μας η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Με γοργούς ρυθμούς για πιο γρήγορο ίντερνετ προχωρούν τα σχολεία της χώρας. Από τα 11.400 σχολεία, τα 9.000 επιλέχθηκαν για να αναβαθμίσουν δίκτυό τους και ήδη,

 

τρεις μήνες μετά την πρωτοβουλία και συνεργασία των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Παιδείας, περισσότερα από 2.500 σχολεία έχουν προχωρήσει ή και ολοκληρώσει τη διαδικασία και απολαμβάνουν ταχύτερο ίντερνετ και γρήγορες συνδέσεις VDSL.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης

«στις αρχές Οκτωβρίου ήρθαμε σε συμφωνία με τον σημερινό ανάδοχο για μια άμεση λύση, έτσι ώστε 1,37 εκατ. μαθητές και 142.000 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να αποκτήσουν ταχύτερες συνδέσεις ίντερνετ χωρίς περαιτέρω δημοσιονομικό κόστος. Αυτή η λύση είναι άμεση και έχει μεταβατικό χαρακτήρα, διότι με την ένταξη του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου στο “Σύζευξις ΙΙ”, το οποίο προχωρούμε ταχύτατα και ολοκληρώνουμε, όλες οι σχολικές μονάδες θα έχουν ακόμη ταχύτερες και ασφαλέστερες συνδέσεις, με ακόμη χαμηλότερο κόστος».

Όπως επισημαίνει ο κ. Πιερρακάκης

«τρεις μήνες μετά, η διαδικασία αναβάθμισης έχει ξεκινήσει ή και ολοκληρωθεί στο 1/3 των επιλεγέντων σχολείων και εκτιμούμε ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των διαδικασιών. Ανταποκρινόμαστε έτσι άμεσα και αποτελεσματικά σε μια αυτονόητη -για τα τεχνολογικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί- ανάγκη της σχολικής κοινότητας». Όπως τονίζει ο υπουργός, θεωρείται «ευνόητο πως όλοι μας επιθυμούμε τη δημιουργία των καλύτερων δυνατών συνθηκών από πλευράς τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών για τα σχολεία, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς».

Advertisement
Babis

1.800 σχολεία διαθέτουν ταχύτερο ίντερνετ, μέχρι τέλη Μαΐου η ολοκλήρωση του προγράμματος

Από την δική της πλευρά, η συναρμόδια για το θέμα υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «η απαραίτητη ψηφιακή προσαρμογή και μετάβαση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος στη ραγδαία αναπτυσσόμενη νέα ψηφιακή πραγματικότητα προϋποθέτει σχολεία και εκπαιδευτικές δομές που απολαμβάνουν τα οφέλη της ευρυζωνικότητας. Για το λόγο αυτό, και σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχωρήσαμε στην άμεση αναβάθμιση των συνδέσεων των σχολείων με το διαδίκτυο μέσω του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ), ενέργεια που αφορά 1,37 εκατ. μαθητές και 142.000 εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι

«στο χρόνο που μεσολάβησε από την κοινή ανακοίνωση του εγχειρήματος μέχρι σήμερα, 1.800 σχολεία απολαμβάνουν ποιοτική διαδικτυακή εμπειρία, χάρη στην αναβάθμιση των ευρυζωνικών συνδέσεων που έχουν ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με το πλάνο, κάθε εβδομάδα αναβαθμίζονται περισσότερα από 400 σχολεία ή το 3,6% του συνόλου, ενώ ο εβδομαδιαίος ρυθμός υλοποίησης των εφικτών σημείων ανέρχεται στο 5,5% αναμένοντας την ολοκλήρωση του προγράμματος στις επόμενες 18 εβδομάδες, στα τέλη Μαΐου».

«Αυτή η “κουλτούρα ετοιμότητας” που έχουμε αναπτύξει ξεκινώντας από την ευρυζωνικότητα, στοχεύει στην προδραστική προετοιμασία του εκπαιδευτικού μας συστήματος και για την αγορά εργασίας. Οι μελλοντικές εξελίξεις στον τομέα της εργασίας παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας, απαιτούν νέες δεξιότητες, ήπιες και ψηφιακές, στις οποίες πρέπει να μπορούν να ανταποκριθούν οι νέοι μας, καθώς οδεύουμε σε μία εποχή όπου θα είμαστε τόσο καλοί όσο οι δεξιότητές μας. Θέλουμε αυτές τις δεξιότητες να μπορούν να τις αποκτήσουν οι μαθητές μέσα στα δημόσια σχολεία. Γι’ αυτό και παράλληλα ενσωματώνουμε τις νέες τεχνολογίες στο Πρόγραμμα Σπουδών, θεσμοθετούμε το Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής για όλους τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και ενδυναμώνουμε τους εκπαιδευτικούς μας με σύγχρονα εργαλεία και τη διαρκή και εξ αποστάσεως επιμόρφωση στις νέες τεχνολογίες, με τη χρήση των Μαζικών Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων, MOOCs, κ.ά», τόνισε η υπουργός Παιδείας.

Να αναφερθεί ότι ενόψει της ολοκλήρωσης των διαγωνισμών για το “Σύζευξις ΙΙ» ” -το οποίο θα παρέχει το σύνολο των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στους φορείς του Δημοσίου-, αναβαθμίζονται άμεσα οι υφιστάμενες συνδέσεις ADSL που χρησιμοποιούν οι σχολικές μονάδες σε σύγχρονες ευρυζωνικές συνδέσεις τεχνολογίας VDSL.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα δίδυμα πάντα του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια

24/08/25 1:44 μμ

Τα δίδυμα πάντα του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια

Πόρτο Κουφό: Ο κρυμμένος παράδεισος της Σιθωνίας - video

24/08/25 1:32 μμ

Πόρτο Κουφό: Ο κρυμμένος παράδεισος της Σιθωνίας – video

Δημήτρης Κωνσταντάρας: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος σε ηλικία 79 ετών

24/08/25 1:38 μμ

Δημήτρης Κωνσταντάρας: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος

Η ιστορία πίσω από τη «μπλούζα souvenir»

24/08/25 1:18 μμ

Η ιστορία πίσω από τη «μπλούζα souvenir»

Στις φυλακές Κομοτηνής ο Βούλγαρος οδηγός του τραγικού δυστυχήματος στην Εγνατία οδό

24/08/25 12:47 μμ

Στις φυλακές Κομοτηνής ο Βούλγαρος οδηγός του τραγικού δυστυχήματος στην Εγνατία οδό

Κολοκυθόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο

24/08/25 12:39 μμ

Κολοκυθόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο

24/08/25 12:27 μμ

Οι παλιές ονομασίες των χωριών του νομού Σερρών – Ονόματα

24/08/25 11:43 πμ

Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Η τελευταία ανάρτησή της στο Instagram έξι μήνες πριν φύγει από τη ζωή

Feng Shui: 2 αντικείμενα που πρέπει να βάλεις στο σαλόνι για να φέρεις ειρήνη κι ευτυχία στη ζωή σου

24/08/25 11:30 πμ

Feng Shui: 2 αντικείμενα που πρέπει να βάλεις στο σαλόνι για να φέρεις ειρήνη κι ευτυχία στη ζωή σου

Φανουρόπιτα με μέλι και σταφίδες

24/08/25 11:19 πμ

Φανουρόπιτα με μέλι και σταφίδες

Απέπλευσε το «Blue Star Mykonos» μετά την άρση της απαγόρευσης απόπλου

24/08/25 11:15 πμ

Απέπλευσε το «Blue Star Mykonos» μετά την άρση της απαγόρευσης απόπλου

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 38χρονος την ώρα που έκλεβε μεταλλικά υποστυλώματα και οικοδομικά υλικά από εργοτάξιο οικοδομής

24/08/25 11:10 πμ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 38χρονος την ώρα που έκλεβε μεταλλικά υποστυλώματα και οικοδομικά υλικά από εργοτάξιο οικοδομής