Ο Χρήστος Κυρίτσης υπήρξε δημοσιογράφος απόλυτα καταρτισμένος, με ήθος και γνώσεις. Αγωνίστηκε σκληρά προς όφελος των συναδέλφων του

Πέθανε ο δημοσιογράφος Χρήστος Κυρίτσης

Epilogestv

Epilogestv

Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 90 ετών ο δημοσιογράφος Χρήστος Κυρίτσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ανακοίνωσε, με μεγάλη θλίψη, την απώλεια του συνάδελφου, ο οποίος διετέλεσε μέλος του Α’βαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου και του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

Ο Χρήστος Κυρίτσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935 και είχε καταγωγή από το χωριό Σέλτσι Αργυροκάστρου. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές, εισήχθη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε, ασκώντας μετέπειτα τη δικηγορία για πολλά χρόνια, παράλληλα με τη δημοσιογραφία.

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1961 από την εφημερίδα «Καθημερινή». Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «Μεσημβρινή», «Ελληνικός Βορράς», «Ακρόπολις», «Ελεύθερος Τύπος», στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και τέλος στην εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος», απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δημοσιογραφικής του διαδρομής εργάστηκε στο ρεπορτάζ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και το δικαστικό ρεπορτάζ, ενώ διετέλεσε και συντάκτης του Υπουργείου Γεωργίας. Στο διάστημα των σαράντα και πλέον ετών που διήρκησε η σταδιοδρομία του, κάλυψε όλες τις μεγάλες πολιτικές δίκες, οι οποίες συντάραξαν το πανελλήνιο. Υπήρξε αγαπητός και προσηνής συνάδελφος, με τις  ιδιότητές του αυτές να τον οδηγούν στην ενεργή ενασχόληση με τον συνδικαλισμό.

Αρχικά εκλέχτηκε εκπρόσωπος των δημοσιογράφων στον «Αδέσμευτο Τύπο» και στη συνέχεια διετέλεσε μέλος του Α’βαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου. Από το 1997, εκλέχθηκε μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για 8 θητείες (16 χρόνια). Κατά την περίοδο 2015-2017 διετέλεσε Β’ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ με διακριτό έργο για τον Κλάδο.

Advertisement
Babis

Ο Χρήστος Κυρίτσης υπήρξε ένας δημοσιογράφος απόλυτα καταρτισμένος, με ήθος και γνώσεις. Αγωνίστηκε σκληρά προς όφελος των συναδέλφων του και απέκτησε δίκαια το σεβασμό και την εκτίμηση όλων. Άνθρωπος βαθιά θρησκευόμενος, αντλούσε, όπως έλεγε, από τη χριστιανική διδασκαλία γαλήνη ψυχής, καταλλαγή των παθών και αγάπη για τον πλησίον. Την αγάπη αυτή την εξέφραζε χειροπιαστά στους συνάδελφους που δοκιμάζονταν, χωρίς ποτέ να το δημοσιοποιεί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον δημοσιογράφο, τον φίλο, τον συνοδοιπόρο στους δίκαιους αγώνες. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η κηδεία του Χρήστου Κυρίτση θα τελεστεί τη Δευτέρα, 2 Ιουνίου στις 14:00, στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

01/02/26 3:34 μμ

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

01/02/26 3:32 μμ

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

01/02/26 3:30 μμ

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

01/02/26 3:29 μμ

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα

01/02/26 3:28 μμ

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα