«Είμαι 8η φορά Πρωταθλητής Ευρώπης! Δεν ξέρω πώς να περιγράψω τα συναισθήματά μου! Ένα βάθρο γεμάτο όμορφα μηνύματα»!     Με αυτές τις φράσεις συνόδευσε ο Λευτέρης Πετρούνιας την φωτογραφία που ... Περισσότερα

Πετρούνιας: «Δεν ξέρω πώς να περιγράψω τα συναισθήματα μου»

Epiloges Press

Epiloges Press

«Είμαι 8η φορά Πρωταθλητής Ευρώπης! Δεν ξέρω πώς να περιγράψω τα συναισθήματά μου! Ένα βάθρο γεμάτο όμορφα μηνύματα»!

    Με αυτές τις φράσεις συνόδευσε ο Λευτέρης Πετρούνιας την φωτογραφία που ανήρτησε στον λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook, από την κορυφή του βάθρου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, που φιλοξενείται στην Λειψία.

    Ο κορυφαίος Έλληνας γυμναστής όλων των εποχών, κατέκτησε στον τελικό της Λειψίας το όγδοο χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης. 

    Ο «άρχοντας των κρίκων» ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με τον Τούρκο Αντέμ Ασίλ με 14.400 βαθμούς και μεγάλωσε την πλούσια συλλογή του, η οποία αποτελείται πλέον από τρία Ολυμπιακά μετάλλια συμπεριλαμβανομένου του χρυσού το 2016 στο Ρίο, τρεις παγκόσμιους τίτλους και τον αριθμό-ρεκόρ των οκτώ ευρωπαϊκών τίτλων.

    Παράλληλα, ο Πετρούνιας έγινε ο μοναδικός σπεσιαλίστας σε ολόκληρη την Ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Ενόργανης Γυμναστικής που έχει κατακτήσει δέκα μετάλλια στο ίδιο αγώνισμα!

    Οσον αφορά στον ιστορικό στόχο των δέκα (!) χρυσών μεταλλίων σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ο προπονητής του Ελληνα Ολυμπιονίκη, Δημήτρης Ράφτης, τόνισε με νόημα:

    «Ήταν όντως η δυσκολότερη νίκη και η πιο αγχωτική. Ο Λευτέρης ήταν εξαιρετικός πάνω στους κρίκους αλλά είχε μία πολύ κακή προσγείωση. Ανησύχησα ότι μπορούσε να βγει τελείως εκτός μεταλλίων και ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα κέρδιζε ο Ασίλ. Τελικά όμως και ο Τούρκος έκανε το ίδιο μεγάλο λάθος στην προσγείωση, επειδή η κατάσταση δημιούργησε το ίδιο άγχος και στους δύο. Από φέτος οι αθλητές βάζουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας στην έξοδο των προγραμμάτων, για να πάρουν το βαθμολογικό μπόνους που δίνει η άριστη προσγείωση. Αυτή η πίεση θα οδηγήσει κι άλλες φορές σε λάθη και σε τέτοιες καταστάσεις στους τελικούς. Ακόμα και τελευταίος να ερχόταν ο Λευτέρης στον τελικό, δεν υπήρχε περίπτωση να στεναχωρηθώ για μένα. Το μόνο που με πλήγωνε ήταν ότι δεν μπορούσα να είμαι κοντά του μετά το πρόγραμμά του για να τον στηρίξω. Ήταν υποχρεωτικό να κάθεται πλάι στους άλλους φιναλίστ ενώ ο τελικός ήταν ακόμα σε εξέλιξη και εγώ βρισκόμουν μακριά. Μου ήταν δύσκολο που δεν μπορούσα να τον αγκαλιάσω και να του πω «ό,τι και να γίνει, για μένα είσαι ο καλύτερος». Στα δικά μου μάτια, είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί. Είμαι πολύ χαρούμενος που δύο από τους τέσσερις κορυφαίους σπεσιαλίστες της Ευρώπης είναι Έλληνες και πέρασαν από τα χέρια μου (σ.σ. Λευτέρης Πετρούνιας και Βλάσης Μάρας). Τους είμαι ευγνώμων για τα μοναδικά συναισθήματα που έχω νιώσει, είτε πίκρας, είτε χαράς. Αυτά που μου έχουν χαρίσει είναι ανεπανάληπτα. Μπορούμε να τα φτάσουμε τα δέκα χρυσά μετάλλια. Με λίγη υπομονή, πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε πραγματικότητα αυτό που ακούγεται απίστευτο. Αν δεν έχουμε προβλήματα τραυματισμού, θεωρώ ότι και στα τρία επόμενα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα μέχρι το 2028 ο Λευτέρης θα είναι παρών και θα κοιτάει κάθε φορά την πρώτη θέση. Και θα είμαστε βελτιωμένοι σε σχέση με σήμερα, θα ανεβούμε κι άλλο. Είναι υποχρέωσή μας».

    Πλέον, ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι ο μοναδικός σπεσιαλίστας με οκτώ ευρωπαϊκούς τίτλους, ο πρώτος που φτάνει τα συνολικά δέκα μετάλλια στο ίδιο αγώνισμα και φυσικά ο μόνος που έχει ανεβεί στο βάθρο δέκα διαφορετικών Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων.

Advertisement
Babis

    Ποιο άλλο ρεκόρ απομένει να καταρρίψει; Ίσως να κοιτάξει στα μάτια ακόμα και τους μεγαλύτερους θρύλους της ευρωπαϊκής ενόργανης γυμναστικής, που έφτασαν τα δέκα χρυσά μετάλλια ο καθένας, αλλά χρειάστηκε να τα πάρουν σε πολλά διαφορετικά όργανα και ενίοτε με τη βοήθεια της Εθνικής ομάδας τους.

    Το ορόσημο των δέκα ευρωπαϊκών τίτλων, μοιράζονται σήμερα ο Σλοβένος Μίροσλαβ Τσέραρ (10 χρυσά μεταξύ 1961 και 1969, ως αθλητής της Γιουγκοσλαβίας), ο Ρώσος Ντμίτρι Μπιλοζέρτσεφ (1983-1985, με τη Σοβιετική Ένωση), ο Λευκορώσος Βιτάλι Σέρμπο (1990-1996, με Σοβιετική Ένωση / Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών / Λευκορωσία) και ο Ρουμάνος Μάριαν Ντραγκουλέσκου (2000-2017, ο μοναδικός αθλητής του 21ου αιώνα με παραπάνω ευρωπαϊκούς τίτλους από τον Πετρούνια).

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας

11/01/26 3:40 μμ

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας

Τώρα: Ξεκίνησε να χιονίζει στη Θεσσαλονίκη – Δείτε βίντεο

11/01/26 3:39 μμ

Ξεκίνησε να χιονίζει στη Θεσσαλονίκη – Δείτε βίντεο

Φωτιά σε πολυκατοικία στα Χανιά κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία

11/01/26 3:38 μμ

Φωτιά σε πολυκατοικία στα Χανιά κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Χιονοδρομικά κέντρα: Επισκέπτες χωρίς… σκι την περίοδο των εορτών, αναμονή για χιόνι και στροφή στη λειτουργία όλο τον χρόνο

11/01/26 3:37 μμ

Χιονοδρομικά κέντρα: Επισκέπτες χωρίς… σκι την περίοδο των εορτών, και στροφή στη λειτουργία όλο τον χρόνο

Μ. Αριστείδου: «Ιστορικό ορόσημο για τον κυπριακό και τον ελληνόφωνο κινηματογράφο», η επιλογή της ταινίας «Κράτα Με» στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Sundance

11/01/26 3:34 μμ

Μ. Αριστείδου: «Ιστορικό ορόσημο για τον κυπριακό και τον ελληνόφωνο κινηματογράφο», η επιλογή της ταινίας «Κράτα Με» στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Sundance

Ιράν: Η Τεχεράνη προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα απαντήσει σε τυχόν επίθεση - Τους 116 έχουν φτάσει οι νεκροί στις διαδηλώσεις

11/01/26 3:32 μμ

Ιράν: Η Τεχεράνη προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα απαντήσει σε τυχόν επίθεση – Τους 116 έχουν φτάσει οι νεκροί στις διαδηλώσεις

Δοκιμασία στου Χαριλάου για την ΑΕΚ

11/01/26 3:31 μμ

Δοκιμασία στου 067999016για την ΑΕΚ

Άνοιξε ο περιφερειακός μετά τις εργασίες για το Fly Over

11/01/26 1:00 μμ

Θεσσαλονίκη: Άνοιξε ο περιφερειακός μετά τις εργασίες για το Fly Over

Τζόυς Ευείδη: «Δεν έγινε πρόταση γάμου, ήρθα πολύ κοντά, αλλά ευτυχώς χάλασε»

11/01/26 12:41 μμ

Τζόυς Ευείδη: «Δεν έγινε πρόταση γάμου, ήρθα πολύ κοντά, αλλά ευτυχώς χάλασε»

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας - Χιόνια στις Σέρρες

11/01/26 12:36 μμ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας – Χιόνια στις Σέρρες από τη νύχτα

Καρυστιανού: «Με προβληματίζει η αντίδραση ορισμένων συγγενών» - Ποιοι αποκλείονται από το κόμμα

11/01/26 12:23 μμ

Καρυστιανού: «Με προβληματίζει η αντίδραση ορισμένων συγγενών» – Ποιοι αποκλείονται από το κόμμα

Νέα ψηφιακά όπλα κατά της φοροδιαφυγής ενεργοποιεί το 2026 η ΑΑΔΕ

11/01/26 12:11 μμ

Νέα ψηφιακά όπλα κατά της φοροδιαφυγής ενεργοποιεί το 2026 η ΑΑΔΕ