Πέτσας: Ο πρωθυπουργός πήγε από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο

«Ο κ. Μητσοτάκης πήγε στην Πάρο με πτήση γραμμής και από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο», διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 
 
Στην παραδοχή ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετέβη την Κυριακή από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο, προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Στον πρωθυπουργό διατίθενται από την πολιτεία τα μέσα που χρειάζονται για να επιτελεί τα καθήκοντά του και να μετακινείται όπου χρειάζεται. Η χρήση των μέσων αυτών κρίνει και την εκπροσώπηση του θεσμού και τον τρόπο που τα χρησιμοποιεί κάθε φορά ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου. Το Σάββατο ο πρωθυπουργός μετακινήθηκε στην Πάρο με την πτήση της γραμμής, με μια εμπορική πτήση. Μετακινήθηκε (σ.σ.: με στρατιωτικό ελικόπτερο) την Κυριακή το απόγευμα από την Αντίπαρο προς την Επίδαυρο, προκειμένου να παραστεί στην παράσταση ‘Πέρσες’ του Αισχύλου, ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που μεταδόθηκε με live streaming σε όλο τον κόσμο. Και δείχνει τη σημασία που έχει οι πολιτειακοί άρχοντες να εκφράζουν τη σημασία που έχει για τον κάθε Έλληνα η ταύτιση με το πολιτιστικό προϊόν και τουριστικό προϊόν της χώρας και τελικά με ένα προϊόν που βρίσκεται στο dna τους», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Σε επόμενη ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Πέτσας διευκρίνισε: «Πήγε στην Πάρο με πτήση γραμμής και από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο».
Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας: «Θα περίμενε κανείς περισσότερη ειλικρίνεια και λιγότερη υποκρισία. Είναι άλλο πράγμα να χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός για τα καθήκοντά του τα μέσα τα οποία του διατίθενται και άλλο για ιδιωτικές του επισκέψεις. Επομένως θα μπορεί κανείς να κρίνει με βάση το παρελθόν ποιος το χρησιμοποιούσε για ιδιωτικές επισκέψεις και ποιος το χρησιμοποιεί για να ασκεί τα καθήκοντά του».
Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ζητούσε εξηγήσεις.

Advertisement
Family Kitchen
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας

05/08/25 8:25 πμ

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα Χαλκίδας

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

05/08/25 8:25 πμ

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

05/08/25 8:12 πμ

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα “κόκκινα” τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

05/08/25 8:06 πμ

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα κόκκινα τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

05/08/25 7:57 πμ

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

04/08/25 10:54 μμ

Τα Κάτω Πορόια Σερρών μετατρέπονται σε ντεκόρ κινηματογραφικής ταινίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

04/08/25 10:39 μμ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην εταιρεία δορυφόρων ICEYE- Τα σχεδιά της για την Ελλάδα

Πώς φορτώνουμε ένα αυτοκίνητο πριν από ταξίδι

04/08/25 10:30 μμ

Πώς φορτώνουμε ένα αυτοκίνητο πριν από ταξίδι

Το μυστικό γεύσης της σάλτσας ντομάτας

04/08/25 10:22 μμ

Το μυστικό γεύσης της σάλτσας ντομάτας

9 τροφές που δεν πρέπει να μαγειρεύετε στη χύτρα ταχύτητας

04/08/25 10:17 μμ

9 τροφές που δεν πρέπει να μαγειρεύετε στη χύτρα ταχύτητας

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Αυγούστου

04/08/25 10:12 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Αυγούστου

Channel 12: Ο Νετανιάχου κλίνει προς την κατάληψη ολόκληρης της Γάζας

04/08/25 9:57 μμ

Channel 12: Ο Νετανιάχου κλίνει προς την κατάληψη ολόκληρης της Γάζας