Έντονη κριτική στην «κυβέρνηση της ακρίβειας» ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το ζήτημα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, με αφορμή και την τιμή στο βρεφικό γάλα που «πωλείται έως και ... Περισσότερα

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας

Epilogestv

Epilogestv

Έντονη κριτική στην «κυβέρνηση της ακρίβειας» ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το ζήτημα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, με αφορμή και την τιμή στο βρεφικό γάλα που «πωλείται έως και 213% ακριβότερο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρουν ότι «την ώρα που η ακρίβεια κατατρώει τα εισοδήματα των πολιτών, η κυβέρνηση της αισχροκέρδειας εξακολουθεί να κλείνει το μάτι στις εταιρείες και τα καρτέλ που συνεχίζουν το ανεξέλεγκτο ράλι των αυξήσεων των τιμών και στην καλύτερη των περιπτώσεων αρκείται στις διαπιστώσεις». Σχολιάζουν ότι «μάλιστα, ο αρμόδιος υπουργός Ακρίβειας, εκ των υστέρων έρχεται να επιβεβαιώσει ότι υπάρχει ακρίβεια και ότι το βρεφικό γάλα πωλείται έως και 213% ακριβότερο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου οι μισθοί είναι πολλαπλάσιοι από τους αντίστοιχους στη χώρα μας. Και να προαναγγέλλει έρευνες και πρόστιμα που θα πέσουν κάποια στιγμή στο μέλλον, όταν οι πολίτες εξακολουθούν επί μήνες να χρυσοπληρώνουν τα προϊόντα και τα βασικά αγαθά».

Οι ίδιες κομματικές πηγές σημειώνουν πως «σύμφωνα με νόμο της ίδιας της κυβέρνησης, για το βρεφικό γάλα θα μπορούσε να ελέγχεται ήδη η υπέρβαση του περιθωρίου μεικτού κέρδους». «Όμως, επειδή αυτή η κυβέρνηση, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, δεν ελέγχει τις τιμές, επιτρέποντας στις εταιρείες να συνεχίζουν να αισχροκερδούν ανενόχλητες, θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην επιβολή πλαφόν, όπως έκανε με τα καύσιμα», τονίζουν.

Όπως επισημαίνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ «επιμένει ότι στον πόλεμο κατά της αισχροκέρδειας η επιβολή πλαφόν σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως στο βρεφικό γάλα εν προκειμένω, είναι ένα αναξιοποίητο όπλο από την κυβέρνηση. Όταν μάλιστα με την απόφαση που έχει υπογράψει ο ίδιος ο υπουργός Ακρίβειας, Κ. Σκρέκας, στις 10 Αυγούστου 2023, χαρακτηρίζεται το βρεφικό γάλα είδος πρώτης ανάγκης».

Advertisement
MEGA

«Κι επειδή από το “χτύπα – χτύπα” της κυβέρνησης στην ακρίβεια, αυτή έχει “πονέσει πολύ”, να πούμε στην κυβέρνηση ότι ο πληθωρισμός με τα επίσημα στοιχεία της eurostat σημείωσε στην Ελλάδα νέα άνοδο στο 3,7% τον Δεκέμβριο, ενώ στην Ευρωζώνη ήταν στο 2,9%», σχολιάζουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και καταλήγουν: «Μέρες που είναι, ας φωτιστούν στην κυβέρνηση για να υπηρετήσουν την κοινωνία και να λειτουργούν προς το συμφέρον της και όχι αυτών που κερδοσκοπούν σε βάρος της».

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση στον 23χρονο για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά

14/03/26 2:10 μμ

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση στον 23χρονο για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά

Τι είναι η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και πότε γίνεται;

14/03/26 2:05 μμ

Τι είναι η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και πότε γίνεται;

Αριστοτέλης Ωνάσης: Οι μοιραίοι έρωτες και η απώλεια που σήμανε την αρχή του τέλους του

14/03/26 1:42 μμ

Αριστοτέλης Ωνάσης: Οι μοιραίοι έρωτες και η απώλεια που σήμανε την αρχή του τέλους του

ΗΑΕ: Καπνός υψώνεται πάνω από μια πετρελαϊκή εγκατάσταση στη Φουτζάιρα

14/03/26 1:30 μμ

ΗΑΕ: Καπνός υψώνεται πάνω από μια πετρελαϊκή εγκατάσταση στη Φουτζάιρα

Το Netflix ετοιμάζει δραματική σειρά για τη Φρίντα Κάλο και τον Ντιέγκο Ριβέρα

14/03/26 1:25 μμ

Το Netflix ετοιμάζει δραματική σειρά για τη Φρίντα Κάλο και τον Ντιέγκο Ριβέρα

Κυρ. Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε στην αρχή ενός πολύ σημαντικού προγράμματος ενίσχυσης της εθνικής αεράμυνας (βίντεο)

14/03/26 1:17 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε στην αρχή ενός πολύ σημαντικού προγράμματος ενίσχυσης της εθνικής αεράμυνας – video

Ποιος ήταν ο 18χρονος Ευαγόρας Παλληκαρίδης που περιφρόνησε την αγχόνη των Άγγλων

14/03/26 11:13 πμ

Ποιος ήταν ο 18χρονος Ευαγόρας Παλληκαρίδης που περιφρόνησε την αγχόνη των Άγγλων

Oι 10 μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες το 2026 στο επίκεντρο ενημέρωσης της ΠΟΜΙΔΑ

14/03/26 10:21 πμ

Oι 10 μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες το 2026 στο επίκεντρο ενημέρωσης της ΠΟΜΙΔΑ

Εισαγωγές πνίγουν το ελληνικό ρύζι: Αδιάθετοι 4.000 τόνοι στις Σέρρες - video

14/03/26 10:15 πμ

Εισαγωγές πνίγουν το ελληνικό ρύζι: Αδιάθετοι 4.000 τόνοι στις Σέρρες – video

Απάτη με οδηγίες ασφαλείας: Του ζήτησαν να έχει τα πόδια ψηλά για να μην πάθει ηλεκτροπληξία - video

14/03/26 10:14 πμ

Απάτη με οδηγίες ασφαλείας: Του ζήτησαν να έχει τα πόδια ψηλά για να μην πάθει ηλεκτροπληξία – video

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 20χρονου

14/03/26 10:09 πμ

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 20χρονου

Χτυπήθηκε πλοίο ελληνικής σημαίας στη Μαύρη Θάλασσα - Επέβαιναν συνολικά 24 ναυτικοί, εκ των οποίων 10 Έλληνες

14/03/26 9:38 πμ

Χτυπήθηκε πλοίο ελληνικής σημαίας στη Μαύρη Θάλασσα – Επέβαιναν συνολικά 24 ναυτικοί, εκ των οποίων 10 Έλληνες