28.1 C
Serres

Πλατφόρμα διαβούλευσης φέρνει κοντά πολίτες και αυτοδιοίκηση στο Οροπέδιο Λασιθίου

Date:

Ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από λίγες ημέρες και ήδη συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον μεταξύ δημοτών του Οροπεδίου Λασιθίου ή και ατόμων που κατάγονται ή αγαπούν το Λασίθι και επιθυμούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της περιοχής. Πρόκειται για την Πλατφόρμα Διαβούλευσης που χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από τον δήμο σε μια προσπάθεια, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης, η αυτοδιοίκηση να επικοινωνήσει με τους δημότες αλλά και φορείς, με επίκεντρο ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και που συνδέονται με θέματα ανάπτυξης της περιοχής.

«Η υλοποίηση της πλατφόρμας έγινε σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία καινοτομίας και τεχνολογίας Crowdpolicy, η οποία έχει διακριθεί τα τελευταία δέκα χρόνια στο εξωτερικό και στην Ελλάδα σε δράσεις συμμετοχικότητας και ψηφιακού μετασχηματισμού και συνεργάζεται με περισσότερους από 80 δήμους της χώρα μας. Το σημαντικό στοιχείο σε αυτή την πλατφόρμα όμως είναι το ότι δεν παραμένει στο τυπικό κομμάτι των διαβουλεύσεων όπως προβλέπονται από το νόμο για την αυτοδιοίκηση, καθώς το καινοτόμο αυτής της πλατφόρμας, είναι ότι έρχεται να αποκαταστήσει το πρόβλημα επικοινωνίας με τους δημότες και όχι μόνο, το οποίο διευρύνθηκε τα χρόνια της πανδημίας» ανέφερε ο κ. Στεφανάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι πρακτικά ο πολίτης μπορεί ήδη να μπαίνει στην πλατφόρμα μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, να επιλέγει τη διαβούλευση και εν συνεχεία να επιλέγει, είτε να λάβει μέρος σε μια διαβούλευση για κάποιο σημαντικό θέμα που έχει θέσει ο δήμος, είτε να αναρτά ο ίδιος ο πολίτης το θέμα που θεωρεί σημαντικό και το οποίο όπως ξεκαθάρισε ο κ. Στεφανάκης, θα προωθείται για συζήτηση στην εκτελεστική επιτροπή.

«Η πλατφόρμα είναι ανοιχτή όχι μόνο για τους δημότες μας, καθώς μέσα σε αυτή μπορούν να μπουν άτομα που δεν κατοικούν στην περιοχή, ετεροδημότες, άνθρωποι που κατάγονται από τον τόπο μας και ζουν στο εξωτερικό. Θέλουμε όλους αυτούς που έχουν και μια πιο ρομαντική άποψη για την περιοχή μας, να τους φέρουμε κοντά μας και να συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη του Οροπεδίου» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης, που διευκρίνισε ότι σημαντική θα είναι και οι συμβολή συλλογικοτήτων όπως πολιτιστικοί σύλλογοι και επιμελητήρια. Ήδη μάλιστα όπως εξήγησε αναμένεται το επόμενο διάστημα να τεθούν σε διαβούλευση ζητήματα όπως ο αναδασμός γης αλλά και το θέμα με τις ανεμογεννήτριες, «αν δηλαδή υποστηρίζεται η άποψη των ανεμογεννητριών ή των ανεμόμυλων της περιοχής που θα μπορούσαν να παράγουν ρεύμα» πρόσθεσε ο κ. Στεφανάκης.

Από τη δημοτική αρχή μέσω της πλατφόρμας γίνεται όπως συμπλήρωσε ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, ειδικό κάλεσμα στους νέους και τις νέες «που αποτελούν το μέλλον του τόπου» όπως τόνισε.
«Θέλουμε τους νέους ενεργά στο πλευρό μας και γενικότερα να είναι ενεργοί σε ότι γίνεται στον τόπο, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουν να παραμείνουν σε μια περιοχή που όπως πολλές περιοχές στην Περιφέρεια της χώρας, το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων είναι μεγάλης ηλικίας. Το να ακούμε τη νεολαία είναι σημαντικό και αυτή η πλατφόρμα αυτό ακριβώς θα ενισχύσει, αφού με ένα σύγχρονο τρόπο -που τον γνωρίζει καλά η νεολαία- θα μπορούν να έχουν την άποψή τους, να θέτουν ζητήματα, να προτείνουν πράγματα και εμείς στο μέτρο που μπορούμε, όλα αυτά θα αυτά θα τα επεξεργαζόμαστε.

«Αποζητάμε μέσω αυτής της πλατφόρμας νέες και φρέσκες ιδέες και ευελπιστούμε να την καταστήσουμε εργαλείο ανάπτυξης. Θέλουμε τις νέες, όπως και την ωρίμανσή τους. Εάν τίθενται και ωριμάζουν με ένα σωστό και παραγωγικό τρόπο, αυτό μπορεί να οδηγεί στην ένταξή τους σε προγράμματα, όπως το Leader που άνοιξε. Είναι μια δυναμική σχέση αυτή που μπορεί να αναπτυχθεί και αυτό είναι ο μεγάλος μας στόχος, να κάνουμε κοινωνούς όσους ενδιαφέρονται και κυρίως τους νέους» κατέληξε ο κ. Στεφανάκης.

Πηγή ΑΠΕ

ΕλλάδαΠλατφόρμα διαβούλευσης φέρνει κοντά πολίτες και αυτοδιοίκηση στο Οροπέδιο Λασιθίου

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σεισμός 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Εύβοια

Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που χαρακτηρίζεται...

Κατερίνη: Θα δημιουργηθεί ψηφιακός, τουριστικός, χάρτης που θα παρουσιάζει τις «Ανθισμένες Διαδρομές» της χώρας

Tον σχεδιασμό που επιχειρεί να αναδείξει της Ανθισμένες Κερασιές...

Πυροβολισμοί έξω από γήπεδο της Νέας Σμύρνης – Ένας τραυματίας

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε έξω από το κλειστό γήπεδο...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα