Η ΠΟΕΔΗΝ μετά τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ ανακοίνωσε 24 πανελλαδική πανυγειονομική απεργία για τις 6 Νοεμβρίου.

ΠOEΔHΝ: Πανελλαδική κινητοποίηση των Υγειονομικών την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου

Epilogestv

Epilogestv

Η ΠΟΕΔΗΝ μετά τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ ανακοίνωσε 24 πανελλαδική κινητοποίηση Υγειονομικών για τις 6 Νοεμβρίου.

Στον απολογισμό της για την παρουσία της ΔΕΘ αναφέρει τα εξής:

«Με μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας, ΕΚΑΒ ήταν οι κινητοποιήσεις μας στη Θεσσαλονίκη τόσο η κλαδική μας την Παρασκευή 5/9 όσο και η πανεργατική το Σάββατο 6/9 στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Αναδείξαμε τα μεγάλα προβλήματα του ΕΣΥ, της Πρόνοιας , του ΕΚΑΒ όπως τα προσδιορίσαμε στα πολυσέλιδα δελτία τύπου που δημοσιεύσαμε ενόψει των κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη.
Είμαστε βαθιά ανήσυχοι για το μέλλον της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ. Ο Πρωθυπουργός σε καμία εκ των εξαγγελλιών του δεν συμπεριέλαβε την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Σε δύο χρόνια που θα παραδοθεί προς κρίση το ΕΣΥ στους πολίτες όπως είπε ο Πρωθυπουργός στα εγκαίνια της ΔΕΘ, εκτιμούμε ότι θα έχουμε καλύτερο κτιριακό εξοπλισμό λόγω των ανακαινίσεων από το ταμείο ανάκαμψης, επαρκή ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, λιγότερο όμως προσωπικό καθότι στις εξαγγελίες ο Πρωθυπουργός δεν συμπεριέλαβε μέτρα που θα καθιστούν το ΕΣΥ ελκυστικό για εργασία».

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως: «Το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων είναι αρνητικό, καθότι σε κάθε νέα προκήρυξη έχουμε ανακύκλωση του ίδιου προσωπικού και συνεχείς αποχωρήσεις λόγω χαμηλών μισθών, δυσμενών συνθηκών εργασίας και συνταξιοδότησης.

Advertisement
MEGA

Για άλλη μια φορά παρότι προαναγγέλθηκε από τον Υπουργό Υγείας ο Πρωθυπουργός δεν συμπεριέλαβε στις εξαγγελίες του την ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Είναι άδικο εργαζόμενοι του ίδιου φορέα ασφάλισης, των ίδιων επαγγελμάτων να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο. Οι υγειονομικοί δεν μπορούν να παρέχουν ασφαλείς υπηρεσίες 67 ετών.

Με όλο το διεκδικητικό μας πλαίσιο που είχαμε στη ΔΕΘ, αφού ο Πρωθυπουργός ξέχασε το υγειονομικό προσωπικό στο ΔΕΘ προκηρύσσουμε Πανελλαδική Πανυγειονομική κινητοποίηση Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2025 με Πανελλαδική Συγκέντρωση 8.30πμ στην Πλατεία Μαβίλη. Προκηρύσσουμε 24ωρη Απεργία για την περιφέρεια. Για την Αττική Στάση Εργασίας 8.00-15.00 (διαμόρφωση από Σωματεία Μέλη για συμμετοχή στην πορεία).
Εξουσιοδότηση Εκτελεστικής Επιτροπής.
Κάλυψη τοπικών κινητοποιήσεων.
Συνεδρίαση Γενικού Συμβουλίου 7/11/2025 για λήψη νέων αποφάσεων».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

03/04/26 11:18 πμ

Ο Ντε Τσέρμπι θέλει τον Λοκατέλι στην Τότεναμ

03/04/26 11:04 πμ

Παραδόθηκε η ύποπτη για το πλαστό διαβατήριο του Ροναλντίνιο

Τουλάχιστον 8 νεκροί εξαιτίας του βομβαρδισμού γέφυρας δυτικά της Τεχεράνης - Πυρκαγιές σε διυλιστήριο του Κουβέιτ εξαιτίας επιδρομής drones

03/04/26 11:06 πμ

Τουλάχιστον 8 νεκροί εξαιτίας του βομβαρδισμού γέφυρας δυτικά της Τεχεράνης – Πυρκαγιές σε διυλιστήριο του Κουβέιτ εξαιτίας επιδρομής drones

«Ρετιρέ» με νίκη επί της Βιλερμπάν ο Ολυμπιακός

03/04/26 10:40 πμ

«Ρετιρέ» με νίκη επί της Βιλερμπάν ο Ολυμπιακός

03/04/26 10:21 πμ

Στο νοσοκομείο ο Χάμες Ροντρίγκες με σοβαρή αφυδάτωση

«Ζωντανή» για τα play in η Ντουμπάι

03/04/26 10:19 πμ

«Ζωντανή» για τα play in η Ντουμπάι

Λεβαντόφσκι: «Θα πρέπει να απαντήσω σε κάποια ερωτηματικά...»

03/04/26 9:49 πμ

Λεβαντόφσκι: «Θα πρέπει να απαντήσω σε κάποια ερωτηματικά…»

Μηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο Τιμών Αγροτικών Προϊόντων από την Πειραιώς- Μάρτιος 2026

03/04/26 9:33 πμ

Μηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο Τιμών Αγροτικών Προϊόντων από την Πειραιώς- Μάρτιος 2026

Τεράστια ζημιά στον Ερυθρό Αστέρα έκανε η Παρτίζαν

03/04/26 9:15 πμ

Τεράστια ζημιά στον Ερυθρό Αστέρα έκανε η Παρτίζαν

«Καλοβλέπει» τετράδα η Ζαλγκίρις

03/04/26 9:36 πμ

«Καλοβλέπει» τετράδα η Ζαλγκίρις

Ήττα... μισός αποκλεισμός για Αρμάνι

03/04/26 9:20 πμ

Ήττα… μισός αποκλεισμός για Αρμάνι

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

03/04/26 8:48 πμ

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

Σχολιάστε

17 + 14 =