Στην αποκάλυψη πως ο διευθυντής του Ακτινολογικού Τμήματος του νοσοκομείου “Αγιος Παύλος”, Κώστας Τσιτουρίδης, ο οποίος πέθανε από κορωνοϊό δεν είχε κάνει το εμβόλιο για τον ιό προχώρησε η ΠΟΕΔΗΝ.  Αναλυτικά, ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Στην αποκάλυψη πως ο διευθυντής του Ακτινολογικού Τμήματος του νοσοκομείου “Αγιος Παύλος”, Κώστας Τσιτουρίδης, ο οποίος πέθανε από κορωνοϊό δεν είχε κάνει το εμβόλιο για τον ιό προχώρησε η ΠΟΕΔΗΝ.

Advertisement
 

 
Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει:

 
“Χάσαμε και εικοστό έκτο συνάδελφο από κορoνοϊό. 62χρονος διευθυντής γιατρός του νοσοκομείου Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκης. Έδωσε τη μάχη για τη ζωή στο ΑΧΕΠΑ πρώτα νοσηλευόμενος σε κλινική και μετά στη ΜΕΘ. Δεν τα κατάφερε. Συλλυπητήρια στους οικείους και τους συναδέλφους. Δεν είχε εμβολιαστεί”.

Στην ανακοίνωσή της στην οποία μεταξύ άλλων εκφράζει τα συλλυπητήρια στους οικείους και τους συναδέλφους του εκλιπόντος, τονίζει πως αυτή τη στιγμή στην Αττική νοσούν από κορωνοϊό 214 υγειονομικοί, εκ των οποίων μόνο το 10% έχει εμβολιαστεί, ενώ απευθύνει έκκληση προς όλους του εργαζομένους στον τομέα της Υγείας να κάνουν το εμβόλιο για τον ιό.

 
Νοσούντες υγειονομικοί

Στα Νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, νοσούν από κορωνοϊό σήμερα 214 υγειονομικοί. “Εξ’ αυτών μόνο το 10% έχουν εμβολιαστεί και περνάνε την ασθένεια στο πόδι.

Σας κοινοποιούμε τους νοσούντες συναδέλφους ανά νοσοκομείο.

Τους περισσότερους νοσούντες συναδέλφους έχει το Γεννηματάς (53). Στη κορύφωση του δευτέρου κύματος της πανδημίας πριν τους εμβολιασμούς νόσησαν περί τους 4000 συνάδελφους στα νοσοκομεία όλης της χώρας, 50 εισήχθησαν στην εντατική και 25 έχασαν τη ζωή τους από κορoνοϊό.

 
Τώρα στο τρίτο κύμα μετά τους εμβολιασμούς νόσησαν 600 συνάδελφοι εκ των οποίων περί το 10% εμβολιασμένοι. Δύο συνάδελφοι με κορoνοϊό νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και έχουμε και έναν θάνατο μη εμβολιασμένων.

Επειδή όμως υπάρχουν συνάδελφοι που νοσούν παρ’ ότι εμβολιασμένοι και είναι φορείς της νόσου, θεωρούμε λάθος την απόφαση του υπουργού που έγινε γνωστή με δελτίο τύπου και όχι με υπουργική απόφαση, να κάνουν προληπτικά τεστ μόνο οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί. Θα πρέπει όλοι.

Advertisement

Το ποσοστό συμμετοχής των υγειονομικών στον εμβολιασμό είναι 55%. Δεν υπάρχει πια δυνατότητα εμβολιασμού κατά προτεραιότητα, αν και πολλοί συνάδελφοι επιθυμούν. Όσων υγειονομικών τα νοσοκομεία είναι εμβολιαστικά κέντρα εγγράφονται σε λίστα αναμονής και εμβολιάζονται σταδιακά από περισσεύματα εμβολίων. Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των εμβολίων και λαμβάνουν ραντεβού σε ένα με δύο μήνες.

Όχι στον εξαναγκασμό και την υποχρεωτικότητα.

Ναι στον εμβολιασμό με πειθώ και επιχειρήματα.

Είναι χρέος μας, είναι καθήκον να εμβολιαστούμε”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή thestival.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Οκτωβρίου

04/10/25 12:25 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Οκτωβρίου

Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

04/10/25 12:24 πμ

Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν '25- '26

04/10/25 12:22 πμ

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν ’25- ’26

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

04/10/25 12:21 πμ

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

04/10/25 12:19 πμ

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

04/10/25 12:17 πμ

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

04/10/25 12:16 πμ

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς – καθημερινά σκοτώνονται 50-60

04/10/25 12:14 πμ

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς

Βόλος-Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

04/10/25 12:10 πμ

Βόλος – Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Αριστεράς - Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

04/10/25 12:09 πμ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς – Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

04/10/25 12:07 πμ

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο- Διάβημα διαμαρτυρίας από το ΥΠΕΞ στον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα

03/10/25 8:37 μμ

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο