Το ήπαρ είναι ένα όργανο που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον τα πλευρά στη δεξιά πλευρά της κοιλιάς σας. Το ήπαρ είναι απαραίτητο για την πέψη των τροφών και για ... Περισσότερα

5 τροφές που εντείνουν την καύση λίπους

Epiloges Press

Epiloges Press

Το ήπαρ είναι ένα όργανο που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον τα πλευρά στη δεξιά πλευρά της κοιλιάς σας. Το ήπαρ είναι απαραίτητο για την πέψη των τροφών και για να απελευθερώσει το σώμα σας από τοξικές ουσίες.

 

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να προβαίνετε ανά τακτά διαστήματα σε μια “μίνι” αποτοξίνωση του ήπατος. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε καταναλώνοντας ορισμένες τροφές ή ροφήματα που περιέχουν συστατικά τα οποία βοηθούν το συκώτι να αποβάλλει βλαβερές τοξίνες που έχει κατακρατήσει σαν “σφουγγάρι”.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να συμβουλεύεστε πάντοτε τον γιατρό σας για κάθε ζήτημα που αφορά την διατροφή και την υγεία σας. Μόνο ο γιατρός σας είναι επαρκώς καταρτισμένος για να σας δώσει τις κατάλληλες οδηγίες.

Δείτε τρία ροφήματα για να κάνετε αποτοξίνωση στο συκώτι σας:

1ο ρόφημα

Θα χρειαστείτε: 1 μεγάλη πιπεριά, 3 καρότα, 1 αγγούρι, μισό λεμόνι, 1 μήλο και έναν αποχυμωτή

Όσο πιο γρήγορα μπορείτε, περάστε όλα τα υλικά από τον αποχυμωτή, συνδυάστε τα σε ένα ποτήρι και πιείτε το αμέσως. Αυτό το ρόφημα-δυναμίτης για το συκώτι σας περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, βιταμίνης Α, πολλά μέταλλα και ζωτικής σημασίας αντιοξειδωτικά. Πιείτε ένα ή δύο ποτήρια την ημέρα για μερικές ημέρες, προκειμένου να καθαρίσετε το συκώτι σας από τις τοξίνες.

2ο ρόφημα

Θα χρειαστείτε: Μισό φλιτζάνι πράσινο τσάι (κρύο), χυμό από μισό λεμόνι, 1 μπανάνα

Λιώστε την μπανάνα όσο καλύτερα μπορείτε. Ιδανικά χρειάζεστε κυρίως τον χυμό της. Οι επιγαλλοκατεχίνες στο πράσινο τσάι δρουν μαζί με το χυμό λεμονιού για να αποτοξινώσουν γρήγορα το σώμα σας. Η επιγαλλοκατεχίνη απορροφάται πολύ, πολύ καλύτερα σε όξινο περιβάλλον και όταν συνδυάζεται με μέταλλα, όπως αυτά που έχει η μπανάνα. Μπόνους: η γεύση του είναι τόσο καλή, που μπορεί και να… εθιστείτε σε αυτό!

Advertisement
Babis

3ο ρόφημα

Θα χρειαστείτε: Μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη, λίγο τζίντζερ, χυμό από μισό λεμόνι, μισό φλιτζάνι νερό

Αυτός ο χυμός όχι μόνο απομακρύνει τις τοξίνες από το συκώτι σας, αλλά επίσης εμποδίζει τον σχηματισμό πετρών στη χολή και καθαρίζει το έντερό σας. Χαλαρώνει, επίσης, το στομάχι σας μετά από ένα μεγάλο γεύμα. Η κουρκούμη είναι ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο αποτοξίνωση του ήπατος, ενώ χρησιμοποιείται ως μέσο θεραπείας και στον πονοκέφαλο σε ορισμένες χώρες. Όταν συνδυάζεται το με τον χυμό λεμονιού, γίνεται ακόμη πιο αποτελεσματική. Δυστυχώς, αυτό το ρόφημα δεν έχει πολύ καλή γεύση. Μπορείτε να βελτιώσετε την γεύση προσθέτοντας λίγη μπανάνα, αλλά μην το παρακάνετε, επειδή η ζάχαρη από την μπανάνα θα επιβραδύνει την καθαριστική δράση της κουρκούμης.

 

πηγή pronews.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυβερνητικές πηγές: Με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας αγροτών τινάζεται στον αέρα ο διάλογος - Σε περίπτωση κλιμάκωσης μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές

13/01/26 12:12 πμ

Κυβερνητικές πηγές: Με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας αγροτών τινάζεται στον αέρα ο διάλογος – Σε περίπτωση κλιμάκωσης μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές

Σωκράτης Φάμελλος; «Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να έχουμε ελληνική βιώσιμη επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον πλουραλισμό της οικονομίας»

13/01/26 12:00 πμ

Σωκράτης Φάμελλος: «Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να έχουμε ελληνική βιώσιμη επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον πλουραλισμό της οικονομίας»

Έναρξη ευρωπαϊκής παραγωγής κυψελών μπαταριών από τον όμιλο Volkswagen

12/01/26 11:59 μμ

Έναρξη ευρωπαϊκής παραγωγής κυψελών μπαταριών από τον όμιλο Volkswagen

«Βόμβα»: Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον Αλόνσο

12/01/26 11:58 μμ

«Βόμβα»: Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον Αλόνσο

Συνταγή για μοσχαράκι στιφάδο που λιώνει στο στόμα

12/01/26 11:57 μμ

Συνταγή για μοσχαράκι στιφάδο που λιώνει στο στόμα

Σε καλό κλίμα οι προσπάθειες επανεκκίνησης της ΣΑΕΚ στον δήμο Πολυγύρου

12/01/26 11:55 μμ

Σε καλό κλίμα οι προσπάθειες επανεκκίνησης της ΣΑΕΚ στον δήμο Πολυγύρου

Η Ai, η χιμπατζής-"θαύμα" πέθανε σε ηλικία 49 ετών

12/01/26 11:53 μμ

Η Ai, η χιμπατζής -“θαύμα” πέθανε σε ηλικία 49 ετών

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Μαδρίτη: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας και τον Βασιλιά Φελίπε

12/01/26 11:52 μμ

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Μαδρίτη: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας και τον Βασιλιά Φελίπε

Δύο συλλήψεις για παραβίαση ορίων ταχύτητας- Οδηγούσε με 128 χλμ σε περιοχή με όριο τα 50χλμ

12/01/26 11:51 μμ

Δύο συλλήψεις για παραβίαση ορίων ταχύτητας- Οδηγούσε με 128 χλμ σε περιοχή με όριο τα 50χλμ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ - Αντώνης Μωυσίδης: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ασκεί, αλλά εφαρμόζει πολιτικές. Ποτέ δεν είχα δεχθεί πίεση

12/01/26 11:46 μμ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ – Αντώνης Μωυσίδης: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ασκεί, αλλά εφαρμόζει πολιτικές. Ποτέ δεν είχα δεχθεί πίεση

Σέρρες: Με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Αγίου Ιωάννη "Αλησμόνητες Πατρίδες" - video

12/01/26 8:16 μμ

Σέρρες: Με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Αγίου Ιωάννη “Αλησμόνητες Πατρίδες” – video

Χτύπησε και τον νομό Σερρών η κακοκαιρία - Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες - video

12/01/26 8:10 μμ

Χτύπησε και τον νομό Σερρών η κακοκαιρία – Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – video