Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα Δευτέρα για τέσσερις περιφέρειες της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του ... Περισσότερα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα για 4 περιφέρειες

Epiloges Press

Epiloges Press

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα Δευτέρα για τέσσερις περιφέρειες της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Ειδικότερα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σήμερα για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κέρκυρας, ΠΕ Κεφαλληνίας, ΠΕ Ιθάκης, ΠΕ Ζακύνθου)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Advertisement
Family Kitchen

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παπασταύρου: Η δυναμική της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας παραμένει ισχυρή και πολυεπίπεδη

13/01/26 9:31 πμ

Παπασταύρου: Η δυναμική της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας παραμένει ισχυρή και πολυεπίπεδη

Κόντρα του Συλλόγου των θυμάτων των Τεμπών με την Καρυστιανού: «Όφειλε να παραιτηθεί» - «Θα φύγω αν μου το ζητήσει η συνέλευση»

13/01/26 9:26 πμ

Κόντρα του Συλλόγου των θυμάτων των Τεμπών με την Καρυστιανού: «Όφειλε να παραιτηθεί» – «Θα φύγω αν μου το ζητήσει η συνέλευση»

Εκτός συνάντησης με τον πρωθυπουργό οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας

13/01/26 9:19 πμ

Εκτός συνάντησης με τον πρωθυπουργό οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας

Φορολογικό «διαζύγιο»: Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων

13/01/26 8:43 πμ

Φορολογικό «διαζύγιο»: Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων

 Πετρέλαιο: Σε λειτουργία μετά από 13 χρόνια ο αγωγός Θεσσαλονίκης - Σκοπίων

13/01/26 8:38 πμ

 Πετρέλαιο: Σε λειτουργία μετά από 13 χρόνια ο αγωγός Θεσσαλονίκης – Σκοπίων

Συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων στις 15:00 στο Μαξίμου

13/01/26 8:32 πμ

Συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων στις 15:00 στο Μαξίμου

Σέρρες: Το σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο 17χρονος Άγγελος – Οι εκτιμήσεις και για δεύτερο ξυλοδαρμό

13/01/26 8:26 πμ

Σέρρες: Το σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο 17χρονος Άγγελος – Οι εκτιμήσεις και για δεύτερο ξυλοδαρμό

Σέρρες: Έκκληση από τη μητέρα του 17χρονου που δολοφονήθηκε - "Παιδιά παρακαλώ στη μνήμη του μιλήστε. Αυτό θα έκανε και ο Άγγελος για εσάς"

13/01/26 8:15 πμ

Σέρρες: Έκκληση από τη μητέρα του 17χρονου που δολοφονήθηκε – “Παιδιά παρακαλώ στη μνήμη του μιλήστε. Αυτό θα έκανε και ο Άγγελος για εσάς”

Κυβερνητικές πηγές: Με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας αγροτών τινάζεται στον αέρα ο διάλογος - Σε περίπτωση κλιμάκωσης μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές

13/01/26 12:12 πμ

Κυβερνητικές πηγές: Με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας αγροτών τινάζεται στον αέρα ο διάλογος – Σε περίπτωση κλιμάκωσης μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές

Σωκράτης Φάμελλος; «Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να έχουμε ελληνική βιώσιμη επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον πλουραλισμό της οικονομίας»

13/01/26 12:00 πμ

Σωκράτης Φάμελλος: «Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να έχουμε ελληνική βιώσιμη επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον πλουραλισμό της οικονομίας»

Έναρξη ευρωπαϊκής παραγωγής κυψελών μπαταριών από τον όμιλο Volkswagen

12/01/26 11:59 μμ

Έναρξη ευρωπαϊκής παραγωγής κυψελών μπαταριών από τον όμιλο Volkswagen

«Βόμβα»: Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον Αλόνσο

12/01/26 11:58 μμ

«Βόμβα»: Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον Αλόνσο