6.3 C
Serres

Πώς να εξαφανίσετε τη μυρωδιά του τσιγάρου από το σπίτι, εύκολα και γρήγορα

Date:

Η μυρωδιά του τσιγάρου είναι χαρακτηριστική και ενοχλητική μερικές φορές ακόμα και στους καπνιστές. Εάν καπνίζετε για πολύ καιρό μέσα στον χώρο του σπιτιού σας ή στο γραφείο τότε ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές που προτείνει το healthstories.gr

Η αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) λέει ότι ο αέρας των εσωτερικών χώρων είναι έως και πέντε φορές πιο μολυσμένος από τον εξωτερικό αέρα. Έτσι, αν και μπορεί να φαίνεται αντιπαραγωγικό να ανοίγετε πόρτες και παράθυρα τον χειμώνα, είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους να κυκλοφορείτε περισσότερο εξωτερικό αέρα μέσα και έξω από το σπίτι. Η κίνηση του φρέσκου αέρα βοηθά στην απομάκρυνση ρύπων μέσα στο σπίτι, όπως ο καπνός και η αιθάλη.

Ένας άλλος τρόπος για να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές του τσιγάρου βραχυπρόθεσμα είναι με τις βασικές εργασίες καθαρισμού, όπως το ξεσκόνισμα, το πλύσιμο και η απολύμανση επιφανειών με ήπιο σαπούνι ή προϊόντα καθαρισμού.

Οι ειδικοί προτείνουν επίσης, στο realsimple.com ελέγξετε το σπίτι σας για στάχτη και αιθάλη που μπορεί να προσκολλώνται σε δάπεδα, πάγκους και άλλες επιφάνειες, καθώς και να καθαρίζετε τα χαλιά και να σκουπίζετε τοίχους και πάγκους. Αν δεν απαλλάξετε το σπίτι σας από αυτά τα πράγματα, τότε θα συνεχίσουν να ανακυκλώνονται στον αέρα και θα συμβάλλουν στην παρατεταμένη μυρωδιά καπνού.

Πώς να εξαφανίσετε τη μυρωδιά του τσιγάρου από το σπίτι, εύκολα και γρήγορα

Πώς φεύγουν μια και καλή οι μυρωδιές του τσιγάρου από το σπίτι

Εάν έχετε κλιματιστικό, τότε έχετε ήδη κάνει την μισή δουλειά. Αυτό συμβαίνει επειδή τα κλιματιστικά και ο σωστός εξαερισμός είναι ένας αποτελεσματικός συνδυασμός που αντικαθιστά τον “μπαγιάτικο” αέρα στο σπίτι με φρέσκο αέρα απ’ έξω.

Εννοείται πως πρέπει να αδειάζετε πάντα το σταχτοδοχείο, και να πλένετε το τασάκι, ακόμη και αν έχει μόνο μια γόπα μέσα και φεύγοντας από το σπίτι να πετάτε τα σκουπίδια.

Επειδή και με ένα – δυο τσιγάρα την ημέρα το σπίτι παίρνει την άσχημη μυρωδιά του, φροντίστε παράλληλα προκειμένου να αλλάξετε την ατμόσφαιρα να ρίξετε λίγη βανίλια σε σκόνη μέσα στο σταχτοδοχείο.


Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα μείγμα από φέτες μήλου και ξυλάκια κανέλας, το οποίο θα βράσετε σε ένα κατσαρολάκι. Η όμορφη μυρωδιά θα μεταφερθεί γρήγορα σε όλο το σπίτι.

Αποτελεσματικό είναι και το λευκό ξίδι, το οποίο μπορείτε να βάλετε σε ένα μπολ, που θα έχετε στον χώρο που καπνίζετε. Όταν αδειάσετε το τασάκι χύστε και το ξύδι. Εξίσου αποτελεσματική είναι η μαγειρική σόδα αλλά και τα στεγνά κατακάθια του καφέ.

Όσο για τα πιο βαριά ρούχα σας, που επίσης μυρίζουν γρήγορα τσιγαρίλα, φροντίστε τόσο να τα αερίζετε, όσο και να τα αρωματίζετε με αιθέρια έλαια. Η μυρωδιά θα φύγει και εάν τα αφήσετε σε κλειστή σακούλα για ρούχα με τα έλαια για τρεις – τέσσερις ώρες. Για να μην πάρουν τη μυρωδιά του τσιγάρου και τα άλλα ρούχα που έχετε στην ντουλάπα τοποθετήστε στον χώρο ξυλάκια κανέλας ή λίγο γαρύφαλλο.

Τουλάχιστον μια φορά το τρίμηνο και νωρίτερα εφόσον το κρίνετε απαραίτητο, πλύντε ριχτάρια, θήκες από μαξιλάρια και κουρτίνες για να φρεσκάρετε τον χώρο σας. Κάποια φυτά μπορούν να βοηθήσουν να καθαρίσετε την ατμόσφαιρα του σπιτιού και του τσιγάρου.

Διαβάστε περισσότερα στο healthstories.gr

ΥγείαΠώς να εξαφανίσετε τη μυρωδιά του τσιγάρου από το σπίτι, εύκολα και...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Δακρυοαδενίτιδα: Η διαταραχή των ματιών που χρειάζεται προσοχή

Η δακρυοαδενίτιδα, είναι μία ασυνήθιστη διαταραχή των ματιών, η...

Πανυγειονομική 24ωρη απεργία την Πέμπτη 22/2

Με πανυγειονομική απεργία αύριο (22/2) και στάση εργασίας στις...

Σημάδια που δείχνουν ότι το νερό του σπιτιού σας είναι σκληρό

Τα υπολείμματα σε καθαρισμένα πιάτα, τα ξεθωριασμένα χρώματα των...

Κολπική μαρμαρυγή: Προσοχή σε αυτά τα «αθώα» συμπτώματα

Τα επεισόδια κολπικής μαρμαρυγής μπορεί να “έρχονται και να...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα