Πώς να επιλέξετε το σωστό χρώμα για τον καναπέ σας

211
Πώς να επιλέξετε το σωστό χρώμα για τον καναπέ σας
Πώς να επιλέξετε το σωστό χρώμα για τον καναπέ σας

Ο καναπές είναι ένα από τα τρία πιο ακριβά έπιπλα του σπιτιού, γι αυτό πρέπει να κάνετε μια καλή και προσεκτική επιλογή. Θα τον έχετε μαζί σας για πολλά χρόνια και θα επηρεάσει τις χρωματικές επιλογές ολόκληρου του δωματίου.

Διαβάστε, λοιπόν, παρακάτω πως μπορείτε να επιλέξετε το σωστά χρώμα που θα ταιριάζει στον χώρο σας.

Πώς να ξεκινήσετε

Αν ξεκινάτε να διακοσμείτε τον χώρο σας από το μηδέν, μπορείτε να επιλέξετε πρώτα τον καναπέ ώστε να προσαρμόσετε την υπόλοιπη διακόσμηση σε αυτόν. Αν, όμως, θέλετε να προσθέσετε έναν καινούργιο καναπέ σε ένα ήδη διακοσμημένο δωμάτιο, η επιλογή του χρώματος είναι πολύ σημαντική.

Ξεκινήστε αποφασίζοντας αν ο καναπές σας θα είναι σε ουδέτερο ή σε κάποιο έντονο χρώμα, λαμβάνοντας υπόψη την ήδη υπάρχουσα χρωματική παλέτα. Η πιο δημοφιλής προσέγγιση είναι η επιλογή ενός χρώματος που συμπληρώνει την διακόσμηση και δεν βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής. Αυτός είναι δδκαι ο λόγος που τα ουδέτερα χρώματα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή.

Η πιο δημοφιλής προσέγγιση είναι η επιλογή ενός χρώματος που συμπληρώνει την διακόσμηση.

Advertisement

Πώς να επιλέξετε το σωστό χρώμα για τον καναπέ σας
Το γκρι θεωρείται χρώμα – χαμαιλέων.

Ανοιχτό ή σκούρο χρώμα

Αφού αποφασίσετε αν ο καναπές σας θα είναι σε ουδέτερο χρώμα ή σε κάποιο έντονο, χρειάζεται να αποφασίσετε αν θα είναι ανοιχτόχρωμος ή σκουρόχρωμος. Ένα πράγμα που έχει μεγάλη επίδραση στον καναπέ είναι το χρώμα του πατώματος. Αν βάλετε έναν σκούρο σκούρο καναπέ σε ένα σκούρο πάτωμα θα εξαφανιστεί. Ένα σκούρος καναπές, όμως, με μεταλλικά ή ανοιχτόχρωμα πόδια θα δημιουργήσει οπτικό χώρο ανάμεσα στο έπιπλο και το πάτωμα.

Ένα τρικ που είναι ιδιαίτερα βοηθητικό είναι να βρείτε ένα σεντόνι ή μια κουβέρτα στο χρώμα που σκέφτεστε να αγοράσετε και να το ρίξετε πάνω στον ήδη υπάρχοντα καναπέ για να πάρετε μια ιδέα. Σκεφτείτε επίσης τη χρήση που θα κάνετε. Αν, για παράδειγμα, ο σκύλος σας πιστεύει πως ο καναπές είναι ένα μεγάλο κρεβάτι σκύλων, καλύτερα να αποφύγετε τα ανοιχτά χρώματα.

Πώς να επιλέξετε το σωστό χρώμα για τον καναπέ σας
Η πιο δημοφιλής προσέγγιση είναι η επιλογή ενός χρώματος που συμπληρώνει την διακόσμηση.

Μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα χρώματα

Τα ουδέτερα χρώματα περιλαμβάνουν το μπεζ, το γκρι, την τέφρα και το κρεμ. Ένας μπεζ καναπές μπορεί να φαίνεται βαρετός ανάμεσα σε άλλα χρώματα, αλλά αν το ύφασμα έχει χαρακτήρα, τότε ο καναπές σας μπορεί να κάνει αίσθηση χωρίς την προσθήκη νέων χρωμάτων. Το γκρι θεωρείται χρώμα – χαμαιλέων, καθώς είναι κομψό και άνετο και ταιριάζει στους περισσότερους χώρους.

Οποιοδήποτε χρώμα καναπέ μπορεί να ενσωματωθεί όμορφα στο καθιστικό σας, αν το αντιμετωπίσετε ως άλλο ένα χρώμα από τη χρωματική σας παλέτα. Πρακτικά αυτό σημαίνει να βάλετε πίνακες ή διακοσμητικά στοιχεία που έχουν ίδιο χρώμα με τον καναπέ, για να «απλώσετε» το χρώμα σε όλο το δωμάτιο.

Tip: Όταν αγοράζετε έναν καινούργιο καναπέ, μην νιώθετε υποχρεωμένοι να πάρετε μια μεγάλη πολυθρόνα που θα είναι σετ. Καλύτερα να επιλέξετε καρέκλες με επένδυση σε κάποιο μοτίβο ή κάποια ιδιαίτερη υφή που είναι πιο ευέλικτες. Έτσι θα έχετε περισσότερες ευκαιρίες να προσθέσετε χρώμα στον χώρο σας.

Πηγή: spirossoulis.com