Η ζέστη έχει σφίξει εδώ και μέρες και τα επόμενα 24ωρα αναμένεται θερμή εισβολή με τον υδράργυρο να φθάνει την Τετάρτη και την Πέμπτη ακόμη και τους 41 βαθμούς Κελσίου. ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Η ζέστη έχει σφίξει εδώ και μέρες και τα επόμενα 24ωρα αναμένεται θερμή εισβολή με τον υδράργυρο να φθάνει την Τετάρτη και την Πέμπτη ακόμη και τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Advertisement
 

 

Ολα, υπό συνθήκες καύσωνα, μοιάζουν μαρτυρικά. Μεταξύ όλων και ο ύπνος.

 

Πώς μπορείς να κοιμηθείς όταν όλα βράζουν; Η μία λύση είναι το αιρ κοντίσιον η άλλη ο ανεμιστήρας. Αλλά τι κάνεις σε περίπτωση που δεν αντέχεις κανένα από τα δύο; Παρακάτω ακολουθούν μερικά τιπς για πιο δροσερό ύπνο τις ημέρες του καύσωνα που έρχονται.

Φορέστε κάτι

Αν και μοιάζει λογικό στον καύσωνα να κοιμόμαστε με όσο το δυνατό λιγότερα ρούχα, στην πραγματικότητα δεν είναι σωστό. Φορέστε καλύτερα βαμβακερές πιζάμες για να μπορεί το δέρμα σας να αναπνέει και να απορροφάται και ο ιδρώτας.
As tempting as it may be, don’t whip off your undies just because it’s sunny.

Ψεκάστε με νερό το κρεβάτι σας

Το να ψεκάσετε με λίγο νερό το κρεβάτι σας μοιάζει… παιδικό, ωστόσο οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο ύπνος σε κάποια πιο… δροσερά σεντόνια θα σας βοηθήσει σίγουρα.

 

 

Βρέξτε τις κουρτίνες

Οσο απίστευτο και αν ακούγεται το να ψεκάσετε με αρκετό νερό τις κουρτίνες σας θα σας δώσει μια λύση στο πρόβλημα του ύπνου υπό συνθήκες καύσωνα. Αυτό διευκολύνει στο να μπει στο δωμάτιο αναζωογονητικός αέρας -όσος μπορεί να φυσάει σε συνθήκες καύσωνα.

Παγοκύστη από… ρύζι

Αντί να πάρετε μια παγοκύστη και να την κρατήσετε αγκαλιά όλη νύχτα, κάτι το οποίο είναι έως και αδύνατο να μπορέσετε να το κάνετε, φτιάξτε μόνοι μια διαφορετική παγοκύστη από ρύζι. Βάλτε ρύζι σε ένα σακουλάκι, τακτοποιήστε το ώστε να έχει το σχήμα που επιθυμείτε και βάλτε το στην κατάψυξη. Ετσι θα φτιάξετε μια παγοκύστη που θα σας βοηθήσει κατά τη διάρκεια της ζεστής νύχτας και δεν θα λιώσει κιόλας. Περνώντας την παγοκύστη από ρύζι από καρπούς, αστραγάλους, πόδια και κροτάφους θα δείτε ότι η πρακτική αυτή μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Σβήστε όλες τις συσκευές

Οτιδήποτε μπορεί να είναι στην πρίζα μπορεί να εκπέμπει θερμότητα. Βγάλτε τα πάντα λοιπόν από την πρίζα, θα δείτε ότι αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά.

 

 

Πίνετε λίγο νερό

Advertisement

Εχετε ένα ποτήρι στο κομοδίνο. Πίνετε λίγο νερό, χωρίς υπερβολές τη νύχτα. Θα δείτε μπορεί να βοηθήσει.

Βάλτε στην… κατάψυξη το σεντόνι

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αλλά είναι μια λύση. Βάλτε για λίγο τα σεντόνια σας σε μια τσάντα και τοποθετήστε την για λίγο στην κατάψυξη. Βγάλτε τα πριν πέσετε για ύπνο και σκεπαστείτε θα δείτε ότι αυτή η μικρή κίνηση μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Κοιμηθείτε μόνοι

Κανόνας βασικός. Μην κοιμάστε μαζί με άλλον, στο κρεβάτι στον καύσωνα πρέπει να κοιμάται ο καθένας μόνος του. Και αυτό γιατί όταν δυο σώματα κοιμούνται στο ίδιο τραπέζι εκπέμπουν θερμότητα και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν…

Κοιμηθείτε όσο το δυνατό πιο χαμηλά

Ο ζεστός αέρας ανεβαίνει προς τα πάνω. Ετσι, αν θέλετε να δροσιστείτε κατεβείτε πιο χαμηλά. Κοιμηθείτε στο πάτωμα θα δείτε ότι αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά.

 

 

economistas.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΔΥΠΑ: Αυξάνεται η χρονική διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για εργαζόμενους και ανέργους

03/12/25 10:26 μμ

ΔΥΠΑ: Αυξάνεται η χρονική διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για εργαζόμενους και ανέργους

Χωρίς ταξί αύριο η Αττική - Το ΣΑΤΑ παρατείνει την απεργία

03/12/25 10:17 μμ

Χωρίς ταξί αύριο η Αττική – Το ΣΑΤΑ παρατείνει την απεργία

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό

03/12/25 10:11 μμ

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό

Eurocup Γυναικών: MVP Νοεμβρίου η Ιωάννα Χατζηλεοντή

03/12/25 10:01 μμ

Eurocup Γυναικών: MVP Νοεμβρίου η Ιωάννα Χατζηλεοντή

Β Κικίλιας: «Νέο νομοσχέδιο για μηχανισμό ελέγχου και ασφάλειας σε λιμάνια και πλοία»

03/12/25 9:54 μμ

Β Κικίλιας: «Νέο νομοσχέδιο για μηχανισμό ελέγχου και ασφάλειας σε λιμάνια και πλοία»

Σ. Ζαχαράκη: Είμαστε όλοι ίσοι, είμαστε όλοι διαφορετικοί, αλλά δυνατοί γιατί είμαστε όλοι μαζί

03/12/25 9:48 μμ

Σ. Ζαχαράκη: Είμαστε όλοι ίσοι, είμαστε όλοι διαφορετικοί, αλλά δυνατοί γιατί είμαστε όλοι μαζί

Αγρότες απέκλεισαν το τελωνείο Ευζώνων

03/12/25 9:43 μμ

Αγρότες απέκλεισαν το τελωνείο Ευζώνων

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα νοτιοδυτικά, από αύριο, Πέμπτη 04/12, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών . Κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής θα είναι οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους μεγάλα ύψη βροχής, τα οποία είναι ικανά να προκαλέσουν προβλήματα και οι ισχυροί άνεμοι στα πελάγη. Την Πέμπτη 04/12 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες στα νοτιοδυτικά και στη συνέχεια στην Κρήτη, το Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την Κεντρική και Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες και σταδιακά τη Θεσσαλία. Χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν στην περιοχή της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 6-8 μποφόρ και στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ. Την Παρασκευή 05/12 η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με παρόμοια χαρακτηριστικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI) που εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο της Παρασκευής 05/12 κατατάσσεται στην Κατηγορία 5 (Ακραία). Ειδικότερα, όπως αναφέρει το meteo.gr/ΕΑΑ τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται στην Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, ενώ θα επηρεαστούν πλέον και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα, οι άνεμοι θα παραμείνουν πολύ ενισχυμένοι.

03/12/25 9:39 μμ

ΜΕΤΕΟ: Επιδείνωση του καιρού από αύριο – Επεισόδιο βροχόπτωσης Κατηγορίας 5, την Παρασκευή

Παρουσίαση του βιβλίου της Βασιλικής Στάμου «Η Μαμά είναι Πορτοκαλί»

03/12/25 9:29 μμ

Παρουσίαση του βιβλίου της Βασιλικής Στάμου «Η Μαμά είναι Πορτοκαλί»

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Νέο Δελχί ευθύνεται για 200.000 περιστατικά ασθενειών του αναπνευστικού μέσα σε μια τριετία

03/12/25 9:20 μμ

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Νέο Δελχί ευθύνεται για 200.000 περιστατικά ασθενειών του αναπνευστικού μέσα σε μια τριετία

Τ. Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε τη στρατηγική μας σχέση με τις ΗΠΑ στις επενδύσεις, τη βιομηχανία, τη ναυπηγική βιομηχανία και την καινοτομία

03/12/25 9:12 μμ

Τ. Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε τη στρατηγική μας σχέση με τις ΗΠΑ στις επενδύσεις, τη βιομηχανία, τη ναυπηγική βιομηχανία και την καινοτομία

ΣΤΑΣΥ : H κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Δημοτικό Θέατρο-Εθνική Άμυνα

03/12/25 9:06 μμ

ΣΤΑΣΥ: H κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Δημοτικό Θέατρο-Εθνική Άμυνα