Πώς θα διαλέξετε το καλύτερο πεπόνι

Δυο από τους πιθανούς καλοκαιρινούς κινδύνους να συμβούν, είναι να πατήσουμε δράκαινα, ή αχινό. Εκεί που αμέριμνοι περπατάμε στα ρηχά, ξαφνικά νιώθουμε έναν έντονο πόνο στην πατούσα ή τα δάχτυλα μας. Οι πιθανοί κίνδυνοι στις παραλίες το καλοκαίρι, είναι να πατήσουμε δράκαινα, ή αχινό.
Πώς θα διαλέξετε το καλύτερο πεπόνι

Πώς θα διαλέξετε το καλύτερο πεπόνι- Μάθε ακολουθώντας 5 μικρά βήματα πότε είναι έτοιμα τα πεπόνια και πώς να διαλέξεις το καλύτερο.

Πιάστε το στα χέρια σας και κάντε το σβούρες

Ένα καλό πεπόνι δεν πρέπει να έχει τραυματισμούς, θαμπά ή μαλακά σημεία και μελανιές. Πάρτε το λοιπόν στα χέρια σας, στριφογυρίστε το και ελέγξτε καλά την επιφάνειά του.

Το χρώμα του

Αν και τα φωτεινά χρώματα είναι πάντα πιο εντυπωσιακά, στο πεπόνι ισχύει το όσο πιο θαμπό και άτονο το χρώμα, τόσο πιο γλυκό θα είναι στη γεύση. Να θυμάστε τα γινωμένα πεπόνια έχουν ένα θαμπό κίτρινο προς λεμονί χρώμα, με ελάχιστο πράσινο.

Το μέγεθος μετράει

Την ώρα που θα στριφογυρνάτε το πεπόνι στα χέρια σας, εκτός από την επιφάνειά του, νιώστε και το βάρος του. Θα πρέπει να σας φαίνεται βαρύ για το μεγεθός του. Ένα μεγαλούτσικο και βαρύ πεπόνι είναι σίγουρα χυμώδες, λαχταριστό και γλυκό.

Ένα χαστούκι μπορεί να βοηθήσει για να καταλάβεις πότε είναι έτοιμα τα πεπόνια!

Κρατήστε το καλά και δώστε το ένα πολύ ελαφρύ χαστούκι, προσοχή μην τραυματίσετε το φρούτο καθώς χαλάει ή γεύση. Άμα το πεπόνι είναι ώριμο θα ακούσετε ένα κοίλο ήχο.

Advertisement

Μυρίστε τα στη βάση του κοτσανιού

Ζουλίξτε απαλά το πεπόνι με τα δάχτυλα σας στην κυκλική περιοχή γύρω από το κοτσάνι. Άμα το πεπόνι είναι ζαχαρώδες και λαχταριστό εσωτερικά, η περιοχή αυτή θα είναι μαλακή.

πηγή argiro.gr