Πώς βγαίνει η μούχλα και πώς φεύγει η μυρωδιά της στο σπίτι

3393
Πώς βγαίνει η μούχλα και πώς φεύγει η μυρωδιά της στο σπίτι
Πώς βγαίνει η μούχλα και πώς φεύγει η μυρωδιά της στο σπίτι

Η μούχλα εκτός από σπίτια είναι πιθανό να αναπτυχθεί και σε ορισμένους τύπους καταστημάτων και επιχειρήσεων.

Τέτοια παραδείγματα περιλαμβάνουν θερμοκήπια, φάρμες, ανθοπωλεία, εργοτάξια και καταστήματα με αντίκες. Πριν ξεκινήσετε για τέτοια μέρη, πάρτε τα φάρμακα για την αλλεργία σας ή φορέστε μια μάσκα.

Ακόμα κι όταν οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε ό,τι το καλύτερο μπορούμε, πολύ συχνά η βρωμιά και η μούχλα “βρίσκει τον τρόπο” να μας ξεγελάει και να μην φεύγει από μερικά σημεία στο σπίτι.

Πώς φεύγει η μούχλα από τα δύσκολα σημεία

Ένα από τα πιο συνήθη τέτοια σημεία είναι φυσικά η μπανιέρα που μαζεύει μούχλα στις γωνίες, εκεί που τα συνήθη καθαριστικά είναι πρακτικά αδύνατο να φτάσουν.

Όλα αυτά θα αποτελέσουν παρελθόν, μόλις μάθετε μια μοναδική νέα τεχνική που θα σας λύσει τα χέρια:

1.Πρώτα απ’ όλα θα χρειαστείτε ένα βαμβακερό σπείρωμα (βουρτσάκι) που μπορείτε να προμηθευτείτε από πολλά καταστήματα και σουπερμάρκετ.

2.Στην συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ μουλιάστε το σπείρωμα από βαμβάκι σε καθαρή χλωρίνη. Αυτή η ουσία είναι πολύ δυνατή, οπότε βεβαιωθείτε ότι ο χώρος αερίζεται καλά και προσέξτε να μην έρθει σε επαφή με υφάσματα.

3.Μόλις το σπείρωμα είναι πλήρως εμποτισμένο, αφαιρέστε το από το μπολ και τοποθετήστε το κατά μήκος του σημείου που έχει κολλήσει η μούχλα.

4.Χρησιμοποιήστε μία μπατονέτα για να σπρώξετε το βαμβάκι όσο πιο βαθιά γίνεται μέσα στο σημείο με την μούχλα και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα.

5.Τέλος, απλά αφαιρέστε το βαμβάκι, τρίψτε με μια παλιά οδοντόβουρτσα και ξεπλύνετε με άφθονο νερό.






Πώς βγαίνει η μούχλα και πώς φεύγει η μυρωδιά της στο σπίτι

Πώς φεύγει η οσμή της μούχλας από το σπίτι

Η κακοσμία προκαλείται από την μούχλα σε διάφορα σημεία του σπιτιού την απελευθέρωση δύσοσμων αερίων από τους σπόρους της. Η υγρή ατμόσφαιρα που προκαλείται από κάποια διαρροή στις βρύσες ή στο ντους μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία περιοχών που “κρατάνε νερό”.

Αυτή η υγρασία, σε συνδυασμό με τη ζέστη (τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα από κάποιο καλοριφέρ κλπ) και το σκοτάδι με την μικρή κυκλοφορία ή και καθόλου κυκλοφορία αέρα, (όπως το πατάρι ή το υπόγειο) είναι ιδανικά περιβάλλοντα που οδηγούν στην ανάπτυξη των μυκητών της μούχλας.

Η χαρακτηριστική οσμή αναδύεται, επειδή αυτοί οι μύκητες απελευθερώνουν ένα αέριο που εισέρχεται σε υφάσματα, χαλιά, κουρτίνες, έπιπλα και τοίχους. Μόλις η μυρωδιά διεισδύσει μπορεί να είναι δύσκολο (αλλά όχι αδύνατο!) να την αφαιρέσετε.

Πώς θα απαλλαγείτε από την δυσοσμία της μούχλας στο σπίτι

Απλά το στέγνωμα στον χώρο του σπιτιού που μυρίζει “κλεισούρα” μπορεί να μην είναι αρκετό για να εξαλείψει τη μυρωδιά. Αν έχουν παραμείνει σπόροι μούχλας, τότε το πρόβλημα θα συνεχίσει να εξαπλώνεται σε όλο το δωμάτιο και στο υπόλοιπο σπίτι.

Ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε όλες τις δυσάρεστες οσμές από το σπίτι είναι να κάνετε ένα καλό τρίψιμο στις περιοχές που έχουν “πληγεί” με ένα καλό μέσο καθαρισμού, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας με:

  • -Ένα μέρος βορικού οξέος
  • -Δύο μέρη λευκού ξυδιού
  • -Δύο μέρη υπεροξειδίου του υδρογόνου (οξυζενέ)
  • -Τέσσερα μέρη νερού

Με αυτό το μείγμα, τρίψτε τοίχους, πατώματα, έπιπλα και κάθε άλλη επιφάνεια μπορείτε. Απλά φροντίστε να μην το παρακάνετε και μουλιάσει εκ νέου η περιοχή με το δικό σας διάλυμα αυτήν τη φορά, αφού η υγρασία που θα παραμείνει μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση.

Φροντίστε να αερίσετε καλά όλα τα δωμάτια στο σπίτι που εφαρμόσατε αυτό το μείγμα. Αφήστε τους ανεμιστήρες και τα παράθυρα ανοιχτά και σκουπίστε οποιαδήποτε υγρά ή υγρές περιοχές πολύ καλά. Κρατήστε τα παράθυρα ανοιχτά για όσο το δυνατόν περισσότερο για να σας βοηθήσει να έχετε κάποια ροή φρέσκου αέρα μέσα στο σπίτι.

Από εκεί και πέρα, οι ουσίες που θα απορροφήσουν τυχόν άλλες οσμές από το σπίτι είναι ο ζεόλιθος και ο ενεργός άνθρακας. Μπορείτε να τα προμηθευτείτε και να τα έχετε σε ορισμένες γωνίες του σπιτιού μέσα σε διάτρητα σακουλάκια ή άλλα δοχεία.

Πηγή: iatropedia.gr