Οι υφασμάτινες πετσέτες φαγητού είναι μια έξυπνη επιλογή που μπορεί να αντικαταστήσει με επιτυχία τις κλασσικές χαρτοπετσέτες.

 

Είναι πιο οικονομικές, διαρκούν πολύ, είναι όμορφες και είναι η ιδανική λύση για να προσφέρετε την καλύτερη δυνατή φιλοξενία στους καλεσμένους σας.

Με τις πετσέτες φαγητού δημιουργείτε λιγότερα σκουπίδια στο σπίτι σας, καθώς έχετε τη δυνατότητα αφού τις χρησιμοποιήσετε να τις πλύνετε και να τις ξαναχρησιμοποιήσετε. Πόσο συχνά, όμως, πρέπει να πλένετε; Αν και δεν υπάρχει ένας και μοναδικός κανόνας, μπορείτε να κάνετε κάποιες ερωτήσεις στον εαυτό σας που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε.

Είναι αυστηρά διακοσμητικές; Μια διπλωμένη, υφασμάτινη πετσέτα φαγητού είναι πάντα πιο όμορφη από μια χαρτοπετσέτα. Αν τις έχετε βάλει στο τραπέζι μόνο για να το διακοσμήσουν, χωρίς να έχουν χρησιμοποιηθεί, τότε προφανώς δεν υπάρχει λόγος να τις πλύνετε.

 

 


Ποιος ήταν μαζί σας για φαγητό; Αν για παράδειγμα δειπνήσατε με τον καλό σας ή τη καλή σας, μάλλον θα είστε κάπως πιο χαλαροί σε σχέση με τον αν δειπνούσατε με τους γονείς του–της. Φυσικά, αν οποιοσδήποτε χρησιμοποιήσει την πετσέτα για να σκουπίσει το στόμα του, πάει κατευθείαν για πλύσιμο.

Τι φάγατε; Αν φάγατε παϊδάκια με σος BBQ, μπορείτε να φανταστείτε πως θα είναι οι πετσέτες μετά το τέλος του γεύματος. Αν φάγατε, όμως, με μαχαίρι και πιρούνι, οι καλεσμένοι σας ενδεχομένως να μην έχουν ακουμπήσει καθόλου τις πετσέτες. Κάποιοι τις χρησιμοποιούν μόνο για να τις βάλουν στα πόδια τους και τις ξεχνάνε. Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται να τις βάλετε στο πλυντήριο.

 


Αν φάγατε παϊδάκια, τότε κατά πάσα πιθανότητα οι πετσέτες σας θα λερωθούν.

 

Τι χρώμα είναι οι πετσέτες σας; Αν οι πετσέτες είναι σκουρόχρωμες και φάγατε το γεύμα με μαχαιροπίρουνα, μάλλον δεν θα χρειαστεί να τις πλύνετε μετά από μία και μοναδική χρήση.

Μυρίζουν ή έχουν λεκέδες; Μπορεί να θέλετε να αποφύγετε το πλυντήριο, αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να τις πλύνετε – κανείς δεν θέλει να χρησιμοποιεί πετσέτες που μυρίζουν ή έχουν μόνιμους λεκέδες που δεν φέυγουν.

Πάντως, αν έχετε αμφιβολίες, προτιμήστε να τις πλύνετε. Τουλάχιστον δεν πιάνουν τόσο χώρο στο πλυντήριο, όσο οι πετσέτες μπάνιου!

πηγή: spirossoulis.com

Views: 12