Ο Λευκός Πύργος ετοιμάζεται να αποτελέσει σημείο συνάντησης για χιλιάδες Θεσσαλονικείς και επισκέπτες που θα θελήσουν να αποχαιρετήσουν το 2025

Προετοιμασίες για το μεγάλο πάρτι αλλαγής του χρόνου στον Λευκό Πύργο

Epilogestv

Epilogestv

Ο εμβληματικός Λευκός Πύργος ετοιμάζεται πυρετωδώς ώστε να αποτελέσει και φέτος σημείο συνάντησης για τους χιλιάδες Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες που θα θελήσουν να αποχαιρετήσουν το 2025 και να υποδεχτούν το νέο έτος με εντυπωσιακό τρόπο: με ένα laser show, που υπόσχεται πως θα «αναγκάσει» τους θεατές να σηκώσουν ψηλά τα κινητά τους τηλέφωνα και τις φωτογραφικές τους μηχανές, ώστε να αιχμαλωτίσουν τις μοναδικές εικόνες.

Από το μεσημέρι, συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης άρχισαν να στήνουν στο παραλιακό μέτωπο τη σκηνή που θα φιλοξενήσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, από τις 8 το βράδυ, τους κορυφαίους djs, ενώ παράλληλα με γερανό σηκώνονται και δοκιμάζονται τα φώτα που θα «λούσουν» τα πρώτα λεπτά του 2026 τον Λευκό Πύργο.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης σχεδιάζει εδώ και καιρό τη δράση «New Year’s Eve Thessaloniki/welcome 2026!», επιθυμώντας οι θεατές να χορεύουν έως τις πρώτες πρωινές ώρες στους ρυθμούς της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής. Στο επίκεντρο της βραδιάς βρίσκονται δύο ονόματα παγκόσμιας εμβέλειας, οι Fideles και οι Gheist, με εμφανίσεις στα πιο εμβληματικά φεστιβάλ και σημεία του κόσμου -από τις Πυραμίδες της Γκίζας μέχρι την πύλη του Βραδεμβούργου, με εκατομμύρια πωλήσεις και streams.

Η ιδέα να μεταφερθεί η εκδήλωση αλλαγής του χρόνου από την πλατεία Αριστοτέλους στον Λευκό Πύργο «γεννήθηκε» πέρσι από τη δημοτική αρχή και κρίθηκε άκρως πετυχημένη, καθώς το πλακόστρωτο της παραλίας «πλημμύρισε» από κόσμο και οι εικόνες που ανέβηκαν στα social media έκαναν τη Θεσσαλονίκη viral.

Παρά τις φετινές προβλέψεις των μετεωρολόγων για χαμηλές θερμοκρασίες το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς, στον δήμο Θεσσαλονίκης υπάρχει αισιοδοξία πως κάτοικοι και επισκέπτες θα «αγκαλιάσουν» εκ νέου την εκδήλωση. «Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη χορηγών, ετοιμάζει μια μοναδική βραδιά, ένα πολυθέαμα φωτός και λέιζερ που θα “ λούσουν” τον ουρανό της Θεσσαλονίκης υπό τους ήχους διάσημων djs», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας Βασίλης Γάκης.

Τη βραδιά θα πλαισιώσουν μερικοί από τους σημαντικότερους DJs και παραγωγούς της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Ελλάδας ευρύτερα, με διεθνή καριέρα και παρουσία. Οι Ison, Momery, Kiki Botonaki & Dest θα αναδείξουν τη δυναμική της σύγχρονης μουσικής σκηνής της Θεσσαλονίκης ως οικοδεσπότες σε μια βραδιά που θα ενώσει διαφορετικά ακροατήρια γύρω από έναν κοινό παρονομαστή: τη δύναμη της μουσικής και της εικόνας.

Προετοιμασίες για το μεγάλο πάρτι αλλαγής του χρόνου στον Λευκό Πύργο

Advertisement
MEGA

«Κέρδισαν» φέτος οι στολισμένες γειτονιές

Για πρώτη φορά φέτος, ο δήμος Θεσσαλονίκης στόλισε χριστουγεννιάτικα και φώτισε με λαμπιόνια και λαμπάκια πλήθος πλατειών και δρόμων σε γειτονιές, μεταφέροντας το εορταστικό πνεύμα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Ο στολισμός φαίνεται πως λαμβάνει άπειρα «likes» από τους κατοίκους, με τον κ. Γάκη να υπογραμμίζει πως «κερδήθηκε το μεγάλο στοίχημα να γίνει η Θεσσαλονίκη πιο φωτεινή, πιο γιορτινή, πιο ελκυστική στους πολίτες και στους επισκέπτες. Φέτος, κατά ομολογία του κόσμου, η Θεσσαλονίκη είναι φανταστικά στολισμένη, δίνοντας έμφαση όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις γειτονιές. Για πρώτη φορά, δρόμοι και πλατείες των κοινοτήτων στολίστηκαν, ικανοποιώντας πάγιο αίτημα των δημοτών».

Φέτος, για τις γιορτές στολίστηκαν σημεία όπως το «Πάρκο για Όλους» στη Λαμπράκη, ο Άγιος Θεράποντας, το πάρκο Αλκμήνης, η πλατεία Ιβάνοφ, η οδός Κολωνιάρη και η συμβολή της Λαγκαδά με Αγίου Δημητρίου, η Αγίων Πάντων, η Ακροπόλεως, η πλατεία Μουσχουντή και άλλες μικρές πλατείες, με τον κ. Γάκη να ευχαριστεί θερμά τόσο τους εργαζόμενους στον δήμο Θεσσαλονίκης, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να γεμίσει φως η πόλη, αλλά και τους χορηγούς που στήριξαν την προσπάθεια της δημοτικής αρχής για να αποκτηθούν νέα στολίδια.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η λάμψη του Οίκου Bulgari στην Παραμυθιά

15/03/26 11:15 πμ

Η λάμψη του Οίκου Bulgari στην Παραμυθιά

Η Ιωάννα της Ηρακλειάς - Η δασκάλα που διορίστηκε τυχαία σε ένα νησάκι, το οποίο λάτρεψε και έμεινε μόνιμα εκεί

15/03/26 10:52 πμ

Η Ιωάννα της Ηρακλειάς – Η δασκάλα που διορίστηκε τυχαία σε ένα νησάκι, το οποίο λάτρεψε και έμεινε μόνιμα εκεί

Τέσσερις μειώσεις φόρων ενεργοποιεί η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες

15/03/26 10:30 πμ

Τέσσερις μειώσεις φόρων ενεργοποιεί η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες

Τα προγράμματα κατάρτισης της ΔΥΠΑ οδηγούν σε εργασία - «Πάνω από 260.000 ωφελούμενοι»

15/03/26 10:25 πμ

Τα προγράμματα κατάρτισης της ΔΥΠΑ οδηγούν σε εργασία – «Πάνω από 260.000 ωφελούμενοι»

Νεαρός άνδρας οδηγούσε τα ξημερώματα με 179χλμ/ώρα και συνελήφθη

15/03/26 10:16 πμ

Νεαρός άνδρας οδηγούσε τα ξημερώματα με 179χλμ/ώρα και συνελήφθη

Ανοίγει ο δρόμος για το σιδηροδρομικό έργο Μουριές-Προμαχώνας και ΣΚΑ - Οινόη

15/03/26 10:08 πμ

Ανοίγει ο δρόμος για τα σιδηροδρομικά έργα Μουριές – Προμαχώνας και ΣΚΑ – Οινόη

Πανσερραϊκός – Άρης 0-0, μόνο το γκολ έλλειψε στις Σέρρες

15/03/26 10:01 πμ

Πανσερραϊκός – Άρης 0-0, μόνο το γκολ έλλειψε στις Σέρρες

Τι τρώμε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

14/03/26 9:01 μμ

Τι τρώμε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως: Τι γιορτάζουμε την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών

14/03/26 8:56 μμ

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως: Τι γιορτάζουμε την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών

Βαλκανικό βάδην: Χρυσό μετάλλιο, πανελλήνιο ρεκόρ και όριο για το Ευρωπαϊκό η Τσινοπούλου

14/03/26 8:54 μμ

Βαλκανικό βάδην: Χρυσό μετάλλιο, πανελλήνιο ρεκόρ και όριο για το Ευρωπαϊκό η Τσινοπούλου

Περιοδεία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Θ. Καράογλου στις Σέρρες

14/03/26 8:48 μμ

Περιοδεία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Θ. Καράογλου στις Σέρρες

Τουλάχιστον 56 μουσεία και ιστορικοί χώροι έχουν καταστραφεί στο Ιράν από τον πόλεμο

14/03/26 8:41 μμ

Τουλάχιστον 56 μουσεία και ιστορικοί χώροι έχουν καταστραφεί στο Ιράν από τον πόλεμο