Από μια βάση 63.000 προσλήψεων µόνιµου και εποχικού προσωπικού στο ∆ηµόσιο ξεκινά ο κυβερνητικός προγραµµατισµός για το ερχόµενο έτος 2020.   Ταυτόχρονα, το υπουργείο Εσωτερικών αναδιαµορφώνει το θεσµικό πλαίσιο ώστε ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Από μια βάση 63.000 προσλήψεων µόνιµου και εποχικού προσωπικού στο ∆ηµόσιο ξεκινά ο κυβερνητικός προγραµµατισµός για το ερχόµενο έτος 2020.

 

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Εσωτερικών αναδιαµορφώνει το θεσµικό πλαίσιο ώστε να υπάρχει πιο σφικτός κεντρικός έλεγχος, προκειµένου να καλύπτονται οι πραγµατικές ανάγκες στοχευµένα και χωρίς καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με το “Έθνος της Κυριακής”, ο προγραµµατισµός των προσλήψεων για το ερχόµενο έτος θα γίνει φέτος µε διαδικασίες fast track, καθώς χάθηκε χρόνος µε τις αλλεπάλληλες εκλογές λόγω των οποίων αναστέλλονται οι προσλήψεις.

Το εναρκτήριο λάκτισµα δόθηκε την περασµένη εβδοµάδα από τη γενική γραµµατέα Ανθρώπινου ∆υναµικού ∆ηµόσιου Τοµέα του υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαµπογιάννη, η οποία έστειλε ήδη επιστολή σε όλους τους φορείς που µπορούν να ζητήσουν προσλήψεις προσωπικού. Με αυτήν την επιστολή οι φορείς ενηµερώνονται ότι έπειτα από λίγες µέρες, ενδεχοµένως µέσα στην ερχόµενη εβδοµάδα, θα ανοίξει η νέα ηλεκτρονική εφαρµογή (e-tool προσλήψεων) του υπουργείου Εσωτερικών.

 

Λίγο πριν ανοίξει αυτή η εφαρµογή, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος θα έχει εκδώσει εγκύκλιο µε αναλυτικές οδηγίες που θα ορίζουν ότι:

 

Κάθε φορέας θα υποβάλλει στην εφαρµογή τα αιτήµατά του σε προσλήψεις, δηλαδή πόσο τακτικό ή εποχικό προσωπικό ζητά, σε ποιους κλάδους και σε ποιες ειδικότητες.

Advertisement
ktimatologio

Τα αιτήµατα αυτά θα πρέπει να τεκµηριώνονται µε βάση συγκεκριµένα κριτήρια: Πόσες αποχωρήσεις προσωπικού προέκυψαν το 2019, πόσες είναι οι κενές θέσεις, ποιες είναι οι διαθέσιµες πιστώσεις, εάν υπάρχουν συσσωρευµένες υποχρεώσεις (χαρακτηριστικότερο παράδειγµα ο ΕΦΚΑ και οι χιλιάδες εκκρεµείς συνταξιοδοτήσεις), εάν δόθηκαν στον αιτούντα φορέα πρόσθετες αρµοδιότητες.

Η τεκµηρίωση των αιτηµάτων θα ελέγχεται σε πρώτο στάδιο από το υπουργείο στο οποίο υπάγεται ο φορέας (π.χ. από το υπουργείο Υγείας για κάποιο νοσηλευτικό ίδρυµα). Εφόσον το εποπτεύον υπουργείο δεχθεί την τεκµηρίωση του φορέα, το αίτηµα τίθεται στην κρίση του υπουργείου Εσωτερικών.

Το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία µε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους συγκεντρώνουν τα αιτήµατα και τα υποβάλλουν προς έγκριση στο Υπουργικό Συµβούλιο.

Όλη η παραπάνω διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Νοεµβρίου, ώστε πριν από το τέλος του χρόνου να έχει ληφθεί η απόφαση του Υπουργικού Συµβουλίου µε την τελική κατανοµή του Ετήσιου Προγραµµατισµού Προσλήψεων. Με βάση αυτήν την απόφαση, το ΑΣΕΠ θα κληθεί να προγραµµατίσει τις απαραίτητες προκηρύξεις οµαδοποιώντας τα αιτήµατα ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερος συντονισµός.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιος ήταν ο 18χρονος Ευαγόρας Παλληκαρίδης που περιφρόνησε την αγχόνη των Άγγλων

14/03/26 11:13 πμ

Ποιος ήταν ο 18χρονος Ευαγόρας Παλληκαρίδης που περιφρόνησε την αγχόνη των Άγγλων

Oι 10 μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες το 2026 στο επίκεντρο ενημέρωσης της ΠΟΜΙΔΑ

14/03/26 10:21 πμ

Oι 10 μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες το 2026 στο επίκεντρο ενημέρωσης της ΠΟΜΙΔΑ

Εισαγωγές πνίγουν το ελληνικό ρύζι: Αδιάθετοι 4.000 τόνοι στις Σέρρες - video

14/03/26 10:15 πμ

Εισαγωγές πνίγουν το ελληνικό ρύζι: Αδιάθετοι 4.000 τόνοι στις Σέρρες – video

Απάτη με οδηγίες ασφαλείας: Του ζήτησαν να έχει τα πόδια ψηλά για να μην πάθει ηλεκτροπληξία - video

14/03/26 10:14 πμ

Απάτη με οδηγίες ασφαλείας: Του ζήτησαν να έχει τα πόδια ψηλά για να μην πάθει ηλεκτροπληξία – video

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 20χρονου

14/03/26 10:09 πμ

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 20χρονου

Χτυπήθηκε πλοίο ελληνικής σημαίας στη Μαύρη Θάλασσα - Επέβαιναν συνολικά 24 ναυτικοί, εκ των οποίων 10 Έλληνες

14/03/26 9:38 πμ

Χτυπήθηκε πλοίο ελληνικής σημαίας στη Μαύρη Θάλασσα – Επέβαιναν συνολικά 24 ναυτικοί, εκ των οποίων 10 Έλληνες

Πόσο θα «χτυπηθούν» οι αγορές από τον πόλεμο; Οι «Μαύροι Κύκνοι» εμφανίζονται σχεδόν κάθε Μάρτιο

14/03/26 9:32 πμ

Πόσο θα «χτυπηθούν» οι αγορές από τον πόλεμο; Οι «Μαύροι Κύκνοι» εμφανίζονται σχεδόν κάθε Μάρτιο

Ιχνηλατώντας το μοναδικό Σπήλαιο του Δράκου στην Καστοριά

14/03/26 9:22 πμ

Ιχνηλατώντας το μοναδικό Σπήλαιο του Δράκου στην Καστοριά

Τη Δευτέρα ξεκινά η υποβολή φορολογικών δηλώσεων - Μειώσεις τεκμηρίων και νέοι κωδικοί στο Ε1

14/03/26 9:13 πμ

Τη Δευτέρα ξεκινά η υποβολή φορολογικών δηλώσεων – Μειώσεις τεκμηρίων και νέοι κωδικοί στο Ε1

Λύση για την ισοτιμία πτυχίων 400.000 αποφοίτων των πρώην ΤΕΙ φέρνει ρύθμιση του υπ. Παιδείας

14/03/26 9:07 πμ

Λύση για την ισοτιμία πτυχίων 400.000 αποφοίτων των πρώην ΤΕΙ φέρνει ρύθμιση του υπ. Παιδείας

28ο ΦΝΘ: Τιμητικός Χρυσός Αλέξανδρος στη Βουβούλα Σκούρα για τη συνολική προσφορά της στον πολιτισμό

13/03/26 11:08 μμ

28ο ΦΝΘ: Τιμητικός Χρυσός Αλέξανδρος στη Βουβούλα Σκούρα για τη συνολική προσφορά της στον πολιτισμό

Το σχολείο χωρίς πειθαρχία οδηγείται στην κατάρρευση - άρθρο

13/03/26 11:04 μμ

Το σχολείο χωρίς πειθαρχία οδηγείται στην κατάρρευση – άρθρο