Η Ρένια Λουιζίδου σε μια εξομολόγηση για την επαγγελματική της πορεία και τους ρόλους που σημάδεψαν την καριέρα της.Advertisement   Σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Antivirus», η Ρένια Λουιζίδου ανέφερε ... Περισσότερα

Ρένια Λουιζίδου: Μετά από 12 χρόνια στη δουλειά, σκεφτόμουν αν έκανα καλά, που έγινα ηθοποιός

Epilogestv

Epilogestv

Η Ρένια Λουιζίδου σε μια εξομολόγηση για την επαγγελματική της πορεία και τους ρόλους που σημάδεψαν την καριέρα της.

Advertisement
 

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Antivirus», η Ρένια Λουιζίδου ανέφερε ότι αν έβαζε «πινέζες» σε σημαντικές στιγμές της πορείας της, θα ξεχώριζε τη συμμετοχή της στους «Απαράδεκτους», που την έκανε γνωστή και την παράσταση «Στο νυφικό κρεβάτι», όπου ένιωσε για πρώτη φορά σιγουριά για την καριέρα της.

«Τα πράγματα που θεωρώ σημαντικά δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα και επιτυχημένα. Δεν έχει να κάνει καν με την επιτυχία. Όπως και να έχει, θα έβαζα «πινέζα» στους «Απαράδεκτους» γιατί ήταν η αρχή και με έβαλε στον χάρτη. Θα έβαζα στο «Στο νυφικό κρεβάτι» με τον Νίκο Σεργιανόπουλο. Όχι για το πολύ σουξέ που έκανε, αλλά γιατί ήταν η πρώτη φορά στο θέατρο που αισθάνθηκα ότι δικαίως πατώ τη σκηνή.

Μπορώ να πω ότι μέχρι αυτή την παράσταση, ενώ είχαν περάσει 12 χρόνια στη δουλειά, είχα ακόμη δεύτερες σκέψεις με το αν έχω κάνει καλά που έγινα ηθοποιός. Εκεί αισθάνθηκα ότι είμαι στο σωστό μέρος. Θα έβαζα στο «Καφέ της Χαράς», γιατί αν και μέχρι τότε είχα βιώσει αυτό που λέμε τηλεοπτική επιτυχία, εκεί έγιναν πιο προσωπικά τα πράγματα μιας και ήμουν ο ένας από τους δύο κεντρικούς χαρακτήρες. Είχα την ευθύνη.

Θα έβαζα στην «Πολίτικη Κουζίνα» γιατί ήταν θυελλώδες αυτό που συνέβη. Έπαθε ο κόσμος συναισθηματική εμπλοκή και μια συλλογική μνήμη αναδύθηκε με αυτή την ταινία. Θα έβαζα επίσης στο «Τίμημα», την παράσταση με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο, τον Σκιαδαρέση και τον Χρήστο Σαπουτζή. Ένα δύσκολο και βαρύ έργο. Δύο χρόνια απόλαυσης σκηνικής, σύμπνοιας θιάσου, απόλυτης αποδοχής από τον κόσμο, με δύσκολα πράγματα να πρέπει να γεμίσεις ένα θέατρο.

Τέλος, θα έβαζα και στο «Σόι», γιατί κράτησε πάρα πολύ καιρό. Κοντέψαμε να ταυτιστούμε με τους ρόλους. Και ήταν ο πρώτος ρόλος, που με πήγε στην επόμενη ηλικία».

Advertisement
ΔΕΗ

«Αντέγραψα τη μάνα μου και την γιαγιά μου 100% και το καταευχαριστήθηκα κάνοντας τη Χαρούλα και επιβεβαίωσα ότι, ενώ στο θέατρο υπάρχουν πολλοί ωραίοι ρόλοι, οι ωραιότεροι ρόλοι, για τις μεγαλύτερες γυναίκες, στην τηλεόραση και στο σινεμά το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Δεν μιλάμε απλά για στερεοτυπική αντιμετώπιση, αλλά για κάτι θηριώδες», είπε.

Τέλος, εξήγησε πως έχει απορρίψει πολλούς ρόλους εξαιτίας της στερεοτυπικής αυτής αντιμετώπισης των μεγαλύτερων γυναικών. «Σχεδόν όλες οι γυναίκες μετά τα 45 στην τηλεοπτική μυθοπλασία είναι “κακούργες” και “δολοπλόκες” που χειραγωγούν. Είναι εμμονικό και ενοχλητικό αυτό το πράγμα», δήλωσε κλείνοντας.

πηγή newsit.gr

φωτο NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πλημμύρες στο Μαρόκο

15/12/25 2:02 μμ

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πλημμύρες στο Μαρόκο

Λαμπερή πρεμιέρα για την «Πολιτεία των Ευχών» στις Σέρρες

15/12/25 12:25 μμ

Λαμπερή πρεμιέρα για την «Πολιτεία των Ευχών» στις Σέρρες

Κώστας Τσιάρας: Όποιος αρνείται τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, αρνείται τη διαφάνεια και τους ελέγχους

15/12/25 11:22 πμ

Κώστας Τσιάρας: Όποιος αρνείται τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, αρνείται τη διαφάνεια και τους ελέγχους

ΗΠΑ- επίθεση στο πανεπιστήμιο Μπράουν: Ελεύθερος θα αφεθεί ο άνδρας που είχε προσαχθεί

15/12/25 11:05 πμ

ΗΠΑ- επίθεση στο πανεπιστήμιο Μπράουν: Ελεύθερος θα αφεθεί ο άνδρας που είχε προσαχθεί

Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με νέους τσιγγάνους ενεργούς πολίτες στην Αγία Βαρβάρα

15/12/25 10:54 πμ

Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με νέους τσιγγάνους ενεργούς πολίτες στην Αγία Βαρβάρα

Καβάλα: Όταν ο παλιός νερόμυλος γίνεται σχολείο ζωής και αειφορίας

15/12/25 10:39 πμ

Καβάλα: Όταν ο παλιός νερόμυλος γίνεται σχολείο ζωής και αειφορίας

Πολύωροι αποκλεισμοί και σήμερα στα τελωνεία Ευζώνων, Νίκης, Προμαχώνα και Εξοχής

15/12/25 9:47 πμ

Μπλόκα αγροτών: Πολύωροι αποκλεισμοί και σήμερα στα τελωνεία Ευζώνων, Νίκης, Προμαχώνα και Εξοχής

Να επανέλθουν στον θεσμικό διάλογο καλούν τους αγρότες ΕΒΕΘ - ΒΕΘ - ΣΒΕ - ΣΕΒΕ

15/12/25 9:18 πμ

Να επανέλθουν στον θεσμικό διάλογο καλούν τους αγρότες ΕΒΕΘ – ΒΕΘ – ΣΒΕ – ΣΕΒΕ

Δεκαεπτά νεκροί, ανάμεσά τους 16 μαθητές, σε τροχαίο στην Κολομβία

15/12/25 9:14 πμ

Δεκαεπτά νεκροί, ανάμεσά τους 16 μαθητές, σε τροχαίο στην Κολομβία

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου

15/12/25 9:10 πμ

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Μολδαβίας Μάγια Σάντου

15/12/25 8:51 πμ

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Μολδαβίας Μάγια Σάντου

Παραμένουν οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας – Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης

15/12/25 8:48 πμ

Παραμένουν οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας – Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης