Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
13.7 C
Serres

Σχολεία: Ποιοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν διακοπές νωρίτερα;

Kλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία από την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου έως και την Τρίτη 7 Ιανουαρίου οπότε οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία στις 8 Ιανουαρίου.

 

Εξαίρεση γίνεται μόνο για όσους εκπαιδευτικούς υπηρετούν σε απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές.

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο για τη διευκόλυνση μετακίνησης εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ/ΕΒΠ (ειδικό προσωπικό) που υπηρετούν σε απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές εν όψει Χριστουγέννων.

Για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ/ΕΒΠ που υπηρετούν σε απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές, οι οποίες δεν εξυπηρετούνται με τακτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, είναι δυνατή, με αιτιολογημένη απόφαση του Συλλόγου των Διδασκόντων, η αποχώρησή τους από τη σχολική μονάδα πριν από τις 23-12-2019, αλλά όχι νωρίτερα από τις 21-12-2019 με την προϋπόθεση ότι:

 

Η μετάβαση από τη σχολική μονάδα που υπηρετούν, στον τόπο κατοικίας τους είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Θα αναπληρωθούν στο σύνολό τους οι διδακτικές ώρες που θα χαθούν. Για τον τρόπο αναπλήρωσης θα αποφασίσει ο Σύλλογος διδασκόντων της σχολικής μονάδας και θα ενημερωθεί η οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης.



Babis

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία εφαρμογής της ανωτέρω διευκόλυνσης εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ/ΕΒΠ που υπηρετούν σε απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές, οι οποίες δεν εξυπηρετούνται από τακτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ/ΕΒΠ να υποβάλουν σχετική αίτηση στον Διευθυντή της σχολικής μονάδας που υπηρετούν.

 

Ο διευθυντής του σχολείου διαβιβάζει το αίτημα στον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης, μαζί με σχετική εισήγηση για την αναπλήρωση των μαθημάτων.

Η απουσία του εκπαιδευτικού καταχωρίζεται σύμφωνα με το ethnos.gr στο myschool στη φόρμα «Βραχυχρόνιες/Αναρρωτικές Αδειες και Απουσίες» στην επιλογή Τύπος Αδειας με επιλογή «Διευκόλυνση Μετακίνησης Υπηρετούντων σε Απομακρυσμένες Νησιωτικές Περιοχές», αναφέροντας στο πεδίο «παρατηρήσεις» τον αριθ. πρωτ. της παρούσας εγκυκλίου.

Οι ημέρες απουσίας δεν αφαιρούνται από το σύνολο των θεσμοθετημένων αδειών που δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί.

 

 

ΕλλάδαΠαιδείαΣχολεία: Ποιοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν διακοπές νωρίτερα;

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ): Τι είναι και τι παρέχει;

Η ΑΣΠΑΙΤΕ είναι ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που υπάγεται...

Θεσσαλονίκη: Ανακαινίζονται όλοι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου – Η ανάρτηση Αγγελούδη

Σε μία σημαντική παρέμβαση για τις οικογένειες της Θεσσαλονίκης...

Απ. Βανταράκης: Να μπει σε όλα τα δημοτικά σχολεία μία ώρα την εβδομάδα μάθημα για διατροφή

Μείωση της παιδικής παχυσαρκίας μεσοσταθμικά 7% σε παιδιά με...

Τελευταία Νέα