Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την πρώτη μεγάλη απόπειρα μετάβασης στην κανονικότητα. Την Παρασκευή καταργούνται τα SMS για τις μετακινήσεις και τις αγορές, ανοίγει ο τουρισμός, απελευθερώνεται η μετακίνηση από νομό σε νομό ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την πρώτη μεγάλη απόπειρα μετάβασης στην κανονικότητα. Την Παρασκευή καταργούνται τα SMS για τις μετακινήσεις και τις αγορές, ανοίγει ο τουρισμός, απελευθερώνεται η μετακίνηση από νομό σε νομό και το ωράριο κυκλοφορίας επεκτείνεται έως μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Τέλος στα ραντεβού, click away, click inside και στα μηνύματα στο 13032 για το λιανεμπόριο. Από την Παρασκευή τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν με τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρητικότητας ενός πελάτη ανά 25 τμ.

Με την απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινά στις 00:30 αντί για τις 23:00, από την Παρασκευή το βράδυ τα καταστήματα εστίασης θα μπορούν κλείνουν στις 00:15. Πάντα όμως με όλα τα μέτρα προστασίας, καθήμενους σε εξωτερικούς χώρους και προς το παρόν χωρίς μουσική.

Από τις 00:30 μέχρι και τις 05:00 το πρωί θα είναι σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από το βράδυ της Παρασκευής, ενώ θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις για λόγους υγείας και εργασίας.

Η σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα δεν επιτρέπει εφησυχασμό.

«Και να μειώσουμε ακόμα περισσότερο τη διασπορά της Covid-19 με αυτόν τον τρόπο, αλλά για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία, απαιτείται προσοχή και τήρηση των λίγων -πλην όμως απαραίτητων- μέτρων, τα οποία θα παραμείνουν σε ισχύ έως ότου χτίσουμε οριστικό εθνικό τείχος ανοσίας στην πατρίδα μας» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Advertisement
MEGA

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Πέμπτη 2.167 νέα κρούσματα κορονοϊού και 55 θανάτους. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 683 ασθενείς, για πρώτη φορά μετά από καιρό κάτω από 700.

Την Παρασκευή ανοίγουν μουσεία και καζίνο, στις 17 Μαΐου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, στις 21 Μαΐου οι θερινοί κινηματογράφοι, στις 28 Μαΐου τα θέατρα και οι συναυλιακοί χώροι και στις 31 Μαΐου τα γυμναστήρια και οι υπηρεσίες ευεξίας. Στις αρχές Ιουνίου θα επιτραπούν οι γάμοι με 100 καλεσμένους σε πρώτη φάση.

«Ανοίγουμε τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στις 17 Μαΐου με πολύ αυστηρά πρωτόκολλα. Με μάσκες και self test, όμως self test μόνο για τους εργαζομένους και όχι για τα παιδιά» ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

πηγή ΕΡΤ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παπασταύρου: Η δυναμική της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας παραμένει ισχυρή και πολυεπίπεδη

13/01/26 9:31 πμ

Παπασταύρου: Η δυναμική της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας παραμένει ισχυρή και πολυεπίπεδη

Κόντρα του Συλλόγου των θυμάτων των Τεμπών με την Καρυστιανού: «Όφειλε να παραιτηθεί» - «Θα φύγω αν μου το ζητήσει η συνέλευση»

13/01/26 9:26 πμ

Κόντρα του Συλλόγου των θυμάτων των Τεμπών με την Καρυστιανού: «Όφειλε να παραιτηθεί» – «Θα φύγω αν μου το ζητήσει η συνέλευση»

Εκτός συνάντησης με τον πρωθυπουργό οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας

13/01/26 9:19 πμ

Εκτός συνάντησης με τον πρωθυπουργό οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας

Φορολογικό «διαζύγιο»: Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων

13/01/26 8:43 πμ

Φορολογικό «διαζύγιο»: Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων

 Πετρέλαιο: Σε λειτουργία μετά από 13 χρόνια ο αγωγός Θεσσαλονίκης - Σκοπίων

13/01/26 8:38 πμ

 Πετρέλαιο: Σε λειτουργία μετά από 13 χρόνια ο αγωγός Θεσσαλονίκης – Σκοπίων

Συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων στις 15:00 στο Μαξίμου

13/01/26 8:32 πμ

Συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων στις 15:00 στο Μαξίμου

Σέρρες: Το σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο 17χρονος Άγγελος – Οι εκτιμήσεις και για δεύτερο ξυλοδαρμό

13/01/26 8:26 πμ

Σέρρες: Το σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο 17χρονος Άγγελος – Οι εκτιμήσεις και για δεύτερο ξυλοδαρμό

Σέρρες: Έκκληση από τη μητέρα του 17χρονου που δολοφονήθηκε - "Παιδιά παρακαλώ στη μνήμη του μιλήστε. Αυτό θα έκανε και ο Άγγελος για εσάς"

13/01/26 8:15 πμ

Σέρρες: Έκκληση από τη μητέρα του 17χρονου που δολοφονήθηκε – “Παιδιά παρακαλώ στη μνήμη του μιλήστε. Αυτό θα έκανε και ο Άγγελος για εσάς”

Κυβερνητικές πηγές: Με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας αγροτών τινάζεται στον αέρα ο διάλογος - Σε περίπτωση κλιμάκωσης μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές

13/01/26 12:12 πμ

Κυβερνητικές πηγές: Με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας αγροτών τινάζεται στον αέρα ο διάλογος – Σε περίπτωση κλιμάκωσης μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές

Σωκράτης Φάμελλος; «Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να έχουμε ελληνική βιώσιμη επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον πλουραλισμό της οικονομίας»

13/01/26 12:00 πμ

Σωκράτης Φάμελλος: «Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να έχουμε ελληνική βιώσιμη επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον πλουραλισμό της οικονομίας»

Έναρξη ευρωπαϊκής παραγωγής κυψελών μπαταριών από τον όμιλο Volkswagen

12/01/26 11:59 μμ

Έναρξη ευρωπαϊκής παραγωγής κυψελών μπαταριών από τον όμιλο Volkswagen

«Βόμβα»: Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον Αλόνσο

12/01/26 11:58 μμ

«Βόμβα»: Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον Αλόνσο