28.1 C
Serres

Σε ποιες καταστάσεις συνταγογραφείται η φαρμακευτική κάνναβη

Date:

Η φαρμακευτική κάνναβη εγκρίθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και τελικά προιόντα μπορούν να συνταγογραφηθούν από γιατρούς για την αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων.

Η Tikun Olam Ελλάδος, είναι η πρώτη εταιρεία στην έρευνα, ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση των τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, που έλαβε την έγκριση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) για κυκλοφορία και διάθεση προς συνταγογράφηση από συγκεκριμένες ειδικότητες ιατρών, των πρώτων τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης. Με αποκλειστικό κανάλι διανομής τα φαρμακεία, μέσω των στρατηγικών συνεργασιών προώθησης και διανομής με τις εταιρείες ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΕΛΛΑΣ και LAVIPHARM, οι ασθενείς έχουν πλέον πρόσβαση σε τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης προκειμένου να διαχειριστούν χρόνιες νόσους και καταστάσεις και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

Τα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης, που πλέον είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά και συστήνονται για χορήγηση δια εισπνοής κατόπιν ατμοποίησης μέσω προτεινόμενων πιστοποιημένων CE ιατροτεχνολογικών συσκευών, ενδείκνυνται για τη διαχείριση των συμπτωμάτων από σοβαρές νόσους όπως καρκίνος, πολλαπλή σκλήρυνση, HIV, Ηπατίτιδα C και χρόνιος πόνος από νευρολογικές παθήσεις.

Συγκεκριμένα, οι ενδείξεις αφορούν στην πρόληψη και αντιμετώπιση σοβαρής ναυτίας ή εμέτου από χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία και συνδυαστική θεραπεία έναντι HIV ή ηπατίτιδας C, στην αντιμετώπιση χρόνιου πόνου που σχετίζεται με καρκίνο ή παθήσεις του κεντρικού ή περιφερικού νευρικού συστήματος, όπως νευροπαθητικός πόνος που προκαλείται από: νευρική βλάβη, «μέλος φάντασμα», νευραλγία τριδύμου, μεθερπητική νευραλγία, στην αντιμετώπιση σπαστικότητας που σχετίζεται με σκλήρυνση κατά πλάκας ή βλάβες του νωτιαίου μυελού, καθώς και ως ορεξιογόνο στην παρηγορική (ανακουφιστική) φροντίδα ασθενών που υποβάλλονται σε θεραπείες για καρκίνο ή επίκτητη ανοσολογική ανεπάρκεια (AIDS).

Η Tikun Olam Ελλάδος, είναι πλήρως εναρμονισμένη με όσα προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για την καλλιέργεια, επεξεργασία και κυκλοφορία τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, τα οποία παράγονται σε state-of-the-art εγκαταστάσεις με πιστοποίηση Καλών Παραγωγικών Πρακτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU-GMP) από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, αναφέρει ο κ. Νίκος Μπέης, CEΟ της Tikun Olam Ελλάδος.
Στα μελλοντικά σχέδια της Tikun Olam Ελλάδος είναι η διάθεση των προϊόντων της σε νέες αγορές επεκτείνοντας την εμπορική δραστηριότητα της σε χώρες που αναγνωρίζουν τα οφέλη της φαρμακευτικής κάνναβης.

Η Tikun Olam Ελλάδος ιδρύθηκε το 2018 με έδρα την Ελλάδα, αξιοποιώντας τη δυναμική που έχει η χώρα να εξελιχθεί σε διεθνές κέντρο παραγωγής και εμπορίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, καθώς και την τεχνογνωσία της TIKUN OLAM, η οποία αποτελεί πρωτοπόρο εταιρία στην έρευνα, ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση τελικών σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης παγκοσμίως, με περισσότερα από 17 χρόνια κλινικών και εργαστηριακών μελετών.

Αναγνωρίζοντας την προοπτική της Ελλάδας στον τομέα αυτό, η εταιρεία ξεκίνησε μια σημαντική επένδυση στην περιοχή της Κορίνθου, η οποία ξεπερνάει τα €47εκ, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη παραγωγική μονάδα του κλάδου σε έκταση 56.000m2, με καθετοποιημένη παραγωγική διαδικασία και R&D τμήμα, σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

πηγή healthstories.gr

ΥγείαΣε ποιες καταστάσεις συνταγογραφείται η φαρμακευτική κάνναβη

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ανεπάρκεια βιταμίνης Β12: Τα ανησυχητικά σημάδια -εικόνες

Με την πάροδο των χρόνων ο ρυθμός απορρόφησης της...

Πώς τα «βρώμικα» μικρόβια κρατούν υγιές το δέρμα

Την έλλειψη ισορροπίας στο μικροβίωμα του δέρματος δείχνουν οι...

Πώς προλαβαίνουμε τις αλλεργίες που φέρνει η άνοιξη

Άνοιξη σημαίνει λουλούδια και ανθισμένα δέντρα. Και αν είστε...

Γαϊδουράγκαθο: Αποτοξινώνει το συκώτι, κάνει για δίαιτα, σάκχαρο, ψωρίαση, αντίδοτο σε δηλητηριάσεις

Το γαϊδουράγκαθο (Silybum marianum) ανήκει στην οικογένεια των αστεροειδών...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα