28.9 C
Serres

Σέρρες: Χειροτονήθηκε ιερέας ο π. Γεώργιος Καρδάσης από τον Μητροπολίτη Σερρών

Date:

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε και εφέτος το «Πάσχα του καλοκαιριού», η Κοίμηση της Παναγίας και στην Εκκλησία των Σερρών και ειδικώς στην μεγαλώνυμη ενορία της πόλεως, που τιμάται στο σεπτό όνομά Της.

Σήμερα, Κυριακή 15 Αυγούστου 2021, ημέρα λειτουργικής μνήμης της μεγάλης θεομητορικής Εορτής, τελέσθηκε η πανηγυρική, Αρχιερατική θεία Λειτουργία, στον ως είρηται εορτάζοντα ιερό Ναό, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου.

Στις ευλογημένες στιγμές της λειτουργικής ευχαριστιακής συνάξεως, προστέθηκε και η χαρά της εις Πρεσβύτερον χειροτονίας του ιερολογιωτάτου Διακόνου π. Γεωργίου Καρδάση.


Στην ομιλία του προς το νέο Πρεσβύτερο της Εκκλησίας των Σερρών, ο Σεβ. απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και πνευματικές προτροπές, τονίζοντας ότι: «Σήμερα παιδί μου, που η ελπίδα, η οποία υποστασιάζεται στο πρόσωπο της Παναγίας μας, ανθίζει και πάλιν στις κουρασμένες καρδιές μας, προσέρχεσαι να λάβεις τον δεύτερο βαθμό της αγίας ιερωσύνης, έτσι ώστε να υπηρετήσεις ως πιστός διάκονος Ιησού Χριστού και αφοσιωμένος οικονόμος των μυστηρίων της Εκκλησίας μας, το απολυτρωτικόν έργον Του.

Ο Θεός μέσα από την ελαχιστότητά μας και παρά την ανθρώπινη ατέλειά μας, συνεχίζει να ιερουργεί εντατικώς στον κόσμο το μυστήριο της σωτηρίας των ανθρώπων, να απλώνει τα πνευματικά Του δίχτυα στην μεγάλη θάλασσα του κόσμου και διά αυτού του τρόπου να ζωγρεί αθάνατες ψυχές, τις οποίες Εκείνος έπλασε και υπέρ των οποίων εσαρκώθη, ανέβηκε στον Σταυρό, κατήλθε στον τάφο και ανέστη εκ νεκρών.

Το έργο, πράγματι, παιδί μου, είναι δυσθεώρητο και μεγαλειώδες. Τα λογικά προβάτια, που καλείσαι από σήμερον να ποιμαίνεις είναι το ποίμνιον του Χριστού. Εμείς είμεθα απλώς οι οικονόμοι και οι διαχειριστές της μεγάλης δωρεάς του Χριστού δια της οποίας σώζεται ο κόσμος.

Ανυπολόγιστη η αξία και η τιμή, τεράστια όμως και η ευθύνη στον ουρανό και την γη. Γι’ αυτό πρόσεχε πολύ.

Στην ιερατική σου ζωή να πορευθείς με γνώμονα την πίστη και την αγάπη σου στον Σωτήρα Χριστόν, όπως οι άγιοι Απόστολοι, οι οποίοι για την αγάπη τους στον Χριστό εγκατέλειψαν τα πάντα για Εκείνον, αψήφησαν κινδύνους, περιπέτειες, δυσκολίες, ακόμη και την ίδια την ζωή τους και εκήρυξαν ότι ”οὐκ ἔστιν ἐν ἄλλῳ οὐδενί ἡ σωτηρία, οὐδέ γάρ ὄνομα ἐστιν ἕτερον ὑπό τόν οὐρανόν τό δεδομένον ἐν ἐνθρώποις ἐν ᾧ δεῖ σωθῆναι ἡμᾶς” (Πρξ 4,12).

Να έχεις παιδί μου πάντοτε τα όμματα του σώματος και της ψυχής σου ανοικτά και εστραμμένα με λατρεία και εμπιστοσύνη στον Εσταυρωμένο Κύριό μας, από τον Οποίον θα λαμβάνεις χάριν, ευλογία, δύναμη, κουράγιο, υπομονή, έμπνευση, για να δύνασαι να υπηρετείς ευόρκως και θεοφιλώς το υψηλό λειτούργημα της αγίας ιερωσύνης.

Σήμερον, λαμβάνεις το θείον τάλαντον της ιερωσύνης, το οποίον επ’ ουδενί δεν δικαιούσαι να κρύψεις στην γη του εγωϊσμού, της αυτάρκειας, της ιδιοτέλειας και του συμφέροντος, αλλά να το πολλαπλασιάσεις για χάριν της σωτηρίας σου και των αδελφών σου.

Η διαποίμανση των ανθρωπίνων ψυχών προϋποθέτει πολλά αποθέματα αγάπης, υπομονής και ταπεινώσεως από μέρους μας. Είναι δυσκολοδιοίκητον το γένος των ανθρώπων, εύκολα μεταπίπτει από την πίστη στην απιστία, από το «ωσαννά» στο «σταυρωθήτω», από το φως στο σκοτάδι.






Όταν ο άνθρωπος αρνηθεί τον Θεό, σκλαβώνεται στα πάθη του, σκοτίζεται ο νους του, αλλοιώνεται η καρδία του και γίνεται επικίνδυνος για τον εαυτό του, τους άλλους και τον κόσμο ολόκληρο. Διά τούτο, το έργο σου μέσα στην Εκκλησία δεν θα πρέπει να είναι ανθρωπάρεσκον αλλά αποκλειστικώς και μόνον χριστοκεντρικόν.

Να είσαι πάντοτε έτοιμος να δοκιμάσεις και την ευτέλεια και την αχαριστία των ανθρώπων. Όσο όμως θα αυξάνει η αγάπη σου για τον Χριστόν, τόσο περισσότερο θα αναγνωρίζεις στα πρόσωπα των συνανθρώπων σου την εικόνα του Κυρίου μας.

Εμείς, καίτοι ατελείς, δανείζουμε σ’ Εκείνον την ύπαρξή μας, έτσι ώστε το στόμα, τα χέρια, η ψυχή μας να είναι του Χριστού. Να γίνεις με την ζωή σου, τούς λόγους και το ήθος σου ένας ζωντανός οδοδείκτης που θα δείχνεις πάντοτε τον ουρανό.

Να πορεύεσαι παιδί μου στην ιερατική σου διακονία με αγάπη, πίστη, αυταπάρνηση και θυσιαστικό φρόνημα, έτσι ώστε να έχεις την σκέπη του Θεού πάντοτε στην ζωή σου.

Επέλεξες ελευθέρως να κατασταθείς οικονόμος και εργάτης των μυστηρίων του Κυρίου μας, σε μία εποχή ιδιαιτέρως δύσκολη για την κοινωνία, την Εκκλησία και την πατρίδα μας.

Το μυστήριον της ανομίας και της αποστασίας από τον Θεόν ενεργείται με ιδιαίτερη σπουδή και τέχνη. Μην όμως φοβείσαι παιδί μου, διότι και σε τούτη την δυσκολία δεν είμεθα μόνοι μας.

Ο Κύριος Ιησούς, ως ο μόνος παντοδύναμος Θεός παραμένει ο αιώνιος και ανίκητος κυβερνήτης της Εκκλησίας. Εκείνος στο τιμόνι, εμείς στα κουπιά του σκάφους της Εκκλησίας. Ανοηταίνουν όσοι πετροβολούν τον ουρανόν. Προετοιμάζουν για τον εαυτόν τους την αυτοκαταδίκη τους.

Ίσχυε, λοιπόν και μη φοβού, μόνον πίστευε! Η χάρις του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, με τις πρεσβείες της Παναγίας μητέρας μας Υπεραγίας Θεοτόκου, πάντοτε να αγιάζει, ενδυναμώνει, εμπνέει, χαριτώνει και πλαταίνει την ιερατική σου καρδία».

Σέρρες – Χρήστος Καναρόπουλος

Πηγή: Romfea.gr

ΕλλάδαΣέρρεςΣέρρες: Χειροτονήθηκε ιερέας ο π. Γεώργιος Καρδάσης από τον Μητροπολίτη Σερρών

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Χρυσοχώραφα Σερρών: Πανηγυρικός Εσπερινός και η Περιφορά της εικόνας των Αγίων Κων/νου και Ελένης -φωτο

Με Λαμπρότητα, κατάνυξη και πλήθος πιστών πραγματοποιήθηκε ο Μέγας...

Σέρρες: Ο Άγγελος Συρίγος για το ΔΙΠΑΕ Σερρών -video

Για την πρόταση της Διοικούσας του ΔΙΠΑΕ Σερρών σχετικά...

Σέρρες: Με Μεγάλη επιτυχία η Eθελοντική Αιμοδοσία στο ΕΠΑΛ Ηράκλειας- video

Με Μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Μαΐου η...

Η Γκρέτα Χριστοφιλοπούλου στο Επιλογές

Καλεσμένη στο Επιλογές και στην εκπομπή Κάθε Μεσημέρι με...