Σέρρες: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα και την κατάργηση μαθημάτων (video)Την ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για τα ωρολόγια προγράμματα ζητά η ΕΛΜΕ Σερρών μέλη της οποίας πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Όπως υποστηρίζουν οι καθηγητές το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα σε Γυμνάσια και Λύκεια, εξαφανίζει μαθήματα και ολόκληρους επιστημονικούς κλάδους και αποτελεί ευθεία βολή στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

 

«Με τις αλλαγές στο Λύκειο εξoβελίζουν ό,τι είχε απομείνει από μαθήματα γενικής παιδείας (Κοινωνικών Επιστημών – Οικονομικών Επιστημών ,Καλλιτεχνικής Παιδείας….) και εντείνουν ακόμα περισσότερο τον εξετασιοκεντρικό του χαρακτήρα, ενώ στο γυμνάσιο εξαφανίζουν ουσιαστικά το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας» αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί.

 


Με την απόφαση αυτή θα χαθούν χιλιάδες οργανικές θέσεις, με αποτέλεσμα αρκετοί εκπαιδευτικοί να οδηγηθούν σε διαρκή εργασιακή αβεβαιότητα και περιπλάνηση και παράλληλα να μην επαναπροσληφθούν χιλιάδες αναπληρωτές.

Views: 4

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *