Σέρρες: Έφυγε από την ζωή ο δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός Δημήτριος Ματζιρόπουλος

Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Δευτέρας 28 Ιουλίου, σε ηλικία 85 ετών, ο δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός Δημήτριος Ματζιρόπουλος, μια προσωπικότητα που άφησε το αποτύπωμά της στον τοπικό Τύπο και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό των Σερρών.

Ο Δημήτρης Ματζιρόπουλος υπήρξε εκλεκτό μέλος της «οικογένειας» της “Προόδου’’, καθώς συνεργάστηκε με την εφημερίδα για πολλά χρόνια. Εξαιρετικός άνθρωπος και συνεργάτης, διακρίθηκε για το ήπιο τού χαρακτήρα του και την ανεπιτήδευτη ευγένεια του. Έτρεφε μεγάλη αγάπη για τον αθλητισμό και ήταν παθιασμένος με το ποδόσφαιρο και τον αγαπημένο του Πανσερραϊκό.

Advertisement

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην πόλη των Σερρών, ο Δημήτριος Ματζιρόπουλος φοίτησε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο και στη συνέχεια αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αρρένων. Σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τη μόρφωση του στη ΣΕΛΕΤΕ Αθηνών, με στόχο τη διδασκαλία στην τεχνική εκπαίδευση.

Η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε από το ΙΚΑ και το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, για να ολοκληρωθεί στο Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο Σερρών, όπου υπηρέτησε ως καθηγητής. Παράλληλα, υπήρξε ενεργός και δραστήριος δημοσιογράφος, ταυτισμένος επί δεκαετίες με το αθλητικό ρεπορτάζ και, κυρίως, με την πορεία του Πανσερραϊκού.

Υπήρξε ανταποκριτής αθλητικών εφημερίδων της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, προβάλλοντας αδιάκοπα τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τους αγώνες τοπικών και εθνικών κατηγοριών.

Advertisement
MEGA

Γνωστός για το ήθος, τη σεμνότητα και τους ήπιους τόνους του, διατηρούσε άριστες σχέσεις με τους συναδέλφους του στον χώρο του ρεπορτάζ. Ανήκε σε τρίτεκνη οικογένεια, με τον πατέρα του να διατηρεί γαλακτοπωλείο στην πλατεία Εμπορίου και τη μητέρα του να συνδράμει στη δουλειά και την ανατροφή των παιδιών τους.

Με τη σύζυγό του, Λεμονιά Τσιολακούδη, δημιούργησαν μια αγαπημένη οικογένεια, αποκτώντας δύο κόρες: τη Θεοδώρα, η οποία εργάζεται στις Βρυξέλλες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και την Αποστολία, καθηγήτρια Μουσικής.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο, Τετάρτη 30 Ιουλίου, στις 10 το πρωί, στον Ιερό Ναό της Παναγίτσας, και θα ακολουθήσει η ταφή του στα Α΄ Κοιμητήρια του Δήμου Σερρών.

Η μνήμη του Δημητρίου Ματζιρόπουλου θα παραμείνει ζωντανή ως υπόδειγμα ήθους, συνέπειας και δημοσιογραφικής ευσυνειδησίας.

πηγή eproodos.gr

Σχολιάστε

19 − δέκα =



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ξύλινη γέφυρα της Αμφίπολης – Διασώζεται μοναδικό τεχνικό έργο 2.500 ετών

02/08/25 11:15 πμ

Η ξύλινη γέφυρα της Αμφίπολης – Διασώζεται μοναδικό τεχνικό έργο 2.500 ετών

Σέρρες: Ένας αρχαίος Σπαρτιάτης ο στρατηγός Βρασίδας "κοιμάται" στην Αμφίπολη

02/08/25 11:06 πμ

Σέρρες: Ένας αρχαίος Σπαρτιάτης ο στρατηγός Βρασίδας “κοιμάται” στην Αμφίπολη

Πρόεδρος ΠΑΣΚΕΔΙ: «Ο Δήμαρχος Σιντικής δεν ζητά εφαρμογή της νομιμότητας, αλλά τη θεσμοθέτηση της παρατυπίας»

02/08/25 10:50 πμ

Πρόεδρος ΠΑΣΚΕΔΙ για πανηγύρια: «Ο Δήμαρχος Σιντικής δεν ζητά εφαρμογή της νομιμότητας, αλλά τη θεσμοθέτηση της παρατυπίας»

Φώτης Βαγενάς: Τι ισχύει με τις χρεώσεις των τραπεζών - video

02/08/25 10:23 πμ

Φώτης Βαγενάς: Τι ισχύει με τις χρεώσεις των τραπεζών στα ΑΤΜ- video

51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή τη Κυριακή 17 Αυγούστου στο Ροδολίβος

02/08/25 10:13 πμ

51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή τη Κυριακή 17 Αυγούστου στο Ροδολίβος

ΔΕΗ 3x3 Street Basketball: Το μπάσκετ «κατέκτησε» τις πλατείες της χώρας

02/08/25 10:06 πμ

ΔΕΗ 3×3 Street Basketball: Το μπάσκετ «κατέκτησε» τις πλατείες της χώρας

Πως επικράτησε το τοπωνύμιο «Τούζλα» και τι σημαίνε

02/08/25 9:58 πμ

Παραλία Οφρυνίου: Πώς επικράτησε το τοπωνύμιο «Τούζλα», τι σημαίνει

ΚΟΡΕ: Επένδυση 5 Εκατ. Ευρώ στο Σκούταρι Σερρών

02/08/25 9:49 πμ

ΚΟΡΕ: Επένδυση 5 Εκατ. Ευρώ στο Σκούταρι Σερρών

Ο φύλακας της φύσης των Γρεβενών

02/08/25 9:38 πμ

Απόστολος Διανέλλος: Ο φύλακας της φύσης των Γρεβενών

Θεσσαλονίκη: Περίμενε στη στάση και την παρέσυρε μεθυσμένος οδηγός

02/08/25 9:14 πμ

Θεσσαλονίκη: Περίμενε στη στάση και την παρέσυρε μεθυσμένος οδηγός

Ελαφόνησος: Ο εξωτικός παράδεισος της Πελοποννήσου που στοχεύει στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη

02/08/25 9:07 πμ

Ελαφόνησος: Ο εξωτικός παράδεισος της Πελοποννήσου που στοχεύει στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη

Σίσκος: «Είχα πιστέψει ότι μπορώ να φέρω ένα μετάλλιο στη χώρα. Θα έρθει την επόμενη φορά»

02/08/25 8:59 πμ

Σίσκος: «Είχα πιστέψει ότι μπορώ να φέρω ένα μετάλλιο στη χώρα. Θα έρθει την επόμενη φορά»

Σχολιάστε

δυο × πέντε =