Η ΚΟΒ Υγείας Σερρών του ΚΚΕ πραγματοποίησε την Τετάρτη 17/4/2019 εκδήλωσης με θέμα: «ΕΕ και Υγεία, ο ρόλος της Τοπικής Διοίκησης» με εισηγητές την Εφη Σπέντζου και, γιατρός, υποψήφια Περιφερειακή ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Η ΚΟΒ Υγείας Σερρών του ΚΚΕ πραγματοποίησε την Τετάρτη 17/4/2019 εκδήλωσης με θέμα: «ΕΕ και Υγεία, ο ρόλος της Τοπικής Διοίκησης» με εισηγητές την Εφη Σπέντζου και, γιατρός, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση και Βαγγέλη Παπαμιχάλη Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Σερρών.

Advertisement
 

 

Με τα στοιχεία που παρέθεσαν ξεδιπλώθηκε η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, οι γενικές τις κατευθύνσεις στο θέμα της περίθαλψης και η μείωση του κόστους για την υγεία που θέλει να επιβάλει στους προϋπολογισμούς των χωρών μελών της.

 

 

 

 

 

 

 

Αντίθετα το βάρος νοσηλείας πέφτει στις πλάτες του λαού είτε με άμεση συμμετοχή του στα έξοδα σε φάρμακα ή περίθαλψη είτε μεταφέρεται στον ΕΟΠΥΥ που είναι πάλι χρήματα των εργαζόμενων και των ασφαλιστικών τους ταμείων. Ο κρατικός τομέας απαλλάσσεται παρ’ όλω που ενισχύεται με μεγάλη φορολογία των λαϊκών στρωμάτων και απαλλαγμένος πια από λαϊκά βαρίδια μπορεί και διατίθεται σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για να επενδύσουν είτε στο χώρο της υγείας είτε όπου αλλού υπάρχει μεγαλύτερο κέρδος.

Για το λαό φτώχεια και κακή περίθαλψη. Όσο για τον θεσμό του πολυδιαφημισμέου οικογενειακού γιατρού, αντί να λειτουργεί προληπτικά με τον κανονισμό λειτουργίας του μετατρέπεται σε μια υπηρεσία συνταγογράφησης μόνο.

Ο Βαγγέλης Παπαμιχάλης παρουσίασε αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο νοσοκομείο Σερρών. Παρουσίασε συγκριτικά στοιχεία με τη μείωση των προϋπολογισμών του νοσοκομείου, που μειώθηκαν στο μισό φέτος από ότι το 2017. Για τη σταθερή μείωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, και την άσχημη προοπτική του. «οι ανάγκες» είπε «καλύπτονται με επικουρικούς γιατρούς».

Advertisement

 

 

 

Οι επικουρικοί γιατροί δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Καλύπτονται από έσοδα που πρέπει να εξασφαλίσει το ίδιο το νοσοκομείο. Αποτέλεσμα να μετατρέπεται αυτό σε επιχείρηση κυνηγώντας κέρδη για να λειτουργήσει και όχι για να καλύψει ανάγκες των ασφαλισμένων ή ανασφάλιστων. Σε πολλές περιπτώσεις ο λαός αναγκάζεται να στραφεί στον ιδιωτικό τομέα.

Καταλήγοντας τόνισαν ότι λύση σε αυτό το τόσο ζωτικό ζήτημα δεν μπορεί να δοθεί στα πλαίσια του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος. Μόνο με μια εξουσία με έναν κεντρικό σχεδιασμό μιας λαϊκής εξουσίας όπως προτείνει το ΚΚΕ μπορεί να γίνει η Υγεία όχι μόνο κομμάτι της θεραπείας των εργαζόμενων αλλά και της πρόληψης. Δεν μπορούν να συνυπάρχουν Υγεία κι επιχειρηματικό κέρδος. Αυτή την πολιτική να στηρίξει ο λαός στις επόμενες εκλογές ψηφίζοντας παντού ΚΚΕ.

Την εκδήλωση Χαιρέτησαν η Περιφερική Σύμβουλος και υποψήφια για την Περιφέρεια και πάλι Φιλιώ Σαραντίδου και ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερρών Παύλος Φαρμάκης που τόνισαν και από την πλευρά τους την αντικειμενική πλέον ανάγκη να ενισχυθεί το ΚΚΕ στις εκλογές και στη ζωή για να βελτιωθεί το βιοτικό μας επίπεδο σε ποιότητα, υγεία και σε κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεθυσμένος και υπό την επήρεια κοκαΐνης ο 29χρονος που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο στην Αρτέμιδα

03/12/25 1:03 μμ

Αρτέμιδα: Μεθυσμένος και υπό την επήρεια κοκαΐνης ο 29χρονος που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο

«Αλλάζουμε χρονιά μαζί»: Με εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα η γιορτή υποδοχής του νέου έτους στο Νεοχώρι Σιντικής

03/12/25 10:41 πμ

«Αλλάζουμε χρονιά μαζί»: Με εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα η γιορτή υποδοχής του νέου έτους στο Νεοχώρι Σιντικής

Σέρρες: «Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί».

03/12/25 10:32 πμ

Σέρρες: «Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί».

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Επιτυχημένες οι «Βυζαντινές Σέρρες»

03/12/25 9:24 πμ

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Επιτυχημένες οι «Βυζαντινές Σέρρες»

Σερρών Θεολόγος: «Το έργο της Εκκλησίας μας θέλει ‘’ψυχή’’, στοργή, προσευχή, σοβαρότητα και υπευθυνότητα»

03/12/25 9:18 πμ

Σερρών Θεολόγος: «Το έργο της Εκκλησίας μας θέλει ‘’ψυχή’’, στοργή, προσευχή, σοβαρότητα και υπευθυνότητα»

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Ενεργή στήριξη στους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού

03/12/25 9:12 πμ

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Ενεργή στήριξη στους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού

Εκλογές για την ανάδειξη της νέας Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών - Αποτελέσματα

03/12/25 9:10 πμ

Εκλογές για την ανάδειξη της νέας Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών – Αποτελέσματα

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Τα Μυστικά του Πύργου της Μάρως» στη Νιγρίτα Σερρών

03/12/25 9:55 πμ

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Τα Μυστικά του Πύργου της Μάρως» στη Νιγρίτα Σερρών

Ένας στους πέντε θανάτους παιδιών συνδέεται με ανεπαρκή ανάπτυξη

03/12/25 9:00 πμ

Ένας στους πέντε θανάτους παιδιών συνδέεται με ανεπαρκή ανάπτυξη

Ενισχύεται διαρκώς το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια - Κλειστή παραμένει η E.O. Αθηνών - Θεσσαλονίκης

03/12/25 8:55 πμ

Ενισχύεται το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια – Κλειστή παραμένει η E.O. Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Το βιβλίο του «Ιθάκη» παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας

03/12/25 8:50 πμ

Το βιβλίο του «Ιθάκη» παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας

Συμφωνία στην ΕΕ για οριστικό τερματισμό των εισαγωγών αερίου από τη Ρωσία το 2027

03/12/25 8:47 πμ

Συμφωνία στην ΕΕ για οριστικό τερματισμό των εισαγωγών αερίου από τη Ρωσία το 2027