Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
20.4 C
Serres

Σέρρες: Εξακριβώθηκε η δράση της συμμορίας που εξαπατούσε ηλικιωμένους με το πρόσχημα τροχαίου ατυχήματος

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών συνελήφθη ένα άτομο και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 2 συνεργών του

Εξαπατούσαν πολίτες με το πρόσχημα ότι συγγενείς τους προκάλεσαν ή τραυματίστηκαν σε τροχαίο ατύχημα

Σε δύο περιπτώσεις κατάφεραν να αποσπάσουν πάνω από 40.000 ευρώ

Επιπλέον αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους 38 πολίτες στις Σέρρες προσπαθώντας να αποσπάσουν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ 

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούταν στις τηλεφωνικές απάτες με το πρόσχημα του τροχαίου ατυχήματος.

Για την υπόθεση συνελήφθη προχθές (12 Ιανουαρίου 2021) το μεσημέρι ένας αλλοδαπός άνδρας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη 2 αλλοδαπών συνεργών του.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι προαναφερόμενοι μαζί με συνεργούς τους ενώθηκαν σε εγκληματική ομάδα τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2020 και έχοντας διακριτούς ρόλους, δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εξαπάτηση πολιτών.

Ως προς την μεθοδολογία τους, προσποιούμενοι τον αστυνομικό ή τον γιατρό, τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστους πολίτες και ισχυρίζονταν ότι το παιδί τους προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα ή έχει τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα.


Babis


Με τον τρόπο αυτό προκαλούσαν στους ανυποψίαστους πολίτες έντονη σύγχυση και συναισθηματική φόρτιση και τους ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά δήθεν για να αποφύγει το παιδί τους τις συνέπειες του τροχαίου ατυχήματος ή δήθεν για να υποβληθούν σε άμεση χειρουργική επέμβαση, ως υποτιθέμενα θύματα του τροχαίου ατυχήματος.

Όπως διαπιστώθηκε, από το απόγευμα της 9ης Ιανουαρίου 2021 έως το απόγευμα της 11ης Ιανουαρίου 2021, πραγματοποίησαν 38 τηλεφωνήματα σε ανυποψίαστους πολίτες και προσπάθησαν να τους αποσπάσουν πάνω από 1.000.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι εφαρμόζοντας την ίδια μεθοδολογία κατάφεραν να εξαπατήσουν:

την 4 Νοεμβρίου 2020 μία ηλικιωμένη γυναίκα στις Σέρρες όπου της απέσπασαν 15.000 ευρώ και
την 20 Νοεμβρίου 2020 μία ηλικιωμένη γυναίκα στην Λάρισα όπου της απέσπασαν 26.000 ευρώ.
 

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκα 5 κινητά τηλέφωνα, ενώ η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των στοιχείων και των υπόλοιπων συνεργών του.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

ΣέρρεςΣέρρες: Εξακριβώθηκε η δράση της συμμορίας που εξαπατούσε ηλικιωμένους με το πρόσχημα...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Μουσικό Σχολείο Σερρών: “Οι μαθητές και μαθήτριες συναντούν τους Νεοέλληνες Συνθέτες”

Το Μουσικό Σχολείο Σερρών, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Σχολικών...

Πανηγύρια Σκοτούσσας και Ηράκλειας: Τι αλλάζει από φέτος – video

Διαφορετικός θα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα...

Συναυλία για την Πρωτομαγιά από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Σερρών – video

Συναυλία για την Πρωτομαγιά  διοργάνωσε το απόγευμα της Τέταρτης...

Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος 2025 – Συστάσεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών

Στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των...

Τελευταία Νέα