Έχουν αποσταλεί εξώδικα στον δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη, τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Ξενοφώντα Παπασταμόπουλο και τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Ιωάννη Μωυσιάδη,    ζητώντας να μην μπουν στο σχολείο ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

 

 

Έχουν αποσταλεί εξώδικα στον δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη, τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Ξενοφώντα Παπασταμόπουλο και τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Ιωάννη Μωυσιάδη, 

 

ζητώντας να μην μπουν στο σχολείο την ερχόμενη Παρασκευή τα προσφυγόπουλα και να δημιουργηθεί σχολείο γι’ αυτά μέσα στην προσφυγική δομή – εν ολίγοις, ζητείται δημιουργία κανονικού γκέτο.

 

Πόσα παιδιά προσφύγων θα βρεθούν στο Σκούταρι; Μόλις 10!

 

Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν πριν από δεκαπέντε μέρες και η όξυνση που προκάλεσε ολιγομελής ομάδα γονέων οδήγησε κατ’ αρχάς σε παραίτηση του προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, που δεν θέλησε να τους ακολουθήσει στις ακρότητές τους.

 

Δεν στάθηκε αρκετή ούτε η ενημέρωση που έκαναν επιτόπου σε τετράωρη συνέλευση ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας του νομού και οι τρεις συντονιστές εκπαίδευσης προσφύγων.

 

Σε ανακοινώσεις τους οι γονείς αρχικά επικαλούνταν «αναίτια αναστάτωση» και «έλλειψη εξειδικευμένης και επαρκούς πληροφόρησης», καθώς έχουν «κύριο μέλημα τον ευαίσθητο ψυχισμό των παιδιών». Αλλά, αφού η ενημέρωση έγινε, στη συνέχεια επέμειναν ότι η ενημέρωση… δεν θα γινόταν αν δεν τη ζητούσαν.

 

Τονίζουν δε ότι «μαθητές αυτής της ηλικίας εκλαμβάνουν το νέο και άγνωστο με έναν δικό τους τρόπο που ποικίλλει και δεν μπορεί να προβλεφθεί και τρομάζουμε στη σκέψη ότι ένα πρωί θα εισέλθουν στην αυλή του σχολείου δέκα νέοι μαθητές χωρίς να έχει γίνει καμία ενημέρωση στα παιδιά μας για αυτούς»!

 

 

 

 

Advertisement
MEGA

Μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο κ. Παπασταμόπουλος είναι κατ’ αρχήν κατηγορηματικός: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην μπουν στο σχολείο και να μην κάνουν κανονικά μάθημα τα παιδιά».

 

Η περιγραφή που κάνει στην εφημερίδα μας για τα δεδομένα και τις εξελίξεις είναι χαρακτηριστική:

 

«Στο Δημοτικό Σχολείο Σκουτάρεως θα βρεθούν έξι παιδιά για την τρίτη τάξη και τέσσερα για την τετάρτη. Προέρχονται από τη δομή προσφύγων στις Σέρρες, που φιλοξενεί περίπου 800 άτομα, όλοι τους Γεζίντι. Στις Σέρρες συνολικά θα φοιτήσουν 350 παιδιά προσφύγων σε έξι σχολεία της απογευματινής βάρδιας και επτά της πρωινής. Θεωρώ τις αντιδράσεις από μικρή μερίδα γονέων έωλες και τα επιχειρήματά τους δυστυχώς αστεία. Δεν είναι δυνατό να γίνει συζήτηση με άτομα που υποστηρίζουν ότι τα δέκα αυτά παιδιά θα κάνουν μουσουλμανάκια τα υπόλοιπα. Όταν ενημερώσαμε τους γονείς, η συνέλευση ξεκίνησε με 120 άτομα. Στην πορεία τα 80 έφυγαν. Στο τέλος δεν ξέρουμε πόσοι έμειναν και έβγαλαν αυτές τις ανακοινώσεις. Επιχειρήματα δεν υπάρχουν. Τα έχω ξαναζήσει αυτά σε άλλες συνελεύσεις όπου έρχονταν διάφοροι με “χαρτάκια” δήθεν να μας κάνουν “δύσκολες” ερωτήσεις. Τους είπα καθαρά: Όσοι προβούν σε ακρότητες θα αντιμετωπίσουν τον αντιρατσιστικό νόμο και με αυτά που κάνουν και λένε δημιουργούν κακό στα παιδιά τους. Μας στείλανε εξώδικο και λένε ότι έχουν μαζέψει 1.100 υπογραφές. Αν επικαλούνται τον νόμο, καλύτερα για εμάς, ο νόμος είναι σαφής, οι εκπαιδευτικές υποχρεώσεις συγκεκριμένες. Τα προσφυγόπουλα την Παρασκευή θα κάνουν μάθημα, θα τα υποδεχτούμε με χαρά και αγάπη, όπως κάνουμε και θα κάνουμε για όλα τα παιδιά».

 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ότι δεν έχει πλήρη ενημέρωση και θα επιληφθεί του θέματος, ωστόσο σημείωσε πως «έχουμε παιδιά προσφύγων στα σχολεία των Σερρών δύο χρόνια και δεν έχει δημιουργηθεί κανένα θέμα. Στο σχολείο που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι μου, αυτό στο οποίο και εγώ έμαθα γράμματα, πηγαίνουν προσφυγόπουλα και δεν έχει υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα. Το ίδιο και στα άλλα σχολεία της πόλης όπου έχουν ενταχθεί κανονικά στην εκπαιδευτική διαδικασία».

 

efsyn.gr

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

21/02/26 9:30 μμ

Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

Σέρρες: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

21/02/26 9:28 μμ

Σέρρες: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

21/02/26 9:24 μμ

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

Στο «κενό» βρέθηκαν πελάτες την ώρα του φαγητού σε κατάστημα εστίασης στην Πάνδροσο Ροδόπης.

21/02/26 9:06 μμ

Ροδόπη: Κατέρρευσε πάτωμα ταβέρνας, εννέα άτομα στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

21/02/26 8:53 μμ

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

21/02/26 8:40 μμ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

21/02/26 8:32 μμ

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι

21/02/26 10:33 πμ

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι – Συνταγή

Θεσσαλονίκη : Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

21/02/26 10:24 πμ

Θεσσαλονίκη: Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

21/02/26 9:45 πμ

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

Η Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

21/02/26 9:25 μμ

Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

Λαχταριστή γαλατόπιτα, παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή, χωρίς φύλλο, γλυκιά και αφράτη

21/02/26 12:17 πμ

Γαλατόπιτα παραδοσιακή