Σέρρες: Φόρος τιμής στην ελληνική γλώσσα από το Παλλατίδειο ΓΕΛ Σιδηροκάστρου!

«Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική. Το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου…»Οδ. Ελύτης

«Μήγαρις έχω άλλο στο νου μου, πάρεξ ελευθερία και «Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική.

ΒΛΑΧΟΣ

 

Το Παλλατίδειο ΓΕΛ Σιδηροκάστρου, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, θα αποτίσει φόρο τιμής στην παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας, καθώς η 9η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, σύμφωνα με την υπ. Αριθμ. 17889 κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Εξωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ Β’ 1384/24/04/2017).

 

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα, 11/2/2019, στις 12.45 και στο Γυμναστήριο του Σχολείου μας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην οποία – με βιωματικό, παραστατικό και πρωτότυπο τρόπο – μαθητές θα προβάλλουν το διαχρονικό πλούτο της γλώσσα μας, θα καταδείξουν τη δυναμική της και θα καταγράψουν τους προβληματισμούς τους για την πορεία της μέσα στο παγκοσμιοποιημένο γίγνεσθαι του 21ου αιώνα. 

Πιστεύω ότι, ίσως να ήταν πιο σοφό η μέρα αυτή να τιμάται στις 20 Μαΐου, ημέρα γέννησης του Σωκράτη, του Έλληνα φιλόσοφου, ενός από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ελληνικού και παγκόσμιου πνεύματος και πολιτισμού και ενός από τους ιδρυτές της Δυτικής φιλοσοφίας, δίχως να υποτιμώ τον Εθνικό ποιητή μας, Διονύσιο Σολωμό, που, ναι μεν είναι αξιολογότατος, όμως, δεν είναι παγκοσμίως γνωστός όπως ο Σωκράτης! Ενδεικτικό της σημασίας του Σωκράτη για την Αρχαία ελληνική φιλοσοφία είναι ότι όλοι οι Έλληνες φιλόσοφοι, πριν από αυτόν, ονομάστηκαν Προσωκρατικοί.
Αυτό υπερασπίζεται και ο Οργανισμός για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ), ο οποίος υποστηρίζει πως σκοπός αυτής της μέρας είναι η σημασία της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού και όχι μόνο η ελληνοφωνία… Έχει άδικο;

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *