Ανησυχητικό είναι το γεγονός πως, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, τα ζώα που ψοφούν παραμένουν στη στάνη, σκεπασμένα απλώς με ένα νάιλον

Σέρρες: Καταγγελία σοκ για ψόφια πρόβατα που παθαίνουν και σαπίζουν δίπλα στα σπίτια στο Χρυσό - video

Μια απίστευτη καταγγελία έρχεται από κάτοικο της Τοπικής Κοινότητας Χρυσού του Δήμου Εμμανουήλ Παππά. Όπως αναφέρει ο κ. Αντώνης, μια γυναίκα του χωριού αφήνει ανεξέλεγκτα τα περίπου 60 πρόβατά της να βόσκουν σε διάφορα σημεία του οικισμού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι λίγες οι φορές που τα ζώα περνούν ακόμη και μέσα από την πλατεία, αναζητώντας τροφή. Ο κάτοικος υποστηρίζει ότι η ιδιοκτήτρια αδυνατεί να τα φροντίσει όπως πρέπει, με αποτέλεσμα πολλά από τα ζώα να παραμένουν νηστικά ή να είναι άρρωστα.

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των κατοίκων και τις αναφορές στις αρμόδιες αρχές, όπως λέει ο κ. Αντώνης, δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής λύση στο πρόβλημα.

Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός πως, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, τα ζώα που ψοφούν παραμένουν στη στάνη, σκεπασμένα απλώς με ένα νάιλον, με αποτέλεσμα να αποσυντίθενται και να τα τρώνε τα σκουλήκια. 

Το περιστατικό αναδείχθηκε μέσα από την εκπομπή «Κάθε Μεσημέρι» του Epiloges, με τους κατοίκους να ζητούν άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών για την προστασία των ζώων αλλά και της δημόσιας υγείας. 

Με την κάμερα, αναζητήσαμε το πολυσυζητημένο μαντρί, όπου διαπιστώσαμε ότι τα πρόβατα δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση και φαίνεται πως αρκετά από αυτά είναι άρρωστα. Το μαντρί είναι πλησίον της τοπικής Κοινότητας Χρυσού, και οι ακαθαρσίες των ζώων  αφήνουν το αποτύπωμα τους  μέσα στο κέντρο του χωριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι ενήμερες για το πρόβλημα και αναμένουν την παρέμβαση του Εισαγγελέα. Η Κτηνιατρική Υπηρεσία, μάλιστα, έχει ζητήσει τη συνδρομή του Δήμου προκειμένου να θαφτούν τα νεκρά ζώα.

Ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, κ. Δημήτρης Νότας, σε δήλωσή του τόνισε πως η ιδιοκτήτρια πρέπει να «αντιληφθεί» ότι δεν μπορεί να συνεχίζει αυτή την παράνομη και απαράδεκτη πρακτική.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που η ευλογιά των αιγοπροβάτων «θερίζει» στη χώρα, με χιλιάδες ζώα να θανατώνονται και εκατοντάδες κτηνοτρόφους να βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟ ΣΤΟΝ ΔΡΑΒΗΣΚΟ – 550 ΕΓΚΥΑ ΖΩΑ ΘΑΝΑΤΩΝΟΝΤΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΛΟΓΙΑΣ

Advertisement
MEGA

Την ίδια ώρα, άλλος κτηνοτρόφος από την περιοχή του Δραβήσκου, στον Δήμο Νέας Ζίχνης, μετρά αντίστροφα για το τέλος της κτηνοτροφικής του μονάδας, την οποία δημιούργησε πριν από δέκα χρόνια. Η μονάδα του, με σημαντικό κύκλο εργασιών και δικό του τυροκομείο, αποτελούσε πρότυπο δραστηριότητας στην περιοχή, ενώ ο ίδιος σχεδίαζε να επεκταθεί και στον αγροτουρισμό.

Δυστυχώς, τα ζώα του κ. Ψαρέλη έχουν πλέον προσβληθεί από την ευλογιά, και το επόμενο διάστημα αναμένεται να θανατωθούν 550 έγκυες  προβατίνες, γεγονός που ισοδυναμεί με ολοκληρωτική καταστροφή.

Ο κτηνοτρόφος καταγγέλλει πως οι ταφές των άρρωστων ζώων καθυστερούν, με αποτέλεσμα άγρια ζώα και σαρκοφάγα πτηνά να διασπείρουν τον ιό στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως επισημαίνει, ο ίδιος τηρούσε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα βιοασφάλειας, όμως, παρά τις προσπάθειές του, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τον ιό εκτός της μονάδας του.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα φτιάξετε σιμιγδαλένιο χαλβά

22/02/26 2:48 μμ

Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα φτιάξετε σιμιγδαλένιο χαλβά

Πώς νηστεύουμε τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή - Οι εξαιρέσεις

22/02/26 12:41 μμ

Πώς νηστεύουμε τη Μεγάλη Σαρακοστή – Οι εξαιρέσεις

Αίτημα για κήρυξη της Λήμνου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης - Εκτεταμένες καταστροφές λόγω των πλημμυρικών φαινομένων

22/02/26 1:48 μμ

Αίτημα για κήρυξη της Λήμνου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης – Εκτεταμένες καταστροφές λόγω των πλημμυρικών φαινομένων

«Η αρχαιολογία έχει κοινωνική αποστολή», λέει ο ακαδημαϊκός Μ. Κοσμόπουλος, με αφορμή την εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Ακαδημίας Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής στις 27/2

22/02/26 1:47 μμ

«Η αρχαιολογία έχει κοινωνική αποστολή», λέει ο ακαδημαϊκός Μ. Κοσμόπουλος

Δωρεάν μαθήματα νοηματικής γλώσσας στο ΠΑΜΑΚ

22/02/26 12:49 μμ

Δωρεάν μαθήματα νοηματικής γλώσσας στο ΠΑΜΑΚ

Χάσμα ανάμεσα στις αντιλήψεις για την ισότητα των φύλων και τα μη συνειδητά στερεότυπα, διαπιστώνει έρευνα

22/02/26 12:47 μμ

Έρευνα: Χάσμα ανάμεσα στις αντιλήψεις για την ισότητα των φύλων και τα μη συνειδητά στερεότυπα

Γιατί τρώμε λαγάνα και χαλβά τη Καθαρά Δευτέρα;

22/02/26 12:31 μμ

Γιατί τρώμε λαγάνα και χαλβά τη Καθαρά Δευτέρα;

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι συμφωνίες με τη Chevron αναδεικνύουν τη γεωπολιτική μας θέση στην ευρύτερη περιοχή

22/02/26 11:38 πμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι συμφωνίες με τη Chevron αναδεικνύουν τη γεωπολιτική μας θέση στην ευρύτερη περιοχή

Πάτρα: Τροχαίο δυστύχημα με μία 45χρονη νεκρή και δύο τραυματίες

22/02/26 11:30 πμ

Πάτρα: Τροχαίο δυστύχημα με μία 45χρονη νεκρή και δύο τραυματίες

Πάτρα: Με τη παρέλαση αρμάτων και 50.000 καρναβαλιστών κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού

22/02/26 11:21 πμ

Πάτρα: Με τη παρέλαση αρμάτων και 50.000 καρναβαλιστών κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού

Σ.Παπασταύρου: Έμπρακτη άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων - Οι 10 γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες που θα γίνουν στην Ελλάδα μέχρι το 2032

22/02/26 9:59 πμ

Σ.Παπασταύρου: Έμπρακτη άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων – Οι 10 γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες που θα γίνουν στην Ελλάδα μέχρι το 2032

Πτολεμαΐδα: Σοβαρός τραυματισμός 17χρονου από κροτίδα – Κινδυνεύει με ακρωτηριασμό

22/02/26 9:40 πμ

Πτολεμαΐδα: Σοβαρός τραυματισμός 17χρονου από κροτίδα – Κινδυνεύει με ακρωτηριασμό

Σχολιάστε

είκοσι − 2 =