12.1 C
Serres

Σέρρες: Καταγγελία στον εισαγγελέα για την απουσία ασθενοφόρου στην Τερπνή- video

Date:

Έγγραφη αναφορά καταγγελία για τον σταθμό λειτουργίας του ΕΚΑΒ Τερπνής απέστειλε ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Αλέξανδρος Τζιάγκαλος προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νικόλαο Παπαευσταθίου και τον Δ/ντη του Παραρτήματος ΕΚΑΒ-Καβάλας κ. Χαρίλαο Λώτη, ο οποίος μιλώντας στο ΕΠΙΛΟΓΕΣ και στην εκπομπή ΚΑΘΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙ έκανε λόγω για εμπαιγμό και για έλλειψη διεκδικητικότητας.

Έγγραφη αναφορά – καταγγελία κοινοποιούμενη στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών για την λειτουργία του σταθμού του ΕΚΑΒ Τερπνής απέστειλε ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Βισαλτίας Αλέξανδρος Τζίαγκαλος προς τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νικόλαο Παπαευσταθίου και τον Δ/ντη του Παραρτήματος ΕΚΑΒ-Καβάλας κ. Χαρίλαο Λώτη, ζητώντας να ενεργήσουν άμεσα ώστε ο σταθμός του ΕΚΑΒ Τερπνής να λειτουργήσει επί 24ώρου βάσεως, όπως προβλέπεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο κ. Τζιάγκαλος μιλώντας στο ΕΠΙΛΟΓΕΣ και στην εκπομπή ΚΑΘΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙ έκανε λόγω για εμπαιγμό καθώς και για έλλειψη διεκδικητικότητας εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το ΕΚΑΒ Τερπνής εξυπηρετεί 3 κέντρα Υγείας, της Νιγρίτας, Μαυροθάλασσας και Στρυμονικού, τους φιλοξενούμενους του Οίκου Ευγηρίας ΑΛΚΜΗΝΗ, τους εργαζόμενους της Πολυεθνικής Εταιρείας FIBRAN, τους κρατούμενους του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Νιγρίτας και τους ασθενείς του ΚΕΦΙΑΠ Νιγρίτας γεγονός που κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη λειτουργίας του.

ΑΝΑΦΟΡΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

ΠΡΟΣ 

1) Τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νικόλαο Παπαευσταθίου. 

2) Τον Διευθυντή του Παραρτήματος ΕΚΑΒ-Καβάλας κ. Χαρίλαο Λώτη. Κοινοποιούμενη: στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών

ΘΕΜΑ: «Αναφορά-Καταγγελία για την λειτουργία του σταθμού του ΕΚΑΒ Τερπνής». Σχετ.: το υπ’ αριθ. πρωτ. 17431/18.04.2022 διαβιβαστικό με θέμα: «Διαβίβαση εγγράφου για τη λειτουργία του σταθμού του ΕΚΑΒ Τερπνής», με το οποίο κοινοποιείται το υπ’ αριθ. πρωτ. 1544/06.04.2022 έγγραφο του Διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας Παραρτήματος Καβάλας με θέμα: «Λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ Τερπνής». 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βισαλτίας τον Ιούλιο του προηγούμενου έτους με την υπ’ αριθ.77/2021 (ΑΔΑ: 69XKΩ9Β-ΑΚΓ) απόφαση του εξέδωσε ψήφισμα Διαμαρτυρίας για την αναστολή λειτουργίας του ΕΚΑΒ Τερπνής, το οποίο και κοινοποίησε σε όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας του ΕΚΑΒ και στους Υπουργούς και Βουλευτές του Ν. Σερρών. 

Στη συνέχεια και επειδή τα προβλήματα στη λειτουργία του Σταθμού ΕΚΑΒ Τερπνής δεν αντιμετωπίστηκαν από τη Διοίκηση του Υπουργείου Υγείας και του ΕΚΑΒ το Δημοτικό Συμβούλιο με νέο ψήφισμα τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, όπως εκδόθηκε με την υπ’ αριθ. 21/2022(ΑΔΑ: ΨΕΒΗΩ9Β-ΒΡ3) απόφασή του, ζήτησε εκ νέου από τις Υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΚΑΒ καθώς και τους Υπουργούς και Βουλευτές του Νομού Σερρών να προβούν σε ενέργειες πρόσκλησης 

εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να μετακινηθεί προσωπικό (έστω και εθελοντικά) στη βάση της Τερπνής, ώστε να επανέλθει σε κανονική λειτουργία ο Σταθμός ΕΚΑΒ που εδρεύει στην Τερπνή του Δήμου Βισαλτίας, δεδομένου ότι εξυπηρετεί 29 κοινότητες και οικισμούς μιας μεγάλης γεωγραφικής έκτασης με πολλές ιδιαιτερότητες, τόσο λόγω της μορφολογίας της όσο και λόγω των πληθυσμιακών χαρακτηριστικών της. 

Επί του ανωτέρω ψηφίσματος εστάλη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας Κεντρική Υπηρεσία προς το Δήμο Βισαλτίας το υπ’ αριθ. πρωτ. 17431/18.04.2022 διαβιβαστικό με θέμα: «Διαβίβαση εγγράφου για τη λειτουργία του σταθμού του ΕΚΑΒ Τερπνής», με το οποίο κοινοποιείται το υπ’ αριθ.πρωτ. 1544/06.04.2022 έγγραφο του Διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας Παραρτήματος Καβάλας με θέμα: «Λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ Τερπνής», το οποίο σε απάντηση της υπ‘ αριθ.21/2022(ΑΔΑ: ΨΕΒΗΩ9Β-ΒΡ3) απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, μας γνωρίζει μεταξύ άλλων τα εξής κάτωθι: 

«...Για την περιοχή των Σερρών και Νιγρίτας –Τερπνής επιχειρούν τρία (3) ασθενοφόρα όλο το εικοσιτετράωρο εκ των οποίων το Α3 επί 24ώρου στη βάση της Τερπνής…»

«...Αναφορικά με την υποτιθέμενη φημολογία περί κλεισίματος της βάσης Τερπνής επανειλημμένως έχει αναφερθεί ρητά στα ΜΜΕ καθώς και στον Δήμαρχο Βισαλτίας ότι λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως (1 ασθενοφόρο -Α3)…». Επειδή δεν ισχύει ότι το ΕΚΑΒ Τερπνής λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως με 1 ασθενοφόρο -το Α3, το Δημοτικό Συμβούλιο Βισαλτίας στις 30.05.2022 με την υπαριθ.64/2022 (ΑΔΑ: 67HHΩ9Β-EMM) απόφασή του, αποφάσισε παράσταση διαμαρτυρίας από τους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων στον Υπουργό του Νομού Σερρών και στην Κυβερνητική Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να συζητηθεί εκ νέου η λειτουργία του σταθμού ΕΚΑΒ ΤΕΡΠΝΗΣ. 

Μάλιστα, ο κ. Δήμαρχος είπε τα εξής: «…σε απάντηση του ανωτέρω εγγράφου έγινε τηλεφωνική επικοινωνία στην οποία ειπώθηκε ότι δεν ισχύει ότι το ΕΚΑΒ Τερπνής λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως (1 ασθενοφόρο -Α3). Θα ακολουθήσει και έγγραφη απάντηση από το Δήμο Βισαλτίας…»

Επειδή στους οικισμούς του Δήμου ζουν, κυρίως, ηλικιωμένοι και υπερήλικες αγρότες και συνταξιούχοι

Επειδή το ΕΚΑΒ Τερπνής εξυπηρετεί 3 Κέντρα Υγείας (Νιγρίτας, Μαυροθάλασσας και Στρυμονικού), όπως και τους φιλοξενούμενους του Οίκου Ευγηρίας (Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων) ΑΛΚΜΗΝΗ, τους εργαζομένους της Ελληνικής Πολυεθνικής Εταιρείας FIBRAN, τους κρατουμένους του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Νιγρίτας και τους ασθενείς του ΚΕΦΙΑΠ Νιγρίτας (πρώην ΚΑΦΚΑ). 

Επειδή το τελευταίο διάστημα όλοι οι δημότες του Δήμου έχουμε γίνει πολλάκις μάρτυρες δυσάρεστων περιστατικών, στα οποία επιχείρησε ασθενοφόρο από μακριά είτε από τη βάση των Σερρών είτε του Ροδολίβους με όλους τους κινδύνους, που αυτό εγκυμονεί. 

Επειδή πρόκειται για ένα θέμα κυριολεκτικά Ζωής ή θανάτου

Επειδή η βάση του ΕΚΑΒ Τερπνής θα έπρεπε να λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως, όπως και εσείς ομολογείτε στο προρρηθέν έγγραφό σας

Για όλους τους παραπάνω λόγους Σας KAΛOYME όπως ενεργήσετε ΑΜΕΣΑ τα δέοντα, ώστε ο σταθμός του ΕΚΑΒ Τερπνής να λειτουργήσει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ επί 24ώρου βάσεως, όπως 

προβλέπεται από την Υπηρεσία σας, αλλά και από την Έγγραφη Απάντησή σας. 

Με τιμή Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δήμος Βισαλτίας – πρΟΤΑγωνιστής» 

Αλέξανδρος Τζιάγκαλος 


ΣέρρεςΣέρρες: Καταγγελία στον εισαγγελέα για την απουσία ασθενοφόρου στην Τερπνή- video

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Έκοψε την βασιλόπιτα ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών- Video

Η ετήσια εκδήλωση κοπής της παραδοσιακής Βασιλόπιτας πραγματοποιήθηκε το...

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο που αφορά τις καταθέσεις μαρτύρων αστυνομικών- Video

Μία ρύθμιση που αφορά τις καταθέσεις μαρτύρων αστυνομικών και...

Επιτυχημένος και φέτος ο χορός της Θρακικής Εστίας Σερρών -Video

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου για ακόμη...

Ομιλία με θέμα την κακοποίηση στο Νέο Σούλι Σερρών- Video

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η ενημερωτική...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα