Τμήμα του χείμαρρου Κρουσοβίτη στο Σιδηρόκαστρο , εντός του οικισμού , που είχε να καθαριστεί από την εποχή δημαρχίας του Απόστολου Καρύδα καθαρίστηκε επιτέλους σήμερα από την φυτική γη και το πλήθος των δενδρυλλίων μετά από «καταδρομική» επέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλου με την συνδρομή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή.

Οι εικόνες μαρτυρούν την σημερινή ριζική αλλαγή του τοπίου η οποία και θα συνεχιστεί από συνεργεία της Αντιπεριφέρειας ώστε η «ζούγκλα» του Σιδηροκάστρου που επαλειμμένα έχει αναδειχθεί να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ερωτηματικό παραμένει τι θα πράξει ο δήμος με όσες κατασκευές έχουν κατασκευαστεί εντός της κοίτης και πιθανόν εμποδίζουν την ελεύθερη διέλευση των υδάτων για την αποφυγή πλημμύρας .

 

Χειρωνακτικές εργασίες θα πραγματοποιηθούν και τις επόμενες ημέρες περιμετρικά της νησίδας πριν την έναρξη των επίσημων εργασιών καθαρισμού της πεδινής κοίτης σύμφωνα με την δημοπρασία που ολοκληρώθηκε για λογαριασμό της Αντιπεριφέρειας.

 


 

Views: 342