Στον Προμαχώνα αποφάσισαν να κορυφώσουν τον αγώνα των κινητοποιήσεών τους οι εκπρόσωποι του κλάδου της Εστίασης των Σερρών, συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που κήρυξε το πανελλήνιο ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Στον Προμαχώνα αποφάσισαν να κορυφώσουν τον αγώνα των κινητοποιήσεών τους οι εκπρόσωποι του κλάδου της Εστίασης των Σερρών, συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που κήρυξε το πανελλήνιο όργανο (ΠΟΕΣΕ) για την ερχόμενη Τρίτη (16/112/2021).

Advertisement
 

Συγκεντρωμένα σήμερα το πρωί μπροστά από το κτήριο της αντιπεριφέρειας των Σερρών τα μέλη της Ένωσης Καταστημάτων Αναψυχής & Εστίασης Ν. Σερρών άκουσαν τον Πρόεδρο Σωτήρη Κοτσαμπά και συμφώνησαν με τις προτάσεις του Δ.Σ. της Ένωσης για 24ωρο κλείσιμο των καταστημάτων στις 16/11/2021 και μετάβαση από το πρωί στον Προμαχώνα, όπου ειρηνικά και χωρίς να κλείσουν οι δρόμοι θα διατρανώσουν τα αιτήματά τους, διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον για την Εστίαση που βάλλεται σωρηδόν λόγω των νέων μέτρων της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Το κάλεσμα συμμετοχής απευθύνεται σε ΟΛΟΥΣ τους εκπροσώπους της Εστίασης, όχι μόνο τους επαγγελματίες, αλλά και τους υπαλλήλους, τους συνεργάτες και προμηθευτές του κλάδου, από όλη την περιφερειακή ενότητα των Σερρών, από τις Σέρρες, μέχρι και τη Βισαλτία, Ηράκλεια και τη Σιντική.

Η μετάβαση στον Προμαχώνα θα γίνει με λεωφορεία, τα οποία θα ξεκινήσουν στις 11.00 το πρωί, μπροστά από το κτήριο της Εθνικής Τράπεζας των Σερρών, ενώ νωρίτερα στις 10.00 θα προηγηθεί η συγκέντρωση των απεργών. Με την άφιξη στο σημείο θα επιδοθούν ψηφίσματα διαμαρτυρίας στους τοπικούς φορείς διοίκησης. Μεταξύ άλλων οι εκπρόσωποι της εστίασης διεκδικούν:

Advertisement
  • Αναπροσαρμογή των προστίμων και μετατόπισή τους και στον παραβάτη. 
  • Μεταβολή επιστρεπτέας προκαταβολής σε ΜΗ επιστρεπτέα. 
  • Συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων με συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές .
  • Επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου.
  • Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας . 
  • Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών. 
  • Μείωση του ΦΠΑ στο 6%. 
  • Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων. 
  • Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021. 
  • Ειδική Γραμματεία ή Επιμελητήριο Εστίασης.
  • Επίλυση του εργατικού κόστους με ειδικές ρυθμίσεις σε στρεβλώσεις της εργατικής  νομοθεσίας που δεν λαμβάνουν υπόψη της υψηλής έντασης επιπλέον κοστολογίων  του κλάδου (νυχτερινά, βραδινά, αργίες, σαββατοκύριακα) και την μοναδικότητά  του, στο σύνολο των εργασιακών θέσεων.
  • Εξ΄ ορθολογισμός του κλάδου με δομικές αλλαγές.

Η Εστίαση σήμερα διαμαρτύρεται και φωνάζει σε κάθε τόνο πως ΔΕΝ θα αντέξει ακόμη έναν δύσκολο χειμώνα, ΔΕΝ θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος ακόμη ενός lockdown ΔΕΝ θα αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη!

Πρέπει να σώσουμε τις επιχειρήσεις μας, πρέπει να επιβιώσουμε στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται, ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΛΟΥΚΕΤΑ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διεθνές συνέδριο για τα δικαιώματα του παιδιού από το ΔΙΠΑΕ τον Ιούνιο του 2026

13/11/25 1:00 μμ

Διεθνές συνέδριο για τα δικαιώματα του παιδιού από το ΔΙΠΑΕ τον Ιούνιο του 2026

ΕΕ: Shein και Temu... Η Ενωση σχεδιάζει την επιβολή δασμών επί των μικρών πακέτων που εισάγονται στην Ευρώπη

13/11/25 12:57 μμ

ΕΕ: Shein και Temu… Η Ενωση σχεδιάζει την επιβολή δασμών επί των μικρών πακέτων που εισάγονται στην Ευρώπη

Τέσσερα σκάφη βυθίστηκαν έπειτα από μεγάλη πυρκαγιά στη Μαρίνα Ζέας

13/11/25 12:54 μμ

Τέσσερα σκάφη βυθίστηκαν έπειτα από μεγάλη πυρκαγιά στη Μαρίνα Ζέας

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Η θυσία του Ντάνιελ Ντέι Λιούις, το κορεάτικο «Τσεκούρι» και η Νυρεμβέργη

13/11/25 12:54 μμ

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Η θυσία του Ντάνιελ Ντέι Λιούις, το κορεάτικο «Τσεκούρι» και η Νυρεμβέργη

Σέρρες: Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στο Κλειδί

13/11/25 12:51 μμ

Σέρρες: Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στο Κλειδί – 3 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, 30 συλλήψεις

Πλήρης υποδέχεται την Άνβιλ ο ΠΑΟΚ

13/11/25 1:03 μμ

Πλήρης υποδέχεται την Άνβιλ ο ΠΑΟΚ

Οι Μέριλ Στριπ και Αν Χάθαγουεϊ επιστρέφουν στο «The Devil Wears Prada 2»

13/11/25 1:02 μμ

Οι Μέριλ Στριπ και Αν Χάθαγουεϊ επιστρέφουν στο «The Devil Wears Prada 2»

Στα μοβ το Δημαρχείο για την Ημέρα Προωρότητας - Ημερίδα του (ΜΕΝΝ) Παπαγεωργίου

13/11/25 1:01 μμ

Στα μοβ το Δημαρχείο για την Ημέρα Προωρότητας – Ημερίδα του (ΜΕΝΝ) Παπαγεωργίου

Θρήνος για τον χαμό του 40χρονου κρεοπώλη στο Κιλκίς: «Ξεκοκάλιζε κρέατα, τράβηξε το μαχαίρι δυνατά και έκοψε τη μηριαία αρτηρία»

13/11/25 12:59 μμ

Θρήνος για τον χαμό του 40χρονου κρεοπώλη στο Κιλκίς: «Ξεκοκάλιζε κρέατα, τράβηξε το μαχαίρι δυνατά και έκοψε τη μηριαία αρτηρία»

Τραγική φιγούρα ο 25χρονος που έπεσε αγκαλιά με τον μικρό Ανδρέα στην Αχαΐα - «Δεν μπορώ να το αντέξω, θα με ακολουθεί για μια ζωή»

13/11/25 12:27 μμ

Τραγική φιγούρα ο 25χρονος που έπεσε αγκαλιά με τον μικρό Ανδρέα στην Αχαΐα – «Δεν μπορώ να το αντέξω, θα με ακολουθεί για μια ζωή»

Σέρρες: "Ο θάνατος περνάει έξω από το μαντρί του" - Σε απόγνωση χωρίς βοήθεια ο κτηνοτρόφος παλεύει μόνος του - video

13/11/25 12:01 μμ

Σέρρες: “Ο θάνατος περνάει έξω από το μαντρί του” – Σε απόγνωση χωρίς βοήθεια ο κτηνοτρόφος παλεύει μόνος του – video

Η Πειραιώς, στο πλαίσιο της διαχρονικής στήριξης που παρέχει στην Τέχνη και τον Πολιτισμό, συνεχίζει τη δημιουργική συνεργασία της με την Εθνική Λυρική Σκηνή, με τη χορηγία του αφιερώματος στον σπουδαίο δημιουργό Νίκο Σ. Πετρόπουλο, που εγκαινιάζεται με την παρουσίαση της δημοφιλούς όπερας «Τόσκα» του Τζάκομο Πουτσίνι. Η «Τόσκα» παρουσιάζεται από τις 27 Νοεμβρίου 2025 έως τις 9 Ιανουαρίου 2026 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σηματοδοτώντας την έναρξη του αφιερώματος που πραγματοποιείται με τη χορηγία της Πειραιώς. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) είναι ο Μέγας Δωρητής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Στο πλαίσιο του αφιερώματος, κατά τη σεζόν 2025/26, αναβιώνουν στην ΕΛΣ δύο από τις εμβληματικές παραγωγές του Νίκου Σ. Πετρόπουλου: η «Τόσκα» του Τζάκομο Πουτσίνι και η «Τραβιάτα» του Τζουζέππε Βέρντι. Ο Νίκος Σ. Πετρόπουλος έχει υπογράψει ως σκηνογράφος, ενδυματολόγος και σκηνοθέτης περισσότερες από είκοσι παραγωγές όπερας, οπερέτας και χοροδραμάτων, οι οποίες επαναλαμβάνονται με τεράστια επιτυχία τις τελευταίες πέντε δεκαετίες. Η συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Πειραιώς για τον Πολιτισμό, με στόχο την προαγωγή και ενίσχυση έργων μοναδικής πολιτιστικής αξίας και δημιουργών υψηλού επιπέδου που διαμορφώνουν τη σύγχρονη πολιτιστική ταυτότητα της χώρας.

13/11/25 11:35 πμ

Η Πειραιώς χορηγός του αφιερώματος στον Νίκο Σ. Πετρόπουλο και της όπερας «Τόσκα» στην Εθνική Λυρική Σκηνή