Σέρρες: Λαμπρές επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Εμμανουήλ Παπά- video

Ακριβώς 200 χρόνια συμπληρώνονται από το θάνατο του ήρωα της Επανάστασης του 1821, Εμμανουήλ Παπά από τις Σέρρες. Το πρωί της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τα 200 χρόνια από τον θάνατο του στην ομώνυμη τοπική κοινότητα. στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου

ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Λαλούσης Χαράλαμπος. Παρόντες ήταν βουλευτές του νόμου, ο Αντιπεριφερειαρχης Παναγιωτης Σπυρόπουλος , Δήμαρχοι της ΠΕ Σερρων και αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η ομιλία της ημέρας έγινε από την καθηγήτριας φυσικής αγωγής κ. Παπατζιομάλλου Ευαγγελία η οποία αναφέρθηκε στην δράση και πρόσφατα του Εμμ. Παπά. Ενώ χαιρετισμό απηύθυνε  και Αντιστράτηγος κ. Καλούσης ο οποίος ανακοίνωσε ότι στον Εμμ. Παπά  αποδόθηκε ο βαθμός του Υποστράτηγου επί τιμήν. 

Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, στο Ηρώων, από τους εκπροσώπους αρχών και οργανώσεων . Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός  Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής  ενώ ως εκπρόσωπος της Βουλής της Ελλήνων στεφάνι κατέθεσε ο βουλευτής Σερρών Κωνσταντίνος Μπούμπας

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου έδωσε το παρόν στην σημερινή ημέρα μνήμης

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
 
Exit mobile version