30.8 C
Serres

Σέρρες: Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και νέοι- Χρήση και Εθισμός, Ασφάλεια και επικίνδυνες προκλήσεις

Date:

Ο Δήμος Σερρών (Αντιδημαρχία Παιδείας), η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών (ΔΔΕ Σερρών), η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Σερρών (ΕΛΜΕ Σερρών) και ο Σύλλογος Καθηγητών Πληροφορικής (ΣΥΚΑΠΣ) διοργάνωσαν Ημερίδα με θέμα : «Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και νέοι. Χρήση και Εθισμός, Ασφάλεια και επικίνδυνες προκλήσεις»

Ευχαριστούμε τους επίσημους προσκεκλημένους που μας τιμήσανε με την παρουσία τους.

Πατέρας Ηλίας, εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας

Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Σπυρόπουλος

Αντιδήμαρχος Σερρών κ. Δεσποτίδης

Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Σαγίρη

ΣυντονιστήςΕκπαίδευσης του 4ου ΠΕΚΕΣ Σερρών κ. Σαριβασιλείου

Αιρετός εκπρόσωπος στο ανώτερο υπηρεσιακό συμβούλιο ΚΥΣΔΕ του Υπ. Παιδείας και πρ. Διευθυντής Εκπαίδευσης Σερρών, κ. Ρίζος


Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σερρών κ. Παπαχρήστου

Διευθύντριες και Διευθυντές.

Να ευχαριστήσουμε θερμά τους εκπαιδευτικούς που προσφέρθηκαν να συνοδεύσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες στην Ημερίδα καθώς και τους Διευθυντές και Διευθύντριες και εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων που εξασφάλισαν τη συμμετοχή των παιδιών είτε διά ζώσης είτε διαδικτυακά.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ΚΕΠΛΗΝΕΤ για την ουσιαστική βοήθεια του στο live streaming.

Σέρρες: Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και νέοι- Χρήση και Εθισμός, Ασφάλεια και επικίνδυνες προκλήσεις

Την ημερίδα συντόνισε η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σερρών κ. Πάνου Ελευθερία. Η θεματική της ημερίδας προέκυψε από τις ανάγκες και τα δεδομένα της σύγχρονης εποχής. Η νέα τεχνολογία και οι τεράστιες δυνατότητες που αυτή προσφέρει μετέτρεψε την παραδοσιακή καθημερινότητά όλων μας και κυρίως των νέων σε ψηφιακή καθημερινότητα που συνοδεύεται και από πολύωρη ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι νέοι χρησιμοποιούν την ψηφιακή επικοινωνία, αλληλοεπιδρούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικοινωνούν με άλλους χρήστες,  συμμετέχουν σε εικονικές κοινότητες, ακολουθούν, ακολουθούνται αλλά και παρακολουθούνται.

Σέρρες: Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και νέοι- Χρήση και Εθισμός, Ασφάλεια και επικίνδυνες προκλήσεις

H Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αποτελεί τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Κύρια αποστολή της υπηρεσίας η καταστολή του εγκλήματος στον Κυβερνοχώρο, με ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψή του. Στο πλαίσιο αυτό η Δίωξη έχει αναπτύξει ένα σύνολο καινοτόμων δράσεων με στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο, τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτό και τους τρόπους προστασίας. Κεντρική ομιλήτρια της ημερίδας η Διευθύντρια της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  Β. Ελλάδος κ. Στέλλα Πάτση, η οποία πραγματοποιεί ενημερώσεις σε σχολεία και Ημερίδες σε διάφορες πόλεις της περιοχής αρμοδιότητάς της.

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και νέοι

Ο Σύλλογος Καθηγητών Πληροφορικής Σερρών είναι ένας από τους δραστήριους επιστημονικούς συλλόγους των καθηγητών δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Δεύτερος ομιλητής της ημερίδας ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΚΑΣ.ΠΣ κ. Κοφίτσας Βάιος. Τελευταία ομιλήτρια της ημερίδας η Ψυχολόγος κ. Καραγκιόζη Φανή, επιστημονικό στέλεχος του Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Σερρών «ΟΑΣΙΣ». Η κ. Καραγκιόζη είναι ψυχοπαιδαγωγός, εξειδικευμένη στο πεδίο του εθισμού των εφήβων με πολλές παρεμβάσεις σε ζητήματα που άπτονται των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.


ΣέρρεςΣέρρες: Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και νέοι- Χρήση και Εθισμός, Ασφάλεια και επικίνδυνες...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες: Αποχαιρετιστήρια καλοκαιρινή γιορτή στο ΕΕΕΕΚ Σερρών- video

Με πλήθος μαθητών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής η...

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών: Extreme Track Days αυτό το Σαββατοκύριακο- video

Extreme Track Days διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Αυτοκινητοδρόμιο...

Σέρρες: Σε γιορτινό κλίμα η συναυλία του Συλλόγου Ορφέα Νέου Σκοπού -video

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, σε όμορφο και γιορτινό κλίμα...

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Σερραίος ηθοποιός Αλέξανδρος Τσακίρης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο μετά την είδηση πως “έφυγε”...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα