Μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα οι κάτοικοι του Δήμου Ν. Ζίχνης βίωσαν και πάλι μια πρωτοφανή θεομηνία. Καταστροφές σημειώθηκαν σε σπίτια, και αποθήκες, πέσανε δέντρα σε πολλές περιοχές, ενώ οι καλλιεργητές είναι σε απόγνωση σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Θεόδωρο Κούτλε.
Δεν πρόλαβαν να συνέλθουν από την σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε τον Δήμο Ν. Ζίχνης και μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα οι κάτοικοι των περιοχών βιώσανε έναν νέο κατακλυσμό με ανυπολόγιστες καταστροφές σε οικίες, καθώς καταστράφηκαν ηλιακοί, στέγες σπιτιών, αποθήκες και πέσανε δέντρα στους δρόμους. Ο αντιδήμαρχος Ν. Ζιχνης κ. Θεόδωρος Κούτλες μιλάει για εκδίκηση της φύσης ενώ η μάχη για την αποκατάσταση των ζημιών είναι χωρίς σταματημό με τα συνεργεία να δουλεύουν ακατάπαυστα.
Το χαλάζι χτύπησε αλύπητα και πάλι την περιοχή για τρίτη φορά δίνοντας την χαριστική βολή στις καλλιέργειες. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο και πάλι το χαλάζι ήταν μεγαλύτερο από το μέγεθος ενός καρυδιού και κάποιες στιγμές έφτανε και το μέγεθος του αβγού. Αύριο αναμένεται να πάνε στην περιοχή κλιμάκια του ΕΛΓΑ.
Η διακοπή της ηλεκτροδότησης βύθισε στο σκοτάδι πολλές περιοχές. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται πυρετωδώς και η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί. Επί ποδός και η πυροσβεστική. «Ευτυχώς δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές» αναφέρει ο κ. Κούτλες.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ- ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
- Ανάσα δροσιάς από Τετάρτη στη χώρα – Η πρόγνωση του Κολυδά για μελτέμια στο Αιγαίο
- Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα
- Η παλιά γέφυρα του Ευρίπου: Από το δίδυμο έργο του Όθωνα, στη μεταλλική κατασκευή του 1963 που στέκει πάνω από τα παλιρροϊκά ρεύματα της Χαλκίδας
- Χατζηβασιλείου: Δύο νέα οχήματα ενισχύουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών
- Youtube: Απαγορεύτηκε για τους εφήβους στην Αυστραλία