Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε η δεύτερη μεταγωγή μεταναστών από την Κρήτη προς τη δομή φιλοξενίας στο Κλειδί του Δήμου Σιντικής.
Λίγο πριν τις έντεκα το πρωί της Κυριακής, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη μεταγωγή μεταναστών από την Κρήτη με προορισμό τη δομή στο Κλειδί του δήμου Σιντικής.
Η αποβίβαση έγινε στο λιμάνι της Καβάλας, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, και ακολούθησε η μεταφορά στη δομή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκαν τριακόσια τριάντα άτομα (330).
Μετά και τις δύο μεταγωγές, ο συνολικός αριθμός φιλοξενούμενων στη δομή ανέρχεται σε εξακόσιους εβδομήντα έξι(676)
Η δομή έχει χωρητικότητα οκτακοσίων ατόμων.
Ένα τμήμα της λειτουργεί ως κλειστή, για το διάστημα εξέτασης αιτημάτων ασύλου.
Ενώ ευπαθείς ομάδες —όπως παιδιά, έγκυες και ηλικιωμένοι— θα φιλοξενούνται σε ανοιχτό τμήμα, με δικαιώματα αιτούντων άσυλο.
Οι περισσότεροι προέρχονται από χώρες της Βόρειας Αφρικής.
Στις δύο δομές του Νομού Σερρών φιλοξενούνται σήμερα συνολικά περίπου χίλια εκατό άτομα (1100), από δεκαεννέα διαφορετικές εθνικότητες με τον αριθμό τους να αναμένεται σύντομα να μειωθεί καθώς ολοκληρώνονται οι διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να μεταβούν στις χώρες που επιθυμούν.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ : ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΗ ΔΟΜΗ
Την ίδια ώρα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών, μέσω του προέδρου της, ζητούν άμεσα μέτρα για τις συνθήκες ασφάλειας στη δομή.
- Αποκατάσταση και ενίσχυση της περίφραξης
- Υπογειοποίηση των καλωδίων
- Απομάκρυνση οικίσκων από τα όρια της περίφραξης
- Και τοποθέτηση νέων οικίσκων για τη φύλαξη και προστασία των σκοπών
Το αρμόδιο Υπουργείο είναι ενήμερο σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Ιωάννη Κούνιο και οι εργασίες αποκατάστασης της περίφραξης ξεκίνησαν ήδη το πρωί της Δευτέρας 4/8/2025.
Η Ένωση ζητά επίσης ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων, με:
- Επτά αξιωματικούς υπηρεσίας
- Μία επιπλέον διμοιρία υποστήριξης
- Και μία ομάδα ΟΠΚΕ
Παράλληλα να υπενθυμίσουμε ότι 110 συνοριοφύλακες έχουν αναλάβει τη φύλαξη της εν λόγω δομής.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Σχολιάστε