Έτυχε, σε τοπικό κανάλι, να παρακολουθήσω συζήτηση με τον κ. Γιάννη Αγγούση και γνωστή έμπειρη δημοσιογράφο μεσημεριανής εκπομπής. Ο κ. Αγγούσης μιλούσε σαν εκπρόσωπος Κίνησης Πολιτών κι έλεγε ότι η ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Έτυχε, σε τοπικό κανάλι, να παρακολουθήσω συζήτηση με τον κ. Γιάννη Αγγούση και γνωστή έμπειρη δημοσιογράφο μεσημεριανής εκπομπής. Ο κ. Αγγούσης μιλούσε σαν εκπρόσωπος Κίνησης Πολιτών κι έλεγε ότι η δημοτική αρχή θα φέρει πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη (27-2-2019) για να παραχωρηθεί ο ΟΒΑ–Πάρκο Ομονοίας στον Πανσερραϊκό (συγκεκριμένα πένηντα δύο ολόκληρα στρέμματα).

Άκουγα και δεν πίστευα στ’ αφτιά μου. Όλος ο ζωτικός χώρος άθλησης, περιπάτου, ποδηλασίας που ανήκει στους δημότες πάππου προς πάππου, και αποτελεί μέρος της τοπικής παράδοσης,παραχωρείται σε μια επιχείρηση!!! Τι έγινε, κύριοι, πώς σας κατέβηκε αυτή η ιδέα, ακριβώς στο τέλος της θητείας σας;

Δε σκεφτόσαστε τους ψηφοφόρους σας, περνούν κατά χιλιάδες από τις εγκαταστάσεις του ΟΒΑ–Πάρκο Ομονοίας! Πώς θα τους αντικρίσετε και πώς θα ζητήσετε την ψήφο τους στις προσεχείς εκλογές; Δε φοβόσαστε τις συνέπειες; Γιατί δεν κάνετε υπομονή δυο μήνες, να το θέσετε υπόψη των δημοτών πρώτα, να δούμε αν θα σας ψηφίσουν, και αν σας ψηφίσουν,θα μπορούσατε μετά να θεωρήσετε, με το δίκιο σας, ότι έχετε την εξουσιοδότηση να προχωρήσετε στην παραχώρηση. Είστε εκλεγμένοι άρχοντες.

Έχετε συναίσθηση τι σημαίνει αυτό; Πάντως, σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει ότι έχετε δικαιοδοσία να παραχωρείτε πενήντα δύο στρέμματα(μείον δεκαεφτά πιθανόν) σε μια επιχείρηση, δεν είναι ιδιοκτησία σας, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΣΕΡΡΑΪΚΟ ΛΑΟ.

Σας έχει απασχολήσει καθόλου ότι αυτός είναι ένας χώρος που τον επισκέπτονται μαθητές κατά τους σχολικούς περιπάτους, περιπατητές, ποδηλάτες,αθλητές, άνθρωποι που γιορτάζουν τα κούλουμα, άνθρωποι που χαίρονται και γαληνεύουν;  Ενδιαφέρεστε καθόλου για τη ζωή των δημοτών; Και μη μας πείτε ότι ο χώρος θα συνεχίσει να είναι επισκέψιμος! Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο.Αρκετά με τις έντεκα ή τις δώδεκα προϋποθέσεις. Πόσες είναι αποφασίστε, ο ένας λέει έντεκα και ο άλλος δώδεκα.

Ποιον ενδιαφέρουν οι προϋποθέσεις; Είναι στάχτη στα μάτια.Δεν έχω συγκρατήσει το όνομά του, κάποιος έκανε παρέμβαση στην εκπομπή και χαρακτήρισε τη δημοσιογράφο αδιάβαστη, επειδή αρνιόταν να δεχτεί ότι δεν έχουν κανένα νόημα αυτές οι μυστηριώδεις προϋποθέσεις. Απ’ ό,τι κατάλαβα, υπήρξε και μια σύναξη προέδρων (αθλητικών σωματείων;) που συμφώνησαν ομόφωνα, υποτίθεται (προηγούμενα κάποιος δήλωνε διαφωνών απ’ το τηλέφωνο), με την παραχώρηση. Ηταν κι ένας πολίτης ανάμεσα τους που συμφωνούσε κι αυτός, αλλά μετά αποκαλύφθηκε ότι ανήκε στην παράταξη του κ. Αγγελίδη.

Μεγάλο μπάχαλο, τη στιγμή που ολόκληρη Κίνηση Πολιτών διαφωνεί κάθετα.Αρκετά και με τους προέδρους, εδώ μιλάμε για ένα λαϊκό αθλητικό χώρο, όπως πολύ σωστά σημείωσε ο κ. Αγγούσης. Μιλάμε για ένα ιστορικό εμβληματικό τόπο, που είστε έτοιμοι να παραχωρήσετε αβασάνιστα (δώστε το χωράφι σας, κύριε, αν αγαπάτε τόσο τον Πανσερραϊκό) και να πλήξετε ένας πλήθος μη προνομιούχων δημοτών που, σαφώς, έχει ήδη πλήξει βάναυσα η κρίση. Τι μας νοιάζουν οι πρόεδροι; Το σερραϊκό λαό έπρεπε να ρωτήσετε, κάτι που, αν θέλατε, θα μπορούσατε να το κάνετε την προεκλογική περίοδο,μέσα απ’ το πρόγραμμά σας σαν παράταξη. Μήπως δεν έχετε το θάρρος να το τολμήσετε;

Αγαπητέ μου, κ. Αγγούση, θέλω στο πρόσωπό σας να συγχαρώ την Κίνηση Πολιτών που πρόβαλε αυτό το κεφαλαιώδους σημασίας ζήτημα. Θέλω επίσης να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είστε μόνοι, είναι πολλοί μαζί σας, είναι όλοι οι Σερραίοι, αργά ή γρήγορα θα ξεσηκωθούν. Ωστόσο, ευελπιστώ ότι η πρόταση δε θα περάσει, οι δημοτικοί σύμβουλοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, μπορεί να αγαπούν τον Πανσερραϊκό, όπως τον αγαπάμε όλοι μας, αλλά προέχει η ευτυχία των δημοτών.

Advertisement
MEGA

Τελειώνω κάνοντας έκκληση στον κύριο δήμαρχο που έχει επανειλημμένα δώσει σημάδια ότι είναι σκεπτικιστής, με αρχές, να μη συνδέσει το όνομά του με ένα τέτοιο ατόπημα. Το ηθικό, το λογικό, το δίκαιο είναι να αποφασίσει για το θέμα η επόμενη δημοτική αρχή όπως ανέφερα πιο πάνω.

Αυτό ισχύει ακόμη και για την ανανέωση της θητεία ενός καλλιτεχνικού διευθυντή ΔΗΠΕΘΕ, δεν ανανεώνεται ποτέ λίγο πριν τις εκλογές!Θέλω εδώ να θυμίσω ότι ο κ. Αγγελίδης κατεδάφισε τη δημοτική αγορά, αλλά το είχε ξεκαθαρίσει προεκλογικά, κατά κάποιο τρόπο, είχε τη λαϊκή εντολή να το κάνει και το έκανε στην αρχή της θητείας του, όχι στο τέλος.

 

Γιώργος Καρτέρης



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έβρος: Πλημμύρισαν 60.000 στρέμματα στο Σουφλί

22/02/26 11:17 μμ

Έβρος: Πλημμύρισαν 60.000 στρέμματα στο Σουφλί

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη, εν αναμονή σφοδρής χιονόπτωσης

22/02/26 11:12 μμ

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη, εν αναμονή σφοδρής χιονόπτωσης

Ποντισμένο Σερρών: Καθαρά Δευτέρα με “Κετσέκια” - video

22/02/26 11:01 μμ

Ποντισμένο Σερρών: Καθαρά Δευτέρα με “Κετσέκια” – video

Καθαρά Δευτέρα: Τι συμβολίζει - Τι σημαίνει η λέξη Κούλουμα

22/02/26 10:57 μμ

Καθαρά Δευτέρα: Τι συμβολίζει – Τι σημαίνει η λέξη Κούλουμα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 23 Φεβρουαρίου

22/02/26 10:54 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 23 Φεβρουαρίου

Μέλος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και ο σύζυγός του κατηγορούνται ότι έκλεψαν τρία εκατ. δολάρια από την κυβέρνηση

22/02/26 10:49 μμ

Μέλος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και ο σύζυγός του κατηγορούνται ότι έκλεψαν τρία εκατ. δολάρια από την κυβέρνηση

Πρώτη και καλύτερη η ΑΕΚ

22/02/26 10:46 μμ

Πρώτη και καλύτερη η ΑΕΚ

Άνοια: Γιατί οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο;

22/02/26 10:44 μμ

Άνοια: Γιατί οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο;

«Κοσμικό ηφαίστειο» ζωντανεύει ξανά: Μια μαύρη τρύπα ξυπνά ύστερα από 100 εκατομμύρια χρόνια

22/02/26 10:42 μμ

«Κοσμικό ηφαίστειο» ζωντανεύει ξανά: Μια μαύρη τρύπα ξυπνά ύστερα από 100 εκατομμύρια χρόνια

Δημήτρης Κοντολάζος: Κάποιοι συνάδελφοι μπορεί να τα λένε αυτά για να ακούγονται

22/02/26 8:02 μμ

Δημήτρης Κοντολάζος: Κάποιοι συνάδελφοι μπορεί να τα λένε αυτά για να ακούγονται

Διαδικτυακές δημοπρασίες: Συζήτηση με έναν δημοπράτη και έναν ιστορικό ερευνητή - Τι αντικείμενα πωλούνται - Ποιοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν

22/02/26 7:56 μμ

Διαδικτυακές δημοπρασίες: Τι αντικείμενα πωλούνται – Ποιοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν

Η Κυρά Σαρακοστή: Τι συμβολίζει και ποια είναι η συνταγή (έθιμο)

22/02/26 7:46 μμ

Η Κυρά Σαρακοστή: Τι συμβολίζει και ποια είναι η συνταγή (έθιμο)