Χωρίς τον Χρήστο Μέγκλα κύλισαν 40 μέρες στη σερραϊκή κοινωνία.  Ήταν νωρίς το πρωί της 17ης Ιουλίου που ο νομός που τόσο αγάπησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών συγκλονισμένος μάθαινε ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Χωρίς τον Χρήστο Μέγκλα κύλισαν 40 μέρες στη σερραϊκή κοινωνία.  Ήταν νωρίς το πρωί της 17ης Ιουλίου που ο νομός που τόσο αγάπησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών συγκλονισμένος μάθαινε την είδηση του θανάτου του.  

Συγγενείς και φίλοι δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν ότι ο αγαπητός σε όλους Χρήστος δεν είναι μαζί τους. 

Λίγες μέρες αργότερα το δς του Επιμελητηρίου Σερρών αποφάσισε την μετονομασία του πρώην στρατοπέδου Κολοκοτρώνη σε Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ. Ήταν μία πράξη,  ως ελάχιστο φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρόεδρο Χρήστο Μέγκλα. 

Ο Χρήστος Μέγκλας  υπήρξε επί μία δεκαετία πρόεδρος του Επιμελητηρίου, από το 2011 έως το 2021, και λίγες μέρες πριν το θάνατό του,  είχε υποβάλει την παραίτησή του. Αγωνιστής μέχρι το τέλος , προωθούσε τα συμφέροντα του τόπου του  με αποκορύφωμα την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Κολοκοτρώνη στο Επιμελητήριο Σερρών για τις ανάγκες της SEREXPO.  

Advertisement
MEGA

Γεννημένος το 1957 στις Σέρρες, αποφοίτησε από τη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ και το 1980 έκανε τα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα. Ίδρυσε τρεις εταιρίες ως συνέχεια της επιχείρησης του πατέρα του, ενώ το 1998 οι επιχειρήσεις αυτές συγχωνεύτηκαν σε μία δημιουργώντας την “ Χρήστος Μέγκλας ΑΒΕΕ”, της οποίας ο εκλιπών υπήρξε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.
Η εταιρία εξελίχθηκε σε βιομηχανία λιπασμάτων με εισαγωγή, εμπορία και παραγωγή σπόρων, και με πωλήσεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση και ασχολήθηκε ενεργά με τον αθλητισμό. Ήταν παντρεμένος με την Ελίζα Κουγιουμτζόγλου, με την οποία απέκτησε έναν γιο, τον Βασίλη.  

Το έργο του πάντως έχει αφήσει σημαντικό αποτύπωμα στη σερραϊκή κοινωνία  


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

03/04/26 6:57 μμ

Ταουσιάνης: «Αυτά τα παιδιά μπορούν να μας πάνε στα τελικά»

03/04/26 6:38 μμ

Γκατούζο: «Αποτύχαμε, πάντα με την μπλε φανέλα στην καρδιά μου»

03/04/26 6:17 μμ

Το Stade de France έδρα των «Πετεινών» έως το 2055

03/04/26 5:57 μμ

Φαριόλι: «Φανταστείτε την Σπόρτινγκ χωρίς τον Σουάρες και την Μπενφίκα χωρίς τον Παυλίδη»

03/04/26 5:32 μμ

Φλικ: «Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, να βελτιωθούμε, ο ρατσισμός δεν έχει θέση»

03/04/26 5:21 μμ

Σιμεόνε: «Ο σεβασμός έχει χαθεί στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία εδώ και χρόνια»

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, σταθερή η κατάστασή του

03/04/26 5:04 μμ

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, σταθερή η κατάστασή του

Η Τσέλσι έθεσε εκτός ομάδας για δύο αγώνες τον Φερνάντες

03/04/26 7:04 μμ

Η Τσέλσι έθεσε εκτός ομάδας για δύο αγώνες τον Φερνάντες

Γκουαρντιόλα: «Έχουμε ευκαιρία να φτάσουμε σε ένα απίστευτο ορόσημο, σε οκτώ σερί ημιτελικούς Κυπέλλου»

03/04/26 7:02 μμ

Γκουαρντιόλα: «Έχουμε ευκαιρία να φτάσουμε σε ένα απίστευτο ορόσημο, σε οκτώ σερί ημιτελικούς Κυπέλλου»

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ενεργοποιεί τη ρήτρα για να κρατήσει Νίκο Γκονζάλεθ

03/04/26 7:01 μμ

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ενεργοποιεί τη ρήτρα για να κρατήσει Νίκο Γκονζάλεθ

Λαπόρτα: «Στο τέλος της σεζόν θα μιλήσουμε με τον Φλικ»

03/04/26 6:59 μμ

Λαπόρτα: «Στο τέλος της σεζόν θα μιλήσουμε με τον Φλικ»

Χάνει το ματς με τη Φράιμπουργκ ο Κέιν, αισιοδοξία για Ρεάλ

03/04/26 6:57 μμ

Χάνει το ματς με τη Φράιμπουργκ ο Κέιν, αισιοδοξία για Ρεάλ