Να επιστρέψει στην πατρίδα του παρ’ όλο που εκκρεμούσαν σε βάρος του μέτρα απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ένα βούλευμα και δυο εντάλματα σύλληψης, προσπάθησε ένας 38χρονος Βούλγαρος που θεωρείται ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Να επιστρέψει στην πατρίδα του παρ’ όλο που εκκρεμούσαν σε βάρος του μέτρα απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ένα βούλευμα και δυο εντάλματα σύλληψης, προσπάθησε ένας 38χρονος Βούλγαρος που θεωρείται «κλειδί» στην δράση κυκλώματος που οργάνωνε παράνομες υιοθεσίες στην Ελλάδα!

 

Οι αρχές τον είχαν ταυτοποιήσει από τις παραμονές Χριστουγέννων του 2016, όταν η Ασφάλεια Κατερίνης εξάρθρωσε το βουλγαρικό κύκλωμα που πωλούσε βρέφη σε άτεκνα ζευγάρια Ελλήνων.

 

Τότε, είχαν συλληφθεί έξι ομοεθνείς του, τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, οι οποίοι έφερναν από Βουλγαρία φτωχές γυναίκες στους τελευταίους μήνες κύησης και τις φιλοξενούσαν σε ένα σπίτι στην Κατερίνη, ώσπου να γεννήσουν σε κλινικές της περιοχής.

Έπειτα, έκλειναν συμφωνίες με τους ενδιαφερόμενους και εισέπρατταν τα χρήματα ύψους από 6.000 ως 8.000 ευρώ. Από τον Οκτώβριο του 2013 ως το Μάιο του 2015, είχαν διαθέσει τουλάχιστον 13 νεογνά σε ζευγάρια στην βόρεια Ελλάδα και την Αττική.

Ο 38χρονος δεν είχε εντοπιστεί όταν εξαρθρώθηκε το κύκλωμα, αλλά κατάφερνε να κρύβεται παρά το γεγονός ότι είχαν εκδοθεί σε βάρος του βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κατερίνης για μεσολάβηση σε παράνομη υιοθεσία κατ’ επάγγελμα και με κερδοσκοπία και εντάλματα σύλληψης του ανακριτή Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας και της ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για υιοθεσία και απόπειρα μεσολάβησης σε υιοθεσία με κερδοσκοπία αντίστοιχα.

 

Ωστόσο, όταν το πρωί του Σαββάτου επιχείρησε να το σκάσει στη Βουλγαρία, οι αστυνομικοί που του έκαναν έλεγχο στον Συνοριακό Σταθμό του Προμαχώνα διαπίστωσαν ότι ήταν καταζητούμενος και τον συνέλαβαν.

 

Ο αλλοδαπός κρατείται και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, που αναμένεται να διατάξει την μεταγωγή του στις δικαστικές αρχές των πόλεων όπου εκδόθηκαν τα διωκτικά έγγραφα σε βάρος του.

 

 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΑΝΤΑΛΑΚΗ: ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΥΙΟΘΕΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ

Advertisement
Babis

 

«Τα φαινόμενα παράνομων υιοθεσιών είναι καταδικαστέα» τονίζει με δήλωσή της η Προϊσταμένη Δ/νης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Σερρών Ευαγγελία Τανταλάκη σημειώνοντας πως πλέον «Με τη βελτίωση και την τροποποίηση της σχετικής Νομοθεσίας συντομεύουν τα χρονικά διαστήματα και το όνειρο των άτεκνων ζευγαριών παίρνει σάρκα και οστά νόμιμα.

Η κα Τανταλάκη καλεί τα άτεκνα ζευγάρια να απευθύνονται στην υπηρεσία της Π.Ε. Σερρών προκειμένου να ενημερώνονται για τις διαδικασίες νόμιμης υιοθεσίας λέγοντας παράλληλα πως υπάρχουν αρκετοί Σερραίοι που προσέρχονται για ενημέρωση.

 

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

11/01/26 10:40 μμ

Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

11/01/26 10:50 μμ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

11/01/26 10:49 μμ

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

Κρέπες (σαν κανελόνια) με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

11/01/26 10:48 μμ

Κρέπες στον φούρνο με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα - Μονόδρομος για την πολιτική αλλαγή είναι η νίκη του ΠΑΣΟΚ

11/01/26 10:11 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

11/01/26 10:00 μμ

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

11/01/26 10:10 μμ

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

11/01/26 10:05 μμ

Volley League γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

Ιράν - Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

11/01/26 10:03 μμ

Ιράν – Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

11/01/26 9:42 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

11/01/26 9:03 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας

11/01/26 8:52 μμ

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας