Σέρρες: Στους δρόμους οι μαθητές για τη σωτηρία του πλανήτη(VIDEO)Παγκόσμια Ημέρα Δράσης η σημερινή κατά της κλιματικής αλλαγής και σε όλο τον κόσμο εκατομμύρια άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους για τη σωτηρία του πλανήτη και για να διαμαρτυρηθούν για την Περιβαλλοντική Καταστροφή .

 

Το ίδιο συνέβη και στην πόλη των Σερρών όπου σήμερα η πλατεία Ελευθερίας πλημμύρισε με νέους μαθητές που συγκεντρώθηκαν για να ενώσουν και αυτοί τις δικές τους φωνές , με αυτές των υπόλοιπων νέων της Ευρώπης.

 

Συντονίστρια αυτής της δράσης ήταν η Δανάη-Χριστίνα Αβδελά έχοντας στο πλευρό της μια αμάδα νέων που στηρίζουν όλη αυτή την προσπάθεια.

Έχοντας ως σημείο αναφοράς τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στις 23 Σεπτεμβρίου 2019 στη Νέα Υόρκη, οι οργανώσεις που αποτελούν τη «Συμμαχία για το Κλίμα» στην Ελλάδα υποστηρίζουν το ελληνικό μαθητικό κίνημα «Fridays For Future Greece» και τις δράσεις που διοργανώνει τη συγκεκριμένη εβδομάδα.


 

Με κεντρικό σύνθημα «Πρέπει να γίνει είδηση οι άνθρωποι να έχουνε Οικολογική συνείδηση» και με συνθήματα γραμμένα σε πλακάτ, όπως … “Ξύπνα το Περιβάλλον σε χρειάζεται»

Οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία ξεκινώντας από την πλατεία Ελευθερίας ,στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών όπου κατέθεσαν τον δικό τους ψήφισμα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη , στη συνέχεια προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία και στο τέλος κατέθεσαν ψήφισμα και στον Δήμο Σερρών το οποίο παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Νυκτοπάτης.

 

 

 

 

 

 

Views: 27

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *