-Διαφήμιση-

Σέρρες: Τι ζητούν οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ-” Διασφαλίστε την υγεία μας και των οικογενειών μας”

Σέρρες: Τι ζητούν οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ

 Αντιδράσεις για την δια ζώσης εκπαίδευση από τους μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Σερρών

Οι μαθητές που φοιτούν στο σχολείο, ζητούν να συνεχιστούν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση γιατί ανησυχούν για την διασπορά του κορωνοϊού, αφού είναι οι περισσότεροι μεγάλοι σε ηλικία

Διαβάστε τα αιτήματά τους

Προς : • Διεύθυνση 4ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ

• Σύλλογο Διδασκόντων ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ

• Δ/ θμια Εκπαίδευση • Πολιτική Προστασία

• Περιφερειακή Ενότητα Σερρών

• Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Επανέναρξη των δια ζώσης μαθημάτων του ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ.

Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις των υπευθύνων του Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων από τη 1 Φεβρουαρίου, έντονη ανησυχία και προβληματισμός προκλήθηκε στη μαθητική κοινότητα του σχολείου μας.

Ως 15 μελές του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε αυτές τις ανησυχίες , ελπίζοντας ότι θα τις λάβετε σοβαρά υπόψη και θα πράξετε τα δέοντα. Στην παρούσα φάση με τον κίνδυνο της πανδημία να μην έχει εκλείψει, καλούμαστε να επιστρέψουμε στις σχολικές αίθουσες, μη λαμβάνοντας υπόψη οι αρμόδιοι τις ιδιαιτερότητες των μαθητών των Εσπερινών Λυκείων, που ως γνωστόν οι περισσότεροι ανήκουν στη Μέση ηλικία .

Αναλυτικότερα επισημαίνουμε τα παρακάτω:

1ον Οι περισσότεροι από τους μαθητές που φοιτούν στο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 45 και άνω. Ως εκ τούτου, πολλοί από αυτούς ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ή συμβιώνουν με γονείς και παιδιά που ανήκουν σε αυτές. Επιπρόσθετα, οι περισσότεροι κατά τις πρωινές ώρες εργάζονται στις επιχειρήσεις τους ,σε δημόσιες ή ιδιωτικές υπηρεσίες, όπου υπάρχει έντονος συγχρωτισμός με άλλες πληθυσμιακές ομάδες. Γι’ αυτόν τον λόγο ο κίνδυνος της διασποράς του ιού είναι πολύ αυξημένος, δεδομένου μάλιστα ότι ο προβληματισμός για τις νέες μεταλλάξεις του ιού είναι έντονος.

2ον Το σχολείο μας είναι το μοναδικό ίσως σχολείο στον Νομό που λειτουργεί σε τρεις βάρδιες, πρωινή απογευματινή και βραδινή. Στα εργαστήρια, στις μηχανές και στους υπολογιστές έχουν πρόσβαση φυσικά οι μαθητές και του πρωινού σχολείου. Καθώς, όμως, είναι δύσκολη η απολύμανση όλων αυτών των μηχανημάτων από την μια βάρδια στην άλλη και σε τακτά διαστήματα, αυξάνεται ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού. Επίσης, η οδηγία του ΕΟΔΔΥ για τον τακτό αερισμό των σχολικών αιθουσών, στην περίπτωση του Εσπερινού σχολείου εγκυμονεί άλλους κινδύνους για την υγεία, καθώς κατά τις βραδινές ώρες λειτουργίας του σχολείου και μάλιστα το χειμώνα, η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή και συχνά υπό του μηδενός.

3ον Ένας μεγάλος αριθμός μαθητών μετακινείται από όλα σχεδόν τα δημοτικά διαμερίσματα του Νόμου Σερρών. Ο κίνδυνος διασποράς του ιού σε όλο τον Νομό είναι πολύ μεγάλος σε περίπτωση που έστω κι ένας μαθητής νοσήσει. Εντύπωση και έντονο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός της διαφοροποίησης, όσον αφορά στη συνέχιση ή μη της τηλεκπαίδευσης, των ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ από τα ΣΔΕ. Ενώ στην περίπτωση των ΣΔΕ λαμβάνονται υπόψη -και ορθώς- όλες οι παραπάνω παράμετροι και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρμοδίων θα συνεχιστεί σε αυτά η τηλεκπαίδευση, για τα ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΕΠΑΛ δε λήφθηκε καμία σχετική μέριμνα.

Εν κατακλείδι, επιθυμούμε να λάβουμε μία επίσημη και τεκμηριωμένη ενημέρωση για τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση να διακοπεί η τηλεκπαίδευση στα ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΕΠΑΛ και από τη 1 Φεβρουαρίου να ξεκινήσουν τα δια ζώσης μαθήματα, δεδομένης όλης της κατάστασης , όπως περιγράφεται παραπάνω αλλά και της καθολικής συμμετοχής των μαθητών του Εσπερινού στα διαδικτυακά μαθήματα, στα οποία σημειωτέον η μαθησιακή διδασκαλία διεξάγονταν κανονικά και εποικοδομητικά με την αξιέπαινη προσπάθεια και των καθηγητών μας.

Πάντα με γνώμονα την προστασία της υγείας σε ατομικό και συλλογικό. καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να προβαίνουν στη λήψη εκείνων των αποφάσεων που θα διασφαλίζουν την υγεία όλων και εν προκειμένω των καθηγητών και των μαθητών του 4ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ αλλά και των οικογενειών τους.

Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του 15μελες. Τσακιρίδης Βασίλης

-Διαφήμιση-Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Exit mobile version