Πέπλος μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση 36χρονου Τούρκου, ο οποίος προσπάθησε να περάσει στην Ελλάδα με πλαστά έγγραφα και στη συνέχεια αποκαλύφτηκε, από την ταυτοποίηση των στοιχείων του, ότι εκκρεμούσε σε ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Πέπλος μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση 36χρονου Τούρκου, ο οποίος προσπάθησε να περάσει στην Ελλάδα με πλαστά έγγραφα και στη συνέχεια αποκαλύφτηκε, από την ταυτοποίηση των στοιχείων του, ότι εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Τουρκία.

Advertisement
 

 

Στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, όπου εξακολουθεί να κρατείται, πολλοί μιλούν για VIP κρατούμενο με μεγάλη οικονομική επιφάνεια που αρνείται όσα τον κατηγορούν.

 

Από τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΝΤΟΥΡΗ

Το διεθνές ένταλμα που είχε εκδώσει η Τουρκία σε βάρος του Γ. Α. αφορά μία καταδίκη με ποινή 3 χρόνων και 4 μηνών φυλάκισης για κατηγορίες που σχετίζονται με λειτουργία παράνομων εταιριών στοιχηματισμού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 36χρονος κατονομάζεται από τις τουρκικές δικαστικές αρχές ως ο σχεδιαστής ιστοσελίδων για τέτοιες παράνομες εταιρίες και ειδικά ενός παιγνιδιού που ονομάζεται «show hand», στο οποίο ο παίκτης κρατάει στα χέρια του ένα τραπουλόχαρτο και η αποκάλυψή του τού αποφέρει κέρδη ή όχι. Η δίκη του έγινε τον Μάρτιο του 2017, όμως ο ίδιος κατηγορείται ότι συμμετείχε στις εταιρίες αυτές από τα τέλη Οκτωβρίου 2008 και μετά τη δίκη εκδόθηκε η ερυθρά αγγελία, με την οποία αναζητήθηκε διεθνώς.

 

Ο ψηλός, εντυπωσιακός 36χρονος, που μιλάει άπταιστα αγγλικά, πέρασε το απόγευμα της 28ηςΦεβρουαρίου πεζός τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον Προμαχώνα. Έδειξε στον έλεγχο ένα έγγραφο στο οποίο φαινόταν ότι είναι Έλληνας ομογενής, πιστεύοντας ότι έτσι θα περάσει.

Η πλαστότητα του εγγράφου έγινε γρήγορα αντιληπτή και τότε υποστήριξε πως είναι Ρώσος. Την ώρα που η ασφάλεια Σερρών σχημάτιζε τη δικογραφία γα τη χρήση του πλαστού δελτίου ομογενούς, το σύστημα των δακτυλικών αποτυπωμάτων αποκάλυπτε την πραγματική του ταυτότητα.

 

Ταυτόχρονα τα στοιχεία του «χτύπησαν» στο σύστημα αναζητήσεων της Ιντερπόλ και συνελήφθη με την ερυθρά αγγελία. Ο πρώτος ισχυρισμός του ήταν ότι κατηγορείται άδικα από το τουρκικό καθεστώς, ενώ υποστήριξε πως είναι χριστιανός, λόγω της Ρωσίδας γυναίκας του.

Έδειξε έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία είναι επιχειρηματίας που ζει στο Λονδίνο, όπου είναι η βάση των εταιριών του. Η σύλληψη του 36χρονου είναι αλήθεια ότι κινητοποίησε τις ελληνικές αστυνομικές αρχές, οι οποίες εξέφρασαν εκτιμήσεις ακόμη και ότι είναι υποστηρικτής του κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν, χωρίς όμως ο ίδιος να έχει επικαλεστεί κάτι τέτοιο.

Αυτός φαίνεται ότι ήταν ο πρώτος λόγος για τον οποίο η προσαγωγή του στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης το πρωί της Παρασκευής 1η Μαρτίου δεν έγινε κάτω από τις συνήθεις συνθήκες. Συνοδευόταν από πάνοπλους αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) μέχρι να παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών και να διατυπώσει την πρώτη αρνητική του θέση για την έκδοσή του στην Τουρκία.

 

Οι περίεργες μίζες

Ο 36χρονος ακόμη δεν έχει διατυπώσει επίσημα τους ισχυρισμούς του για το αίτημα έκδοσης των τουρκικών δικαστικών αρχών, ούτε όμως και την άποψή του για τις κατηγορίες. Έγκυρες πηγές έλεγαν όμως στην Karfitsa πως έχει αναφέρει ότι η δικαστική του υπόθεση στην Τουρκία δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα πρόσχημα για να τον εκδικηθούν κυβερνητικοί παράγοντες της γειτονικής χώρας, επειδή δεν ανταποκρίθηκε στις πιέσεις τους να τους χρηματίσει για να του επιτρέψουν να κάνει επενδύσεις και να αναπτύξει την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

 

Από την αρχική έρευνα φαίνεται πως πράγματι ο 36χρονος είναι δηλωμένος ως επιχειρηματίας στη Μεγάλη Βρετανία και δραστηριοποιείται στον χώρο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ειδικότερα εμφανίζεται να είναι ιδιοκτήτης αλυσίδας καφέ.

Advertisement
MEGA

Γεννήθηκε στα Άδανα, όμως εμφανίζεται να έχει δραστηριότητα στην κατεχόμενη Κύπρο και έτσι να συνδέεται και με το Λονδίνο. Βέβαια, τουρκικά ΜΜΕ που μετέδωσαν μόλις την Τρίτη την είδηση της σύλληψής του στην Ελλάδα, ανέφεραν ότι είχε διαφύγει από την Τουρκία στην Κύπρο και από εκεί στο Λονδίνο.

Στο διαδίκτυο έχει βρεθεί η φωτογραφία του και σε οικονομικές σελίδες, όπου συνδέεται και με επιχειρήσεις – καζίνο. Ο ίδιος στο twitter του έχει γράψει «ζωή δεν είναι να περιμένεις να περάσει η καταιγίδα, αλλά να μάθεις να χορεύεις στη βροχή».

 

Η υπόθεση της έκδοσης ή όχι αναμένεται να κριθεί στο προσεχές διάστημα από το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης. Ο 36χρονος όμως ήδη έχει καταθέσει αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα, χωρίς να είναι γνωστό ποιους λόγους επικαλείται, για να μείνει στη χώρα μας αποφεύγοντας να παραδοθεί στη Τουρκία.

 

Η εκτίμηση που υπήρχε από τις διωκτικές αρχές ότι είναι οπαδός του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν και ενδεχομένως γι’ αυτό να διώκεται, δεν επιβεβαιώθηκε ούτε από τον ίδιο, ούτε από άλλους Τούρκους που έχουν διαφύγει στην Ευρώπη οι οποίοι δεν τον γνωρίζουν ως υποστηρικτή του συγκεκριμένου κινήματος.

 

[karfitsa.gr]

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΔΥΠΑ: Αυξάνεται η χρονική διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για εργαζόμενους και ανέργους

03/12/25 10:26 μμ

ΔΥΠΑ: Αυξάνεται η χρονική διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για εργαζόμενους και ανέργους

Χωρίς ταξί αύριο η Αττική - Το ΣΑΤΑ παρατείνει την απεργία

03/12/25 10:17 μμ

Χωρίς ταξί αύριο η Αττική – Το ΣΑΤΑ παρατείνει την απεργία

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό

03/12/25 10:11 μμ

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό

Eurocup Γυναικών: MVP Νοεμβρίου η Ιωάννα Χατζηλεοντή

03/12/25 10:01 μμ

Eurocup Γυναικών: MVP Νοεμβρίου η Ιωάννα Χατζηλεοντή

Β Κικίλιας: «Νέο νομοσχέδιο για μηχανισμό ελέγχου και ασφάλειας σε λιμάνια και πλοία»

03/12/25 9:54 μμ

Β Κικίλιας: «Νέο νομοσχέδιο για μηχανισμό ελέγχου και ασφάλειας σε λιμάνια και πλοία»

Σ. Ζαχαράκη: Είμαστε όλοι ίσοι, είμαστε όλοι διαφορετικοί, αλλά δυνατοί γιατί είμαστε όλοι μαζί

03/12/25 9:48 μμ

Σ. Ζαχαράκη: Είμαστε όλοι ίσοι, είμαστε όλοι διαφορετικοί, αλλά δυνατοί γιατί είμαστε όλοι μαζί

Αγρότες απέκλεισαν το τελωνείο Ευζώνων

03/12/25 9:43 μμ

Αγρότες απέκλεισαν το τελωνείο Ευζώνων

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα νοτιοδυτικά, από αύριο, Πέμπτη 04/12, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών . Κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής θα είναι οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους μεγάλα ύψη βροχής, τα οποία είναι ικανά να προκαλέσουν προβλήματα και οι ισχυροί άνεμοι στα πελάγη. Την Πέμπτη 04/12 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες στα νοτιοδυτικά και στη συνέχεια στην Κρήτη, το Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την Κεντρική και Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες και σταδιακά τη Θεσσαλία. Χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν στην περιοχή της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 6-8 μποφόρ και στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ. Την Παρασκευή 05/12 η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με παρόμοια χαρακτηριστικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI) που εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο της Παρασκευής 05/12 κατατάσσεται στην Κατηγορία 5 (Ακραία). Ειδικότερα, όπως αναφέρει το meteo.gr/ΕΑΑ τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται στην Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, ενώ θα επηρεαστούν πλέον και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα, οι άνεμοι θα παραμείνουν πολύ ενισχυμένοι.

03/12/25 9:39 μμ

ΜΕΤΕΟ: Επιδείνωση του καιρού από αύριο – Επεισόδιο βροχόπτωσης Κατηγορίας 5, την Παρασκευή

Παρουσίαση του βιβλίου της Βασιλικής Στάμου «Η Μαμά είναι Πορτοκαλί»

03/12/25 9:29 μμ

Παρουσίαση του βιβλίου της Βασιλικής Στάμου «Η Μαμά είναι Πορτοκαλί»

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Νέο Δελχί ευθύνεται για 200.000 περιστατικά ασθενειών του αναπνευστικού μέσα σε μια τριετία

03/12/25 9:20 μμ

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Νέο Δελχί ευθύνεται για 200.000 περιστατικά ασθενειών του αναπνευστικού μέσα σε μια τριετία

Τ. Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε τη στρατηγική μας σχέση με τις ΗΠΑ στις επενδύσεις, τη βιομηχανία, τη ναυπηγική βιομηχανία και την καινοτομία

03/12/25 9:12 μμ

Τ. Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε τη στρατηγική μας σχέση με τις ΗΠΑ στις επενδύσεις, τη βιομηχανία, τη ναυπηγική βιομηχανία και την καινοτομία

ΣΤΑΣΥ : H κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Δημοτικό Θέατρο-Εθνική Άμυνα

03/12/25 9:06 μμ

ΣΤΑΣΥ: H κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Δημοτικό Θέατρο-Εθνική Άμυνα