Σερρών Θεολόγος: “Κάθε ένθεη μητέρα αυτού του κόσμου είναι μια μικρή Παναγιά” – video

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2025, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, με την ευκαιρία της εορτής της Αγ. Υπαπαντής του Κυρίου και της Συνάξεως της χαριτοβρύτου εικόνος της Παναγίας της «Ιεροσολυμιτίσσης» εμπνεόμενος, από τη μεγάλη Δεσποτοθεομητορική εορτή της Υπαπαντής ανέπτυξε σκέψεις ωφέλιμες και επιστηρικτικές για τον πνευματικό αγώνα των πιστών. 

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν και ο νέος Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, οι Βουλευτές του Ν. Σερρών η Δήμαρχος Σερραίων κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, καθώς και πλήθος πολύ του λαού του Θεού.

Στο πρόσωπο την Μάνας Παναγίας, σήμερον, εορτάζουν οι μάνες όλου του κόσμου ανέφερε ο Σεβασμιώτατος . 

Σε άλλη αποστροφή του λόγου του, ο κ. Θεολόγος μίλησε και για τον εορτασμό της πνευματικής Μητέρα μας, την  Εκκλησία, η οποία μας κρατά με αγάπη μέσα στην στοργική αγκαλιά της .



Babis

Ο Σεβασμιώτατος, στη συνέχεια, επικαλέσθηκε πατρικώς, την κραταιά σκέπη και προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου, τόσο στην Πρόεδρο κ. Δουκαίνη Ζαπριάνου, όσο και στα έντιμα μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Σερρών «Η Εμμέλεια», με αφορμή την τέλεση ιερού μνημοσύνου, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των διατελεσάντων Προέδρων και μελών της ιστορικής αυτής Αδελφότητος, με την σπουδαιοτάτη, πολυετή, πολιτιστική και πνευματική προσφορά στην κοινωνία των Σερρών.

ΣέρρεςΣερρών Θεολόγος: "Κάθε ένθεη μητέρα αυτού του κόσμου είναι μια μικρή Παναγιά"...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Belles Historic Trail: Από καλά, καλύτερα! – Δείτε τα αποτελέσματα – φωτο

Περισσότεροι από 350 αθλητές και φίλοι του ορεινού και...

Προκηρύχθηκαν έξι θέσεις γιατρών για το Νοσοκομείο Σερρών

Προκηρύχθηκαν έξι θέσεις γιατρών για το Νοσοκομείο Σερρών, όλες...

Σέρρες: Δύο παιδικοί φίλοι δημιουργούν το δικό τους βιολογικό λάδι στην Αλιστράτη – video

Στην Αλιστράτη Σερρών, δύο παιδικοί φίλοι δημιουργούν μία νέα...

Τελευταία Νέα