Η Μητρόπολη Σερρών προσφέρει στους μικρούς και μεγαλυτέρους την ευκαιρία να λάβουν το καθαρό και ορθόδοξο μήνυμα των Χριστουγέννων

Σερρών Θεολόγος: «Χριστούγεννα, η ακρόπολη των χριστιανικών εορτών»

Epiloges Press

Epiloges Press

Στο πλαίσιο της πνευματικής προετοιμασίας για τα άγια Χριστούγεννα, η Ιερά Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης, προσφέρει στους μικρούς και μεγαλυτέρους την ευκαιρία να λάβουν το καθαρό και ορθόδοξο μήνυμα των Χριστουγέννων, ώστε να εορτάσουν αγιοπνευματικώς και ελληνορθοδόξως το άγιο Δωδεκαήμερο, με αγάπη και πίστη στις καρδιές τους.

Advertisement
 

Μέσα στο όμορφο και εορταστικό κλίμα των ημερών, πραγματοποιήθηκε, για μία ακόμη χρονιά, η μεγάλη χριστουγεννιάτικη εορτή των κατηχητικών Συνάξεων της κατά Σέρρας και Νιγρίτα Εκκλησίας, την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025, στις 7:30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο «ΑΣΤΕΡΙΑ» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, την οποία παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων και η Βουλευτής Ν. Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή, η Δήμαρχος Σερραίων κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, αντιδήμαρχοι του Δήμου Σερρών, εκπρόσωπος του Διοικητού της 10ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Σερρών και πλήθος κόσμου, που κατέκλυσαν την μεγάλη αίθουσα του κινηματοθεάτρου.

Την εορταστική αυλαία της εκδηλώσεως, την οποία παρουσίασε ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Σερραϊκής Εκκλησίας, πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Νικήτας Χαλέμης, άνοιξαν μαθήτριες Γυμνασίου, από την κατηχητική συντροφιά του ιερού Ναού Αγ. Αθανασίου Χρυσού, οι οποίες, με την επιμέλεια της κατηχήτριας κ. Στυλιανής Γιαννοπούλου – Γρούνη, απέδωσαν δοκίμιο, υπό τον τίτλο: «Η ΦΑΤΝΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ» και παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο, με θέμα: «ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΔΩΡΟ».

Στην συνέχεια, μαθητές Δημοτικού, από το κατηχητικό του ιερού Ναού Τιμ. Σταυρού Σερρών, με τον συντονισμό των κατηχητριών κ. κ. Μαρίας Ζαρογιάννη και Σουλτάνας Αδαμούδη, απήγγειλαν χριστουγεννιάτικα ποιήματα, ενώ αμέσως μετά, η Νεανική Χορωδία «ΑΓΓΕΛΩΝ ΦΩΝΕΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, απέδωσε αριστοτεχνικώς κάλαντα και επίκαιρα εόρτια τραγούδια, προσφέροντας με τον δικό τους ανεπιτήδευτο τρόπο έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στην εκδήλωση, που όλοι οι παριστάμενοι χάρηκαν.

Ακολούθως, μαθήτριες και μαθητές του 3ου Γυμνασίου Σερρών, με την επιμέλεια των υπευθύνων εκπαιδευτικών κ. κ. Ιωάννας Καρυώτου, Σοφίας Ζαφειροπούλου, Ελένης Καφταντζή και Σταύρου Μοσχολιού, παρουσίασαν με ζηλευτό επαγγελματισμό, διασκευασμένο θεατρικό δρώμενο, υπό τον τίτλο: «ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΜΑΡΩΣ», βασισμένο σε παλαιό θεσσαλικό παραμύθι, αποσπώντας θετικότατες εντυπώσεις και ενθουσιώδεις κριτικές.

Αμέσως μετά, το τμήμα με βιόλες του Μουσικού Σχολείου Σερρών, υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Χριστοδούλου Μέγγου, παρουσίασε εορταστικό πρόγραμμα, σόλο, ντουέτο και κουαρτέτο.

Advertisement
MEGA

Τέλος, μαθητές Λυκείου των κατηχητικών συνάξεων του ιερού Ναού Αγ. Σπυρίδωνος Σερρών, με την εργώδη προετοιμασία των κατηχητριών κ. κ. Χρυσάνθης Τζιάνη, Αθανασίας Μπράκατζη και Χάριτος Μαυρέλου, παρουσίασαν διαλογικό δρώμενο, με την συνοδεία επίκαιρης προβολής, υπό τον τίτλο: «ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ», δίδοντας σε όλους αφορμές γονίμου αναστοχασμού, μπροστά στο μεγάλο μυστήριο της Θ. ενανθρωπήσεως.  

Την όμορφη εορτή έκλεισε ο Σεβ. Ποιμενάρχης της Εκκλησίας των Σερρών κ. Θεολόγος, ο οποίος, δανειζόμενος τους εόρτιους λόγους του Αγ. Ιουστίνου Πόποβιτς στην γέννηση του Χριστού: «Είσαι χριστοφόρος χριστιανέ! Είσαι θεοφόρος! Να ζεις με τον Χριστό και για την χάρι του Χριστού!», ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Μέσα σ’ αυτήν την πνευματική πανδαισία της αποψινής χαρούμενης εορτής των παιδιών μας, η Εκκλησία μας προτρέπει, να εμπνευσθούμε, από το άδολο και ανεπιτήδευτο της αγνής καρδιάς τους, ώστε να προσεγγίσουμε το νόημα της μεγάλης εορτής της πίστεώς μας, να ψηλαφήσουμε το θαύμα, να πορευθούμε εκεί, όπου τελεσιουργείται το μυστήριο της σωτηρίας μας, να αγωνισθούμε για να εισέλθουμε στην βασιλεία του Θεού, με ταπεινό φρόνημα και άδολη καρδιά.

Η γέννηση του θεανθρώπου Ιησού Χριστού είναι μυστήριο μέγα και αποτελεί την αφετηρία της αληθινής, προσωπικής συναντήσεως και κοινωνίας μας με τον Θεό, τον Σωτήρα του κόσμου. Ευχή και προσευχή μας είναι τα εφετεινά Χριστούγεννα να λάμψουν από πίστη, παράδοση, Εκκλησία, οικογενειακή θαλπωρή, χαρά, ελπίδα, αγάπη, ειρήνη και κυρίως να ζήσουμε τα Χριστούγεννα της πίστεως, όχι ά-χριστα, αλλά με τον Χριστό της πίστεως, της αγάπης, της ειρήνης!».

Ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε, τέλος, να ευχαριστήσει θερμώς, την Δήμαρχο Σερραίων κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, την Διευθύντρια κ. Βασιλική Πανταζή και τα μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, για την ευγενική παραχώρηση του αμφιθεάτρου, την Διευθύντρια κ. Χρύσα Παλάζη και τον Διευθυντή κ. Ιωάννη Σαρημπαλίδη του Μουσικού Σχολείου και του 3ου Γυμνασίου Σερρών, αντιστοίχως, τους υπευθύνους εκπαιδευτικούς, τις μαθήτριες και τους μαθητές, τα παιδιά της Νεανικής Χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως και της Ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Σερρών, τα κορίτσια και τα αγόρια των ενοριακών συντροφιών, τα μέλη του Γραφείου Νεότητος της Εκκλησίας των Σερρών, καθώς και όλους εκείνους, που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδηλώσεως.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σερρών Θεολόγος: «Χριστούγεννα, η ακρόπολη των χριστιανικών εορτών»

20/12/25 1:47 μμ

Σερρών Θεολόγος: «Χριστούγεννα, η ακρόπολη των χριστιανικών εορτών»

Αναμνήσεις μιας ζωής πεταμένες στα σκουπίδια – Φωτογραφίες, γράμματα, ημερολόγια και νυφικά «ξεφορτωμένα» ως μπάζα

20/12/25 1:39 μμ

Αναμνήσεις μιας ζωής πεταμένες στα σκουπίδια – Φωτογραφίες, γράμματα, ημερολόγια και νυφικά «ξεφορτωμένα» ως μπάζα

Ο χάρτης των πληρωμών και των ελαφρύνσεων σε αγρότες, μισθωτούς, συνταξιούχους, ενοικιαστές, φορολογούμενους το 2026

20/12/25 1:34 μμ

Ο χάρτης των πληρωμών και των ελαφρύνσεων σε αγρότες, μισθωτούς, συνταξιούχους, ενοικιαστές, φορολογούμενους το 2026

Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε νέο Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της

20/12/25 1:31 μμ

Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε νέο Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της

Πολιτεία των Ευχών – Σάββατο 20 Δεκεμβρίου:  Γιορτάζουμε με παράδοση, χορό και μουσική! - Δείτε το πρόγραμμα

20/12/25 12:58 μμ

Πολιτεία των Ευχών – Σάββατο 20 Δεκεμβρίου:  Γιορτάζουμε με παράδοση, χορό και μουσική! – Δείτε το πρόγραμμα

Άντεξε η Μπαρτσελόνα στον ισπανικό «εμφύλιο» των τριών παρατάσεων!

20/12/25 1:30 μμ

Άντεξε η Μπαρτσελόνα στον ισπανικό «εμφύλιο» των τριών παρατάσεων!

Μανιταρο-προορισμός φιλοδοξεί να γίνει η Αρναία Χαλκιδικής, με μανιταροσαφάρι και συνταγές με τρούφα

20/12/25 1:28 μμ

Μανιταρο-προορισμός φιλοδοξεί να γίνει η Αρναία Χαλκιδικής, με μανιταροσαφάρι και συνταγές με τρούφα

Σέρρες: «Έφυγε» ο Νικόλαος Κατιρτζόγλου

20/12/25 12:50 μμ

Σέρρες: «Έφυγε» ο Νικόλαος Κατιρτζόγλου

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες - Κλειστή και στα δύο ρεύματα η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στα διόδια των Μαλγάρων

20/12/25 1:27 μμ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες – Κλειστή και στα δύο ρεύματα η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στα διόδια των Μαλγάρων

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Παρατεταμένη επιζωοτία, αυστηρά μέτρα και τι ισχύει για τον εμβολιασμό και την ανασύσταση του ζωικού κεφαλαίου

20/12/25 1:25 μμ

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Παρατεταμένη επιζωοτία, αυστηρά μέτρα και τι ισχύει για τον εμβολιασμό και την ανασύσταση του ζωικού κεφαλαίου

Στο μικροσκόπιο των επιστημόνων οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε εγκύους και βρέφη

20/12/25 1:24 μμ

Στο μικροσκόπιο των επιστημόνων οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε εγκύους και βρέφη

Σύλληψη 27χρονου που διέρρηξε εννιά καταστήματα και μία οικία μέσα σε ένα μήνα

20/12/25 1:23 μμ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 27χρονου που διέρρηξε εννιά καταστήματα και μία οικία μέσα σε ένα μήνα